*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Tientallen ‘uitgestorven’ wezens gevonden die leven in ‘Verloren Stad’ diep in het regenwoud gevonden
juni 25, 2019 1678 Views

Tientallen ‘uitgestorven’ wezens gevonden die leven in ‘Verloren Stad’ diep in het regenwoud gevonden

Een gespecialiseerd team van natuurwetenschappers heeft gevonden wat een oase lijkt te zijn diep in het regenwoud van Honduras dat wemelt van tientallen zeldzame en bedreigde wezens.

De afgelegen nederzetting, bekend als de “Verloren Stad van de Apengod” of “Witte Stad” en gelegen in het regenwoud van Mosquitia, is een prachtig voorbeeld van de biodiversiteit die eens in de tropen en regenwouden in de regio voorkwam. Het regenwoud is de thuisbasis van honderden soorten vleermuizen, vlinders en reptielen, aldus de onafhankelijke rapporten.

Het “ecologische SWAT-team” van het Rapid Assessment Programme (RAP) van Conservation International voerde hun drie weken durende expeditie uit in 2017 nadat oude ruïnes werden ontdekt in het regenwoud, dat nog steeds een van de minst-onderzochte gebieden van de regio is. Hun volledige rapport over de expeditie en de duizelingwekkende reeks bevindingen werd pas deze week gepubliceerd.

Het rapport beschrijft hoe het ongerepte ecosysteem is gevuld met een aantal zeldzame en unieke soorten, waaronder diegenen die eerder als uitgestorven werden beschouwd.

Dit omvatte de False Tree Coral Snake, de bleke vleermuis en een tijgerkever waarvan velen dachten dat die al uitgestorven was. Er werden ook 22 soorten geregistreerd waarvan de aanwezigheid in Honduras voorheen onbekend was, waaronder de bedreigde Grote Groene Ara en een levendhoudende vis die wetenschappers nu pas hebben ontdekt.

In de wereld van vandaag lijkt het een verhaal uit de “Indiana Jones” -films. Maar de sensationele archeologische vondst in een onontgonnen jungle was echt, en  het was verrassend voor de ontdekkingsreizigers die zich daar waagden.

In totaal documenteerden wetenschappers 198 soorten vogels, 94 vlindersoorten, 40 kleine zoogdieren, 56 amfibieën en reptielsoorten en 30 soorten grote zoogdieren – inclusief jaguars, ocelots en poema’s – om maar te zwijgen van een enorme variëteit aan planten, vissen, knaagdieren en insecten.

Trond Larsen, de directeur van RAP, liet weten dat zijn team “geschokt” was door hun grote vondst. In een persbericht merkte Larsen op:

De ‘Witte Stad’ is een van de weinige gebieden die nog over zijn in Midden-Amerika, waar ecologische en evolutionaire processen intact blijven.

De natuurbeschermer voegde eraan toe dat de diversiteit van de natuur in het gebied het tot een zeer hoge prioriteit maakt voor toekomstige inspanningen voor natuurbehoud.

Larsen zei:

Een van de belangrijkste redenen waarom we zo’n hoge soortenrijkdom en overvloed aan bedreigde en brede soorten (bijvoorbeeld peccaries) vonden, is dat de bossen rond de Witte Stad ongerept blijven, in tegenstelling tot veel van de regio.

Dit maakt van het gebied een hoge beschermingsprioriteit voor het behoud van de bredere landschapsconnectiviteit die essentieel is voor de persistentie van de biodiversiteit op de lange termijn door Midden-Amerika.

De Witte Stad werd al lang gezocht door ontdekkingsreizigers die op zoek zijn naar wat naar verluidt het huis is van een oude beschaving die het gebied bewoonde tijdens het precolumbiaanse tijdperk.

Het gebied, dat grotendeels onontwikkeld is, werd bedreigd door illegale economische activiteiten zoals ontbossing als gevolg van veeteelt, ondanks inspanningen van de president van Honduras in 2005 om de bescherming van de ‘verloren stad’ uit te breiden.

Larsen zei:

En dit zijn gebieden zonder wegennet, geen logistiek of infrastructuur om mensen binnen te laten of bewakers binnen te laten, dus het is erg moeilijk om te stoppen met wat er gebeurt.

In veel gevallen wordt deze illegale activiteit tangentieel aangedreven door drugshandel, dus wordt het gedreven door machtige mensen met geld. Dat is de primaire bedreiging voor de integriteit van het bos van het gebied.

Een ander lid van het RAP SWAT-team, John Polisar, merkte op hoe belangrijk het is om een ​​sterke bescherming te bieden waarmee de schat aan zeldzame wezens kan gedijen:

We doen al veertien jaar veldwerk in de inheemse gebieden van La Moskitia en deze locatie viel op als gewoon prachtig.

Vanwege de huidige intacte bossen en fauna heeft het gebied een uitzonderlijk hoge instandhoudingswaarde. Het verdient een energieke en waakzame bescherming, zodat de schoonheid en het wildleven in de toekomst blijven bestaan.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Je keukenspons kan het antwoord geven op het verslaan van antibioticaresistente bacteriën!
Next Peuter met pijnlijke aandoening waardoor hij 'eruitziet als een vis' is genezen door cannabisolie

About author

You might also like