5 manieren om uw risico op een hartaanval met 80% te verminderen

5 manieren om uw risico op een hartaanval met 80% te verminderen

Luister naar dit artikel

Het concept van een hartaanval krijgen, of iemand kennen die risico loopt, is beangstigend. Het gevoel overkwam me onlangs toen ik hoorde dat iemand in mijn familie pijn op de borst had. Als gezondheidswerker was mijn eerste vraag om te vragen welke andere symptomen ze ervoeren. Als het gevoelloosheid en tintelingen in nabijgelegen ledematen, duizeligheid of gevoelens van beklemming was geweest, zou ik erop hebben aangedrongen dat ze naar de eerste hulp zouden gaan.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ze drongen er echter op aan dat het goed ging en tot dusver leek dat ook zo te zijn. Dit herinnerde me er natuurlijk aan hoe vaak hartaanvallen voorkomen en hoe ze grotendeels te voorkomen zijn. Volgens de CDC is hartaandoening de belangrijkste doodsoorzaak voor zowel mannen als vrouwen in de Verenigde Staten. In feite sterft in de VS elke 36 seconden één persoon aan een hartaandoening (meestal in de vorm van een hartaanval). Elk jaar is dat een tol van 655.000 Amerikanen – of 1 op de 4 doden. Wereldwijd worden deze cijfers duizelingwekkend.

Persoonlijk vind ik dit verbazingwekkend. We weten nu dat hartaandoeningen grotendeels kunnen worden voorkomen door gezonde voeding, levensstijl, voldoende slaap, voldoende water drinken en een laag tot matig stressniveau handhaven. Het is echter nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak. Waarom? Omdat onze bevolking voor het grootste deel verslaafd is aan voedingsmiddelen met een hoog vetgehalte, lage kwaliteit en veel suiker, die snel te grijpen zijn, gefabriceerd om ‘lekker’ te zijn en uiteindelijk slecht zijn voor het lichaam. Velen zijn ook verslaafd aan roken, inactiviteit en negatieve denkpatronen.

Dit hoeft niet de manier te zijn. Deze vaste overtuiging is een van de redenen waarom ik een geregistreerde holistische voedingsdeskundige (RHN) en chef-kok werd. Ik heb uit de eerste hand honderden mensen gezien die hun gezondheidstoestand omkeerden door simpelweg gezondere voeding en levensstijl aan te nemen. Ik weet het, het is in het begin niet altijd gemakkelijk. Maar na verloop van tijd kan iedereen gezondere gewoonten ontwikkelen en daardoor een langer, gezonder leven leiden.

Dat vastgesteld hebbende, zijn er ook talloze onderzoeken geweest die zijn gewijd aan het vaststellen van effectieve middelen om het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen te verminderen. Een intrigerende bevinding, benadrukt door Nancy K. Sweitzer, MD, PhD, leidde af dat er eenvoudige veranderingen zijn die mannen en vrouwen kunnen aanbrengen om hun risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen met maar liefst 80 procent te verminderen.

De studie, uitgevoerd door het Zweedse Karolinska Instituut, observeerde 20.721 gezonde Zweedse mannen in de leeftijd van 45 tot 79 jaar gedurende 11 jaar. De studie werd gepubliceerd in het Journal of the American College of Cardiology en merkte op dat vijf levensstijlkeuzes essentieel zijn voor mannen en vrouwen om hun risico op hartaandoeningen te verminderen.

Dit is hoe deze veranderingen zich opstapelen:

36 procent risicoreductie toegeschreven aan niet-roken.
18 procent reductie voor het eten van een dieet dat rijk is aan fruit, groenten, peulvruchten, noten, magere zuivelproducten, volle granen en vis.
12 procent reductie voor het aanhouden van een taille van 37 inch of minder (voor mannen). (Voor vrouwen zou deze tailleomtrek ongeveer 35 inch of minder zijn, zei dr.Sweitzer.)
11 procent vermindering voor het drinken van minder dan twee alcoholische dranken per dag. (Waarschijnlijk één drankje per dag voor vrouwen.)
3 procent reductie voor gematigde dagelijkse en wekelijkse trainingsroutines.
1 procent – het percentage studiedeelnemers dat alle vijf gezonde gewoonten vertoonde.

Waarom volgen niet meer mensen alle vijf deze levensstijlkeuzes? “Het kan overweldigend zijn als mensen het gevoel hebben dat ze al deze veranderingen in één keer moeten doorvoeren”, zei Dr. Sweitzer. “Iedereen zou kunnen kijken waar ze de grootste impact kunnen hebben op hun risicovermindering en beginnen met één kleine verandering.” De grootste potentiële impact, als je rookt, stop dan!

Wat kunnen we besparen als meer van ons deze levensstijlkeuzes maken?

600.000 – Het aantal Amerikanen dat in 2013 stierf aan een hartaandoening. Dat is 1 op de 4 sterfgevallen, volgens de Centers for Disease Control and Prevention. Hartziekte is de belangrijkste doodsoorzaak voor mannen en vrouwen.
380.000 – het aantal mensen dat sterft aan coronaire hartziekte, de meest voorkomende vorm van hartziekte; het wordt veroorzaakt door een verstopping in de kransslagader.
720.000 – het aantal hartaanvallen per jaar in Amerika.
$ 108,9 miljard – de kosten van coronaire hartziekte alleen, inclusief gezondheidszorg, medicijnen en verloren productiviteit.

Ik weet niets over u, maar ik ben er niet klaar voor om mensen van wie ik hou te verliezen, simpelweg omdat ze niet gezond eten, niet genoeg bewegen of verslaafd zijn aan sigaretten. Er zijn effectieve manieren om uw manier van denken te veranderen, te leren hoe u gezond kunt eten (+ geld te besparen en zelfs verliefd te worden op voedzaam voedsel) en gewoonten aan te nemen die een levendige gezondheid in uw latere jaren zullen ondersteunen.

Bronnen: Life in Bloom

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Covid-19, immuunfunctie en cannabis
Next Big Pharma liegt over vitamine C om mensen ziek te houden van kanker… en tegelijkertijd enorme winsten op te strijken met giftige kankerbehandelingen

You might also like

Natuurlijk genezen

Door DIT te gebruiken kun je gaatjes in je tanden bestrijden en los zittende tanden helen!

Luister naar dit artikel Je hebt vast wel al gehoord over de eindeloze gezondheidsvoordelen van kokosolie, maar je weet misschien nog niet dat deze olie ook uitermate voordelig is voor

Natuurlijk genezen

Wordt u regelmatig op hetzelfde tijdstip waker ’s nachts? Dat kan het volgende zeggen over uw gezondheid!

Luister naar dit artikel Iedereen heeft er wel eens last van, wakker worden midden in de nacht. Je schrikt wakker en vraagt je af hoe laat het is maar vaak

Natuurlijk genezen

Wow wist jij dat een watermeloen zoveel gezondheidsvoordelen heeft?

Luister naar dit artikel Vooral in de zomer wordt de watermeloen heel veel gegeten. Het is lekker verfrissend en er zijn tal van combinaties mogelijk zoals in een smoothie of