*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


5 manieren om uw risico op een hartaanval met 80% te verminderen

5 manieren om uw risico op een hartaanval met 80% te verminderen

Het concept van een hartaanval krijgen, of iemand kennen die risico loopt, is beangstigend. Het gevoel overkwam me onlangs toen ik hoorde dat iemand in mijn familie pijn op de borst had. Als gezondheidswerker was mijn eerste vraag om te vragen welke andere symptomen ze ervoeren. Als het gevoelloosheid en tintelingen in nabijgelegen ledematen, duizeligheid of gevoelens van beklemming was geweest, zou ik erop hebben aangedrongen dat ze naar de eerste hulp zouden gaan.

Ze drongen er echter op aan dat het goed ging en tot dusver leek dat ook zo te zijn. Dit herinnerde me er natuurlijk aan hoe vaak hartaanvallen voorkomen en hoe ze grotendeels te voorkomen zijn. Volgens de CDC is hartaandoening de belangrijkste doodsoorzaak voor zowel mannen als vrouwen in de Verenigde Staten. In feite sterft in de VS elke 36 seconden één persoon aan een hartaandoening (meestal in de vorm van een hartaanval). Elk jaar is dat een tol van 655.000 Amerikanen – of 1 op de 4 doden. Wereldwijd worden deze cijfers duizelingwekkend.

Persoonlijk vind ik dit verbazingwekkend. We weten nu dat hartaandoeningen grotendeels kunnen worden voorkomen door gezonde voeding, levensstijl, voldoende slaap, voldoende water drinken en een laag tot matig stressniveau handhaven. Het is echter nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak. Waarom? Omdat onze bevolking voor het grootste deel verslaafd is aan voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte, lage kwaliteit en veel suiker, die snel te grijpen zijn, gefabriceerd om ‘lekker’ te zijn en uiteindelijk slecht zijn voor het lichaam. Velen zijn ook verslaafd aan roken, inactiviteit en negatieve denkpatronen.

Dit hoeft niet de manier te zijn. Deze vaste overtuiging is een van de redenen waarom ik een geregistreerde holistische voedingsdeskundige (RHN) en chef-kok werd. Ik heb uit de eerste hand honderden mensen gezien die hun gezondheidstoestand omkeerden door simpelweg gezondere voeding en levensstijl aan te nemen. Ik weet het, het is in het begin niet altijd gemakkelijk. Maar na verloop van tijd kan iedereen gezondere gewoonten ontwikkelen en daardoor een langer, gezonder leven leiden.

Dat vastgesteld hebbende, zijn er ook talloze onderzoeken geweest die zijn gewijd aan het vaststellen van effectieve middelen om het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen te verminderen. Een intrigerende bevinding, benadrukt door Nancy K. Sweitzer, MD, PhD, leidde af dat er eenvoudige veranderingen zijn die mannen en vrouwen kunnen aanbrengen om hun risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen met maar liefst 80 procent te verminderen.

De studie, uitgevoerd door het Zweedse Karolinska Instituut, observeerde 20.721 gezonde Zweedse mannen in de leeftijd van 45 tot 79 jaar gedurende 11 jaar. De studie werd gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology en merkte op dat vijf levensstijlkeuzes essentieel zijn voor mannen en vrouwen om hun risico op hartaandoeningen te verminderen.

Dit is hoe deze veranderingen zich opstapelen:

36 procent risicoreductie toegeschreven aan niet-roken.
18 procent reductie voor het eten van een dieet dat rijk is aan fruit, groenten, peulvruchten, noten, magere zuivelproducten, volle granen en vis.
12 procent reductie voor het aanhouden van een taille van 37 inch of minder (voor mannen). (Voor vrouwen zou deze tailleomtrek ongeveer 35 inch of minder zijn, zei dr.Sweitzer.)
11 procent vermindering voor het drinken van minder dan twee alcoholische dranken per dag. (Waarschijnlijk één drankje per dag voor vrouwen.)
3 procent reductie voor gematigde dagelijkse en wekelijkse trainingsroutines.
1 procent – het percentage studiedeelnemers dat alle vijf gezonde gewoonten vertoonde.

Waarom volgen niet meer mensen alle vijf deze levensstijlkeuzes? “Het kan overweldigend zijn als mensen het gevoel hebben dat ze al deze veranderingen in één keer moeten doorvoeren”, zei Dr. Sweitzer. “Iedereen zou kunnen kijken waar ze de grootste impact kunnen hebben op hun risicovermindering en beginnen met één kleine verandering.” De grootste potentiële impact, als je rookt, stop dan!

Wat kunnen we besparen als meer van ons deze levensstijlkeuzes maken?

600.000 – Het aantal Amerikanen dat in 2013 stierf aan een hartaandoening. Dat is 1 op de 4 sterfgevallen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Hartziekte is de belangrijkste doodsoorzaak voor mannen en vrouwen.
380.000 – het aantal mensen dat sterft aan coronaire hartziekte, de meest voorkomende vorm van hartziekte; het wordt veroorzaakt door een verstopping in de kransslagader.
720.000 – het aantal hartaanvallen per jaar in Amerika.
$ 108,9 miljard – de kosten van coronaire hartziekte alleen, inclusief gezondheidszorg, medicijnen en verloren productiviteit.

Ik weet niets over u, maar ik ben er niet klaar voor om mensen van wie ik hou te verliezen, simpelweg omdat ze niet gezond eten, niet genoeg bewegen of verslaafd zijn aan sigaretten. Er zijn effectieve manieren om uw manier van denken te veranderen, te leren hoe u gezond kunt eten (+ geld te besparen en zelfs verliefd te worden op voedzaam voedsel) en gewoonten aan te nemen die een levendige gezondheid in uw latere jaren zullen ondersteunen.

Bronnen: Life in Bloom

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Covid-19, immuunfunctie en cannabis
Next Big Pharma liegt over vitamine C om mensen ziek te houden van kanker… en tegelijkertijd enorme winsten op te strijken met giftige kankerbehandelingen

You might also like

Natuurlijk genezen

Deze 5 dingen gebeuren er als je stopt met koffie drinken!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Soms is het enige wat je nodig hebt gewoon een lekker bakje sterke koffie. Je hebt het gevoel

Natuurlijk genezen

Onderzoek: Fruit en groente maakt gelukkig en daarna gezond

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! GELUKKIG is er fruit Onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Warwick laat zien dat het eten van meer

Natuurlijk genezen

Op zoek naar natuurlijke verlichting van eczeem? Deze 6 remedies leveren indrukwekkende resultaten op

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Atopische dermatitis – ook bekend als eczeem – is een chronische ontstekingsaandoening met jeukende, schilferende huid, soms vergezeld