*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Peuter met pijnlijke aandoening waardoor hij ‘eruitziet als een vis’ is genezen door cannabisolie
juni 25, 2019 3074 Views

Peuter met pijnlijke aandoening waardoor hij ‘eruitziet als een vis’ is genezen door cannabisolie

Carter Padelford is geboren met een zeldzame aandoening die ervoor zorgt dat pijnlijke ‘schubben’ over zijn huid losbarsten. Twee jaar later waren zijn ouders ten einde raad. Hun baby kon zijn ogen nauwelijks sluiten vanwege zijn lamellaire ichthyosis en de voorgeschreven medicatie hielp niet.

Zijn moeder, Shai-Anne, hoorde over de voordelen van cannabisolie voor huidaandoeningen en besloot het op Carter te proberen. Als gevolg hiervan zijn zijn schalen bijna volledig verdwenen.

Wat is Lamellar Ichthyosis?

Lamellaire ichthyose is een zeldzame genetische huidaandoening. Zuigelingen met deze ziekte worden geboren met een glanzende, wasachtige laag huid, die ze binnen twee weken afwerpen. De huid onder deze laag wordt rood en schilferig.

Symptomen variëren van patiënt tot patiënt, maar kunnen zijn:

Uitgebogen lippen
Ectropion (bleek oogleden zodat de binnenste randen van de ogen worden blootgesteld)
Haaruitval
Extra dikke huid op de handpalmen en voetzolen
Nagelafwijkingen
uitdroging
Ademhalingsproblemen

Helaas is er geen definitieve remedie voor deze aandoening. Er zijn manieren om de symptomen te beheersen, zoals crèmes en zalven gebruiken om de huid te verzachten en gehydrateerd te houden. Er zijn ook zalven en druppels beschikbaar voor mensen met ectropion. De behandeling is afhankelijk van de patiënt; het geval van elke persoon is anders.

Voor Baby Carter beschreef zijn moeder zijn toestand als: “zijn huid bouwt op in schubben als een vis en het beperkt zijn vermogen om te bewegen.”

De geboorte van Carter Padelford

“Toen hij werd geboren was zijn huid zo rood als een tomaat en zo strak om aan te raken. Het zag er pijnlijk uit. Hij kon zijn ogen niet eens sluiten, ‘herinnert Shai-Anne zich.

“Hij kreeg drie dagen later de diagnose lamellaire ichthyosis.”

Carter kon zijn ogen niet helemaal sluiten en zijn beweging was beperkt vanwege de strakheid in zijn huid, die vaak zou barsten en bloeden. Door zijn schubben kon hij niet zweten, zodat zijn lichaam zijn temperatuur niet goed kon reguleren.

“Ik gebruikte een no-touch thermometer ongeveer acht keer per dag om zijn temperatuur stabiel te houden.”

Zijn ouders waren kapot om hun baby op deze manier te zien lijden. Ze sloten hem in met kokosolie en sheaboter en gaven hem dagelijks twee havermoutbaden om hem te kalmeren.

“Baby’s hiermee hebben een groter risico op Sudden Adult Death Syndrome (SIDS), omdat als ze te warm worden, ze kunnen stikken,” zegt Shai-Anne.

Ze moesten ook om de drie dagen zijn schilfers exfoliëren. Dit was ondraaglijk voor baby Carter en zijn ouders vreesden het proces.

Shai-Anne probeerde haar baby te behandelen met AmLactin, een medicijn aanbevolen door de artsen van Carter, maar het hielp de pijnlijke toestand van de baby niet.
Ze zegt: “De standaardmanier om dit te behandelen is een medicijn genaamd AmLactin, wat een melkzuur is dat de bovenste lagen van de huid wegbrandt. Andere patiënten die ik met deze stoornis heb ontmoet, zeggen dat het voelt alsof ze in een oven zijn geplaatst wanneer ze deze toepassen.

“Ik heb het voor Carter geprobeerd, maar het werkte gewoon niet. Anders dan dat, we hebben geen ondersteuning gehad van artsen in termen van behandeling hiervoor. Ik bracht mijn dagen door met alleen maar olie en kokosolie en zelfgemaakte biologische crèmes. ”

Behandeling van lamellaire Ichthyosis met cannabisolie

Alles veranderde toen Shai-Anne een artikel las over hoe cannabisolie chronische huidaandoeningen kan verlichten. Er is enig bewijs voor, evenals enig onderzoek dat heeft aangetoond dat CBD (Cannabidiol), het niet-psychoactieve bestanddeel in cannabis, kan helpen bij de behandeling van acne, psoriasis, eczeem en jeuk. Als het gaat om lamellaire ichthyosis specifiek in dit opzicht, ontbreekt het bewijs. De zaak van Carter kan echter niet worden verdisconteerd en hij zou een uitzonderlijke casestudy kunnen zijn.

“Ik was er ten einde raad mee toen ik las over cannabisolie en de voordelen ervan voor mensen met huidaandoeningen zoals die van Carter. Ik ben een medicinale gebruiker dus ik besloot het te proberen, “zei de moeder van Carter.

Gelukkig is cannabisolie legaal in de geboortestad van het gezin van Las Vegas, Nevada, voor degenen ouder dan 21 jaar.

Shai-Anne en Zach goten een deel van de olie in hun zelfgemaakte boter en badbommen en begonnen langzaam Cartner ermee in te wrijven. Zeven maanden later is Carter als een heel ander kind. Zijn schubben zijn bijna volledig verdwenen. Zijn huid scheurt niet meer en hij kan normaal zweten. De olie hielp de huid rondom zijn oogleden los te maken, waardoor ze voor de eerste keer volledig konden worden gesloten. Het beste van alles is dat het pijnlijke exfoliëringsproces niet zo vaak meer hoeft te worden uitgevoerd.

Je hulpeloos voelen

“Artsen hebben ons niet veel advies of hulp geboden”, zegt Shai-Anne. “Ik heb het gevoel dat ze ons verwaarloosden omdat ze niet wisten wat er aan de hand was. Ze vertelden me om hem bedekt te houden en om baden te vermijden en terug te komen in twee jaar toen hij twee was. Het was traumatisch. Er waren zo weinig behandelingsopties.

“Zeven maanden later lijkt hij niet eens op hetzelfde kind. Hij had geen haar vanwege zijn schubben, maar nu begint zijn haar te groeien. Hij had open zweren die zouden bloeden, maar zijn huid is bijna volledig opgeruimd. Zijn ogen konden nooit helemaal sluiten, maar sinds ik de olie op zijn oogleden gebruik zijn ze bijna helemaal gesloten. Zijn vooruitgang is waanzinnig. ”

Ze is bang dat de toestand van Carter achteruitgaat als ze stopt met het gebruik van cannabisolie. Over het algemeen voelt ze zich teleurgesteld over het medische systeem. “Andere patiënten die ik heb ontmoet, zijn door zijn foto’s en zijn vorderingen weggeblazen en denken erover om het zelf te proberen om te kijken of het voor hen werkt.

“Ik wil gewoon dat hij een normaal leven heeft, en dit is de enige behandeling die hem die kans heeft geboden.”

Bronnen:

Lamellar ichthyosis https://rarediseases.info.nih.gov/diseases/10803/lamellar-ichthyosis

Cannabidiol (CBD) — what we know and what we don’t https://www.health.harvard.edu/blog/cannabidiol-cbd-what-we-know-and-what-we-dont-2018082414476

Previous Tientallen 'uitgestorven' wezens gevonden die leven in 'Verloren Stad' diep in het regenwoud gevonden
Next 25 Verborgen signalen dat je nierproblemen hebt

You might also like

Natuurlijk genezen

Wikkel je been met kool gedurende 1 uur en dit zal gebeuren met je gewrichtspijn

Kool is een zeer voedzame groente met zeer weinig calorieën. Het is rijk aan vitamine C, K en kalium. Kool is een van de voedingsmiddelen die helpt in de strijd

Natuurlijk genezen

Natuurlijke en effectieve remedies voor astma

Astma is een chronische ademhalingsaandoening die ademhalen bemoeilijkt. Het kan ook dodelijk zijn en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie meer dan 180.000 sterfgevallen per jaar veroorzaken. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om

Natuurlijk genezen

De voordelen voor de gezondheid van chocolade en cacao(bewezen)

Recent stond er in de krant dat je kans op hartritmestoornissen een stuk lager ligt als je regelmatig chocolade eet. Een veelvoorkomende hartritmestoornis is boezemfibrilleren. Hierbij trekken de voorste kamers van het