Covid-19, immuunfunctie en cannabis

Covid-19, immuunfunctie en cannabis

Luister naar dit artikel

Als cannabisvoorlichter help ik mensen onder meer te begrijpen waarom cannabis zoveel gezondheidsvoordelen heeft. Uiteindelijk draait het allemaal om het biologische systeem, bekend als het endocannabinoïdesysteem (ECS), ontdekt in 1992. Heel algemeen gesproken reguleert het ECS de homeostase van de meeste fysiologische systemen van het lichaam voor het evenwicht van de gezondheid, en is daardoor ook betrokken bij het immuunsysteem.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Cannabis, ontdekt als een plantensubstantie die in staat is het lichaamseigen ECS-proces exact na te bootsen, kan dan ook effectief een gebrekkig ECS ​​stimuleren en weer volledig laten functioneren. Een tekort komt veel voor en kan het gevolg zijn van langdurige stress, trauma, veroudering en milieutoxines. Het gebruik van cannabis als medicijn voor de hele plant (en niet alleen als geïsoleerde individuele cannabinoïden) blijkt het grootste gezondheidsvoordeel te bieden, ook wel bekend als het entourage-effect.

Een van de belangrijkste voordelen van een gezond ECS is zijn rol bij het helpen handhaven van lagere ontstekingsniveaus. Chronische ontsteking wordt algemeen beschouwd als een bron van vele ziekteprocessen, vooral wat betreft het immuunsysteem.

Chronische ontstekingsziekten zijn inderdaad erkend als de belangrijkste doodsoorzaak ter wereld, waarbij meer dan 50% van alle sterfgevallen te wijten is aan ontstekingsgerelateerde ziekten zoals ischemische hartziekte, beroerte, kanker, diabetes mellitus, chronische nierinsufficiëntie. ziekte, niet-alcoholische leververvetting (NAFLD) en auto-immuun- en neurodegeneratieve aandoeningen. [1]

Hier komt cannabis om de hoek kijken. Een wetenschappelijk Cannabis and Covid-19 Commentary in het Medical Cannabis and Cannabinoids Journal, een peer-reviewed publicatie, legt uit waarom cannabis mogelijk zou kunnen helpen bij Covid-19-behandelingen en immuniteit. Cannabis heeft een gunstig modulerend effect op het immuunsysteem, maar zorgt er niet voor dat het immuunsysteem wordt onderdrukt zoals farmaceutische medicijnen dat kunnen. Zoals altijd zijn er meer onderzoeken aangegeven.

Misschien is dit de reden waarom ik immuun lijk te zijn voor alles wat Covid-19 is en doet met degenen die vatbaar zijn. Tot zover goed. Natuurlijk, zoals het commentaar suggereert, overdrijf het niet; toch kan het doordachte gebruik van cannabis het overwegen waard zijn, alleen al om de ontsteking te verminderen.

Susan Boskey is een Certified Cannabis Educator and Practitioner, en afgestudeerd aan de Holistic Cannabis Academy, Longmont, Colorado. Ze is de voormalige eigenaar / exploitant van een privépraktijk die zich toelegt op ontgifting en herstel van de darmgezondheid met meer dan 45 jaar persoonlijke en professionele ervaring in de gezondheids- en welzijnsindustrie. Haar missie vandaag is om in te grijpen in het lawaai van het moderne leven om mensen te helpen de pijn van stress, angst en depressie om te zetten in een verwelkomd, gevoeld gevoel van welzijn.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Arts waarschuwt dat het COVID-19-vaccin uw DNA kan veranderen
Next 5 manieren om uw risico op een hartaanval met 80% te verminderen

You might also like

Natuurlijk genezen

Je gezicht kan je vertellen waarom je ziek bent

Luister naar dit artikel Dit is een oude Chinese praktijk die genezers lang geleden gebruiken om te bepalen wat er met hun patiënten gebeurt. Ze ontwikkelden deze techniek zo ver

Natuurlijk genezen

Appelazijn gebruikt kon worden tegen ingegroeide nagels.

Luister naar dit artikel Een ingegroeide teennagel is al snel onaangenaam en pijnlijk. En als je er niet snel wat aan doet word het al snel meer dan een kwaaltje.

Natuurlijk genezen

Verschillende kruidengeneesmiddelen hebben een lange geschiedenis van het succesvol behandelen van aanvallen

Luister naar dit artikel Kruidengeneeskunde beleeft tegenwoordig een renaissance, dankzij onderzoeken die de vele voordelen voor de gezondheid aantonen. Een studie in het tijdschrift Alternative and Complementary Therapies is daar