Tientallen ‘uitgestorven’ wezens gevonden die leven in ‘Verloren Stad’ diep in het regenwoud gevonden
juni 25, 2019 2359 Views

Tientallen ‘uitgestorven’ wezens gevonden die leven in ‘Verloren Stad’ diep in het regenwoud gevonden

Luister naar dit artikel

Een gespecialiseerd team van natuurwetenschappers heeft gevonden wat een oase lijkt te zijn diep in het regenwoud van Honduras dat wemelt van tientallen zeldzame en bedreigde wezens.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De afgelegen nederzetting, bekend als de “Verloren Stad van de Apengod” of “Witte Stad” en gelegen in het regenwoud van Mosquitia, is een prachtig voorbeeld van de biodiversiteit die eens in de tropen en regenwouden in de regio voorkwam. Het regenwoud is de thuisbasis van honderden soorten vleermuizen, vlinders en reptielen, aldus de onafhankelijke rapporten.

Het “ecologische SWAT-team” van het Rapid Assessment Programme (RAP) van Conservation International voerde hun drie weken durende expeditie uit in 2017 nadat oude ruïnes werden ontdekt in het regenwoud, dat nog steeds een van de minst-onderzochte gebieden van de regio is. Hun volledige rapport over de expeditie en de duizelingwekkende reeks bevindingen werd pas deze week gepubliceerd.

Het rapport beschrijft hoe het ongerepte ecosysteem is gevuld met een aantal zeldzame en unieke soorten, waaronder diegenen die eerder als uitgestorven werden beschouwd.

Dit omvatte de False Tree Coral Snake, de bleke vleermuis en een tijgerkever waarvan velen dachten dat die al uitgestorven was. Er werden ook 22 soorten geregistreerd waarvan de aanwezigheid in Honduras voorheen onbekend was, waaronder de bedreigde Grote Groene Ara en een levendhoudende vis die wetenschappers nu pas hebben ontdekt.

In de wereld van vandaag lijkt het een verhaal uit de “Indiana Jones” -films. Maar de sensationele archeologische vondst in een onontgonnen jungle was echt, en  het was verrassend voor de ontdekkingsreizigers die zich daar waagden.

In totaal documenteerden wetenschappers 198 soorten vogels, 94 vlindersoorten, 40 kleine zoogdieren, 56 amfibieën en reptielsoorten en 30 soorten grote zoogdieren – inclusief jaguars, ocelots en poema’s – om maar te zwijgen van een enorme variëteit aan planten, vissen, knaagdieren en insecten.

Trond Larsen, de directeur van RAP, liet weten dat zijn team “geschokt” was door hun grote vondst. In een persbericht merkte Larsen op:

De ‘Witte Stad’ is een van de weinige gebieden die nog over zijn in Midden-Amerika, waar ecologische en evolutionaire processen intact blijven.

De natuurbeschermer voegde eraan toe dat de diversiteit van de natuur in het gebied het tot een zeer hoge prioriteit maakt voor toekomstige inspanningen voor natuurbehoud.

Larsen zei:

Een van de belangrijkste redenen waarom we zo’n hoge soortenrijkdom en overvloed aan bedreigde en brede soorten (bijvoorbeeld peccaries) vonden, is dat de bossen rond de Witte Stad ongerept blijven, in tegenstelling tot veel van de regio.

Dit maakt van het gebied een hoge beschermingsprioriteit voor het behoud van de bredere landschapsconnectiviteit die essentieel is voor de persistentie van de biodiversiteit op de lange termijn door Midden-Amerika.

De Witte Stad werd al lang gezocht door ontdekkingsreizigers die op zoek zijn naar wat naar verluidt het huis is van een oude beschaving die het gebied bewoonde tijdens het precolumbiaanse tijdperk.

Het gebied, dat grotendeels onontwikkeld is, werd bedreigd door illegale economische activiteiten zoals ontbossing als gevolg van veeteelt, ondanks inspanningen van de president van Honduras in 2005 om de bescherming van de ‘verloren stad’ uit te breiden.

Larsen zei:

En dit zijn gebieden zonder wegennet, geen logistiek of infrastructuur om mensen binnen te laten of bewakers binnen te laten, dus het is erg moeilijk om te stoppen met wat er gebeurt.

In veel gevallen wordt deze illegale activiteit tangentieel aangedreven door drugshandel, dus wordt het gedreven door machtige mensen met geld. Dat is de primaire bedreiging voor de integriteit van het bos van het gebied.

Een ander lid van het RAP SWAT-team, John Polisar, merkte op hoe belangrijk het is om een ​​sterke bescherming te bieden waarmee de schat aan zeldzame wezens kan gedijen:

We doen al veertien jaar veldwerk in de inheemse gebieden van La Moskitia en deze locatie viel op als gewoon prachtig.

Vanwege de huidige intacte bossen en fauna heeft het gebied een uitzonderlijk hoge instandhoudingswaarde. Het verdient een energieke en waakzame bescherming, zodat de schoonheid en het wildleven in de toekomst blijven bestaan.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Je keukenspons kan het antwoord geven op het verslaan van antibioticaresistente bacteriën!
Next Peuter met pijnlijke aandoening waardoor hij 'eruitziet als een vis' is genezen door cannabisolie

You might also like

Algemeen

Hier is hoe je er 10 jaar jonger uitziet alleen door het gebruik Kokosolie op deze manier…

Luister naar dit artikel Kokosolie is het meest gunstige en effectieve ingrediënt voor je schoonheid en gezondheid. Hieronder kun je een aantal unieke en gevarieerde manieren lezen om kokosolie te

Algemeen

Ze doet een stukje spons in een klein potje en maakt iets wat ELKE vrouw dagelijks tijd gaat besparen!

Luister naar dit artikel Een van de meest tijdrovende beauty klusjes voor een vrouw is het doen van hun nagels. Er zijn weinig vrouwen die er ook daadwerkelijk problemen mee

Algemeen

Je hebt je hele leven knoflook op de verkeerde manier gegeten!

Luister naar dit artikel Wanneer je tomatensaus maakt, waarschijnlijk zet je de knoflook direct in de hete olie nadat je het hebt gehakt. Nou, dat is dus verkeerd! Als je