Dit is het geheim van een langer en gezonder leven: blijf altijd gehydrateerd!

Dit is het geheim van een langer en gezonder leven: blijf altijd gehydrateerd!

Luister naar dit artikel

Elke dag meer water drinken zou wel eens het geheim kunnen zijn om langzamer ouder te worden en langer te leven. Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat mensen die gehydrateerd blijven, minder chronische ziekten hebben en langer leven dan mensen die niet genoeg vocht binnenkrijgen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De bevindingen zijn afkomstig van een 30-jarige evaluatie van 11.255 volwassenen, bij wie hun serumnatriumspiegels in die periode op verschillende punten werden gemeten. Serumnatrium stijgt wanneer de vochtinname van een persoon daalt. Simpel gezegd, als u uitgedroogd bent, stijgen uw serumnatriumspiegels.

Het team van het National Heart, Lung and Blood Institute ontdekte dat serumnatriumspiegels aan de bovenkant van het normale bereik voor mensen tekenen vertoonden van versnelde biologische veroudering. Ze hadden ook meer kans op het ontwikkelen van chronische aandoeningen zoals hart- en longaandoeningen. Bovendien hadden deze personen meer kans om op jongere leeftijd te overlijden.

“De resultaten suggereren dat een goede hydratatie veroudering kan vertragen en een ziektevrij leven kan verlengen”, zegt studieauteur Natalia Dmitrieva, Ph.D., een onderzoeker in het Laboratory of Cardiovascular Regenerative Medicine van het National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI), in een persbericht.

Wanneer bereikt serumnatrium een gevaarlijk punt?

Onderzoekers zeggen dat verhoogde niveaus tussen 135 en 146 milli-equivalenten per liter (mEq/L) vallen. Mensen in dit hogere, maar nog steeds normale bereik vertoonden sneller tekenen van veroudering dan mensen met een lager serumnatriumgehalte en degenen die regelmatig meer water dronken.

Voor deelnemers met een serumnatriumgehalte van meer dan 142 mEq/L hadden ze een 10 tot 15 procent hogere kans om biologisch ouder te zijn dan hun chronologische leeftijd (hun werkelijke geboortedatum) dan die met niveaus tussen 137 en 142 mEq/L. Degenen met een serumnatriumgehalte van meer dan 144 mEq/L hadden 50 procent kans om sneller te verouderen.

Verontrustend genoeg hadden deelnemers met een serumnatriumgehalte tussen 144,5 en 146 mEq/L een 21 procent hoger risico op vroegtijdig overlijden. Voor iedereen boven 142 mEq / L was er een 64 procent hoger risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen, een beroerte of het krijgen van atriumfibrilleren en perifere arterieziekte. Deze personen hadden ook een hoger risico op het ontwikkelen van chronische longziekte, diabetes en dementie.

De auteurs van het onderzoek kwamen tot deze bevindingen na beoordeling van vijf medische bezoeken door elke deelnemer. De eerste twee vonden plaats toen elke persoon in de vijftig was. De laatste vond plaats tussen de 70 en 90 jaar. Het team sloot personen uit met abnormaal hoge serumnatriumspiegels en mensen met onderliggende gezondheidsproblemen, zoals obesitas. Van daaruit vergeleken ze de serumnatriumspiegels met 15 markers van biologische veroudering, waaronder systolische bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel.

Hoeveel glazen water heb je nodig?

Hoewel onderzoekers zeggen dat hun resultaten niet kunnen bewijzen dat er een causaal verband bestaat tussen hydratatie en veroudering, biedt de studie toch goede inzichten die mensen kunnen helpen gezonder te leven.

“Mensen van wie het serumnatrium 142 mEq / L of hoger is, zouden baat hebben bij evaluatie van hun vochtinname”, zegt Dmitrieva.

De auteurs van het onderzoek voegen eraan toe dat vloeistoffen water, sappen en hydratatie zijn die afkomstig zijn van groenten en fruit met een hoog watergehalte. Bovendien beveelt de National Academies of Medicine aan dat vrouwen tussen de zes en negen kopjes vocht per dag consumeren (1,5-2,2 liter). Voor mannen is het aantal acht tot twaalf kopjes (2-3 liter).

“Het doel is om ervoor te zorgen dat patiënten voldoende vocht binnenkrijgen, terwijl factoren, zoals medicijnen, worden beoordeeld die kunnen leiden tot vochtverlies”, zegt Manfred Boehm, M.D., de directeur van het Laboratorium voor Cardiovascular Regenerative Medicine. “Artsen moeten mogelijk ook uitstellen naar het huidige behandelplan van een patiënt, zoals het beperken van de vochtinname voor hartfalen.”

Onderzoekers merken op dat de helft van de wereldbevolking niet goed gehydrateerd blijft.

“Op mondiaal niveau kan dit een grote impact hebben”, concludeert Dmitrieva. “Verlaagd lichaamswatergehalte is de meest voorkomende factor die het serumnatrium verhoogt. Daarom suggereren de resultaten dat goed gehydrateerd blijven het verouderingsproces kan vertragen en chronische ziekten kan voorkomen of vertragen.”

De studie is gepubliceerd in het tijdschrift eBioMedicine.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ouderwetse baking soda blijkt het meest effectief te zijn bij het verwijderen van residuen van bestrijdingsmiddelen
Next De kracht van pepermunt: 15 gezondheidsvoordelen onthuld

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze smeerde wat appelazijn op haar huid, en het resultaat had ze zelf nooit zien aankomen!

Luister naar dit artikel Vele van ons weten dat appelcider azijn handig kan zijn voor allerlei verschillende doeleinden. Maar wat veel mensen niet weten is dat het ook wonderen kan

Natuurlijk genezen

Ze Giet Babyolie In Haar Oor. Dit Klinkt Vreemd, Maar Wacht Tot Je Ziet Waar Het Goed Voor Is!

Luister naar dit artikel Babyolie is niet alleen handig voor baby’s. In feite kan je babyolie gebruiken door het hele huis en kun je er van alles mee schoonmaken. Steun

Natuurlijk genezen

Het recept dat het hele lichaam geneest en zelfs kanker bestrijd!

Luister naar dit artikel Dit is een recept om he hele lichaam te genezen. Het zuivert de bloedcellen, geneest het hart, regenereert het immuunsysteem, de lever, nieren, secretiesysteem en reinigt