3 antioxidanten die ontstekingen bij patiënten met hartfalen verminderen
juni 11, 2019 4049 Views

3 antioxidanten die ontstekingen bij patiënten met hartfalen verminderen

Luister naar dit artikel

We weten dat antioxidanten het algemene welzijn ondersteunen door te helpen bij het ontgiftingsproces – op cellulair niveau. Een april 2019 studie gepresenteerd op Experimental Biology 2019 onthulde drie antioxidanten in het bijzonder die een dramatische verbetering van de gezondheid van patiënten met hartfalen kunnen bewerkstelligen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Simpel gezegd: de combinatie van alfa-liponzuur, vitamine C en vitamine E levert veel meer gezondheidsvoordelen op dan elke voedingsstof afzonderlijk. Patiënten met hartfalen die deze drie antioxidanten innamen, ervoeren een vermindering van schadelijke ontstekingen en een toename van stikstofmonoxide, beide markers voor een goede gezondheid van het hart.

Belangrijk nieuws voor meer dan 230.000 Nederlanders die getroffen zijn door hartfalen

Hartfalen wordt veroorzaakt door een onvermogen van het hart om bloed effectief te pompen. Ongeveer de helft van de patiënten met hartfalen heeft een aandoening die “geconserveerde ejectiefractie” wordt genoemd (of diastolisch hartfalen) – waarbij de linker hartkamer is aangetast en niet voldoende kan ontspannen om goed te vullen.

Houd er rekening mee dat hartaandoeningen de meeste sterfgevallen in de Verenigde Staten veroorzaken – elk jaar – met meer dan 600.000. Hartfalen is ook een groot probleem, dat tot 5 miljoen Amerikanen treft en ruim 230.000 Nederlanders.

Voor het onderzoek kregen 16 patiënten met hartfalen een placebo of een combinatie van 1000 mg vitamine C, 600 mg alfa-liponzuur en 600 internationale eenheden vitamine E. Tijdens de studie werd de werking van microvasculaire en grote bloedvaten beoordeeld.

Deelnemers in elke groep werden overgestoken naar de andere en vervolgens opnieuw getest op vaatfunctie. En, de resultaten?

Degenen die de antioxidantensupplementen innamen vertoonden significant verbeterde gemedieerde verwijding en minder ontsteking.

Antioxidanten verminderen vermoeidheid bij tot 90 procent van patiënten met hartfalen

Dr. Matthias Rath heeft soortgelijke ontdekkingen gedaan in zijn onderzoek met betrekking tot cellulaire geneeskunde. Hij rapporteert over een pilot klinische proef waarbij patiënten met hartfalen meer dan een half jaar een suppletieregime voor micronutriënten kregen toegediend.

Bij het begin van de studie vertoonde 70 procent van de deelnemers een uitgebreide beperking van hun dagelijkse activiteiten en 30 procent meldde gematigde beperkingen. Patiënten die de supplementen innamen, vertoonden verbeterde hartpompende activiteit en een afname van kortademigheid.

Ze rapporteerden ook een verhoogde algehele kwaliteit van leven als gevolg van deze medische verbeteringen. Onregelmatige hartslag verdween bij 80 procent van de deelnemers en ernstige vermoeidheid was niet langer een probleem voor 90 procent.

Dr. Rath wijst erop dat conventionele hartmedicijnen (ongewenste) bijwerkingen kunnen hebben en ook essentiële voedingsstoffen uit het lichaam kunnen uitlekken. Behandeling van hartproblemen heeft natuurlijk altijd de voorkeur, en hij raadt aan CoQ10, magnesium en B-complexvitaminen te nemen voor de gezondheid van het hart evenals vitamine C en E.

De belangrijkste antioxidanten voor de gezondheid van het hart

Een andere studie die in 2011 in het American Heart Journal 2011 werd gepubliceerd, verifieerde ook de werkzaamheid van vitamine C-suppletie voor de gezondheid van het hart. Voor de studie werden 21.000 volwassenen van 39 tot 79 jaar beoordeeld. Degenen die de meeste vitamine C innamen, toonden een dramatisch verminderd risico op hartfalen.

Kortom: genoeg krijgen van deze belangrijke voedingsstoffen – vitamine C, E, alfa-liponzuur, magnesium en CoQ10 – is een slimme manier om veel gezondheidsbeschermende voordelen te behalen. Het belangrijkste punt is: je kunt (in veel gevallen) je toestand drastisch verbeteren als je lijdt aan hartfalen.

Zoek een goede integratieve arts om mee samen te werken en kijk uit naar betere dagen.

Bronnen:

Lifeextension.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Glyfosaat gekoppeld aan ernstige gevallen van leverziekte
Next Gaaf! Een geweldige manier om je oude trampoline te gebruiken!

You might also like

Natuurlijk genezen

6 huismiddeltjes om snel van aambeien af te komen

Luister naar dit artikel Aambeien zijn een veel voorkomende plaag voor de meeste volwassenen en raken drie van de vier volwassenen, volgens de Mayo Clinic. Simpel gezegd, ze zijn als

Natuurlijk genezen

Dit is het geheim van een langer en gezonder leven: blijf altijd gehydrateerd!

Luister naar dit artikel Elke dag meer water drinken zou wel eens het geheim kunnen zijn om langzamer ouder te worden en langer te leven. Een nieuwe studie heeft uitgewezen

Natuurlijk genezen

4 Voedzame voedingsmiddelen die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen

Luister naar dit artikel Veel westerlingen met hypertensie hebben de neiging om voorgeschreven medicijnen te nemen om hun bloeddruk te verlagen, maar veel van deze geneesmiddelen hebben ongewenste bijwerkingen. Afgezien