*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


3-Ingredient Krachtige medicinale tonic die u kunt maken om uw lever en nieren te ontgiften
juni 14, 2019 3506 Views

3-Ingredient Krachtige medicinale tonic die u kunt maken om uw lever en nieren te ontgiften

Ons lichaam heeft af en toe een ontgifting nodig die alle opgehoopte gifstoffen en afvalstoffen verwijdert en zo de functie van lichaamsorganen ondersteunt.

“Kvass” is een krachtig geneeskrachtig koolzuurhoudend tonicum met een uitgesproken smaak, traditioneel geconsumeerd in Oost-Europa, en gemaakt door oudbakken brood te vergisten. Het zit boordevol voedingsstoffen en biedt talloze gezondheidsvoordelen.
Als je de medicinale eigenschappen van rode biet toevoegt, krijg je een krachtige drank die de nieren en de lever reinigt en het spijsverteringsproces verbetert.

Kvass is ontstaan ​​in Rusland, waar het vaak wordt gemaakt met oud roggebrood en in Oekraïne houden mensen een fles bietenkvass in huis en voegen ze het toe aan soepen, borsjt en vinaigrettes.

De omzetting van rode biet in kvass vindt plaats in een fermentatieproces, dat de voedingswaarde verhoogt, en voegt gezonde probiotische bacteriën en enzymen toe die de darmgezondheid verbeteren.

De consumptie van een shot bietenkvass tweemaal daags alkaliseert en reinigt het bloed, ontgift de lever, behandelt nierstenen, bevordert de spijsvertering, bevordert de regelmaat en behandelt veel voorkomende kwalen.
Volgens Dr. Véronique Desaulniers is de meest opwindende ontdekking over de kracht van suikerbieten de anti-kanker eigenschappen. Het bevordert een gezonde cellulaire functie, chelateert het lichaam, elimineert zware metalen en toxines, evenals blootstelling aan straling.

Een recente studie van de University of Michigan vond een verband tussen gezonde niveaus van probiotica en een gezond spijsverteringskanaal voor de werking van het immuunsysteem. Kvass is ook een erfgoedvoedsel dat al honderden jaren wordt gewaardeerd en gebruikt, als een tonicum voor de algehele gezondheid en vooral de darmgezondheid. Met bieten gemaakt kvass wordt al geruime tijd gebruikt als een onderdeel van kankerprotocollen in Europa en de voordelen ervan worden nu ook populair in de Verenigde Staten.

Hier is hoe het thuis te bereiden:

ingrediënten

4 biologische bieten
1 eetlepel Himalayazout
Gezuiverd water
Optionele aroma’s: citroen, sinaasappel, gember of specerijen

instructies:

Schil de bieten, was ze en hak ze in kleine blokjes. Plaats de bietenblokjes in een glazen pot en giet het gefilterde water. Zorg ervoor dat je minstens 1 inch/2,5 cm ruimte aan de bovenkant van de pot laat, voeg het Himalayazout toe en breng op smaak.
Bedek de pot vervolgens met kaasdoek, handdoek of een doek en bevestig deze met een rubberen band.

Laat het potje minstens 3-5 dagen op kamertemperatuur staan ​​en controleer het dagelijks. Als u schuim opmerkt, verwijder deze dan.

Wanneer het dieprood van kleur is en u merkt dat er bellen langs de vloeistof komen, is het bietenkvass klaar. Verwijder de doek, sluit hem met een deksel en breng de pot over naar de koelkast.

Als het klaar is, kun je het 90 tot 120 ml tweemaal per dag gebruiken.

Je zult snel geweldige gezondheidsverbeteringen ervaren!

Bronnen:

juicing-for-health.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Knoflook: de meest effectieve remedie voor longontsteking, hoest, verkoudheid, oorinfecties
Next 5 manieren om kurkuma drankjes te maken om pijn en ontsteking te verminderen

About author

You might also like