10 Wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom u elke dag Gember zou moeten consumeren

10 Wetenschappelijk onderbouwde redenen waarom u elke dag Gember zou moeten consumeren

Luister naar dit artikel

Gember is een veelgebruikt kruid dat verbazingwekkende gezondheidsvoordelen biedt, omdat het meer dan 115 gunstige chemische componenten bevat. Gember is de wortelstok of horizontale “kruipende wortel” van de Zingiber officinale plant, die lid is van dezelfde familie als kardemom en kurkuma.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De tonica gemaakt van deze wortel zijn al meer dan 4700 jaar algemeen gebruikt door de Chinezen en de Oost-Indiërs. De Romeinen gebruikten het ook als een natuurlijke remedie vanwege de krachtige voordelige eigenschappen.

Hier zijn enkele van de gezondheidsvoordelen die wetenschappelijk zijn bevestigd:

Verbetert de gezondheid van het hart

Gember bevat actieve ingrediënten die de bloedvaten ontspannen, pijn behandelen en de bloedstroom stimuleren. Gember is ook een sterk ontstekingsremmend middel dat hartaandoeningen voorkomt en cholesterolverlagende eigenschappen heeft.

Helpt spijsvertering

Gember heeft gastroprotectieve eigenschappen die het losraken van de onderste slokdarmsfincter (LES) voorkomen en voorkomt dat zuur terug in de slokdarm terechtkomt.

Bovendien is deze wortel ook gunstig in het geval van irritable bowel syndrome (IBS), omdat het de darmen tijdens een opflakkering ontspant en alle IBS-symptomen behandelt. Ginger bestrijdt effectief constipatie, opgeblazen gevoel en problemen met het maagdarmkanaal en kalmeert de spier in de darmwand.

Ontstekingsremmende voordelen

Gember heeft krachtige ontstekingsremmende voordelen en de gingerols die het bevat werken op de vanilloïde receptoren, die zich bevinden op de uiteinden van de sensorische zenuwen. Gember verlicht menstruatiepijn en krampen, verzacht artritispijn en voorkomt ontstekingen in het lichaam.

Beschermt tegen de ziekte van Alzheimer

Studies hebben aangetoond dat gember het verlies van hersencellen vertraagt, wat het belangrijkste kenmerk is van mensen die zijn getroffen door de ziekte van Alzheimer. Het bestrijdt ook chronische ontstekingen en oxidatieve stress, die het verouderingsproces versnellen, vanwege de antioxidanten en fenolische verbindingen die het bevat. Bovendien verbetert het gemberextract de reactietijden en verbetert het het geheugen.

Reinigt het lymfestelsel

Gember voorkomt de opeenhoping van vetten en toxines in het lichaam en reinigt de bloedsomloop en voorkomt infecties.

Allergieën en astma

Onderzoekers hebben aangetoond dat zerumbone, een ander actief ingrediënt in gember, de Th1-respons verbetert en de Th2-allergische reactie op eiwit (albumine) bij muizen ondersteunt. Bovendien is het gunstig in het geval van astma door de Th2-gemedieerde immuunrespons in muizen [R, R] te onderdrukken.

Helpt diabetes terug te draaien

Gingerols verbeteren van nature diabetes en verbeteren de insulinegevoeligheid. Wetenschappers hebben ontdekt dat het ook de accumulatie van sorbitol in menselijke bloedcellen en door suiker gevoede ratten onderdrukt, diabetes omkeert en diabetische complicaties voorkomt.

Verbetert de opname van voedingsstoffen

Een gemiddeld individu absorbeert tussen 10-90 procent van de vitamines en mineralen in voedingsmiddelen, en gember ondersteunt de juiste spijsvertering en metabolisme van voedingsmiddelen en verbetert de opname van voedingsstoffen.

Verwijdert buitensporig slijm

Deze krachtige wortel elimineert overmatig slijm, vooral uit de luchtwegen, en de oleohars die het bevat stimuleert de bloedsomloop en stimuleert de verwijdering van slijm uit de longen.

Behandelt eczeem

Ginger behandelt eczeem met succes, omdat 6-Shogaol, een verbinding die het bevat, een remming van cytokinen veroorzaakt door de Nrf2-route te activeren.

Helpt Gewichtsverlies

Gember versnelt het metabolisme en ondersteunt het vetverbrandingsproces door het thermisch effect van andere voedingsmiddelen te stimuleren. Het geeft een gevoel van verzadiging en verlaagt de totale inname van calorieën gedurende de dag.

Bovendien reguleert gember de bloedsuikerspiegel, ondersteunt het vetverbrandingsproces, stimuleert het metabolisme en reguleert hormonen.

Helpt bij misselijkheid en braken

Is van grote hulp in het geval van misselijkheid en braken. Deze wortel voorkomt overactivering van de vagale zenuw die deze problemen veroorzaakt door de serotonine-functie in het spijsverteringskanaal te remmen. Het is een natuurlijke vervanging van medicijnen voor ochtendmisselijkheid tijdens de vroege zwangerschap.

Beschermt tegen nucleaire straling

Deze wortel biedt aanzienlijke stralingsbescherming als deze dagelijks wordt geconsumeerd.

Verhoogt libido

Vergroot de bloedsomloop naar de geslachtsorganen en stimuleert zo de geslachtsdrift.

Bestrijdt slechte adem

Deze wortel is een natuurlijk middel tegen slechte adem en bestrijdt bacteriën in de mondholte. Begin daarom dagelijks met het consumeren van deze root en je zult snel grote verbeteringen in je gezondheid ervaren!

https://www.youtube.com/watch?v=imd8aD2jR-Q

En naast al bovenstaande is het natuurlijk ook gewoon erg lekker in je maaltijden!

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 3 Zeer BELANGRIJKE Redenen waarom u moet STOPPEN met uw smartphone 's nachts te gebruiken (# 3 zal u schokken!)
Next "De plant van de eeuwige jeugd" Deze plant voedt, geneest en regenereert je cellen; bestrijding van bloedarmoede, diabetes, jicht, artritis, artrose, reuma, bescherm uw lever en meer

You might also like

Natuurlijk genezen

DEZE natuurlijke huismiddelen zijn tegen vroegtijdige grijze haren.

Luister naar dit artikel Zowel mannen en vrouwen maken zich zorgen als er grijze haren verschijnen. Hoewel het een teken is van ouderdom, willen de meeste mensen de vroegtijdige verschijning

Natuurlijk genezen

Ze gooit een beetje mosterd in haar badkuip. De reden hiervoor? Ik geloof mijn ogen niet!

Luister naar dit artikel De kans zit er dik in dat jij niet wist dat mosterd niet alleen ontzettend lekker is op een broodje of een hotdog. Er zitten ook

Natuurlijk genezen

Van deze 10 tips krijg je direct weer energie (en het is niet koffie)

Luister naar dit artikel Vermoeidheid, we hebben we er allemaal wel eens last van. Het is geen pretje als je lichaam aanvoelt als een zak aardappelen die je constant mee