6 gezondheidsvoordelen van de boysenbes
maart 21, 2019 3377 Views

6 gezondheidsvoordelen van de boysenbes


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

De boysenbes is een superfood dat veel voordelen voor de gezondheid heeft. Volgens verschillende studies zijn boysenbessen gekoppeld aan een verbeterde gezondheid van hersenen en longen. De vrucht kan ook helpen uw spijsvertering en immuniteit te stimuleren.

Hieronder staan de zes gezondheidsvoordelen van boysenbessen.

Boysenbessen kunnen de gezondheid van de hersenen verbeteren, omdat ze anthocyanine bevatten, een flavonoïde met antioxiderende effecten die het geheugen kan stimuleren. Anthocyanen kunnen oxidatieve schade ook voorkomen. Bovendien kunnen ze uw risico op de ziekte van Alzheimer en cognitieve achteruitgang verlagen.Ze vergroten je immuniteit en bestrijden kanker.

Boysenbessen zijn ontstekingsremmend en kunnen uw immuniteit helpen stimuleren en verschillende soorten kanker voorkomen, zoals kwaadaardige oesofageale en colorectale tumoren. De bessen bevatten ook vitamine C die infecties kan helpen bestrijden en kankerverwekkende vrije radicalen kan elimineren.Ze helpen de bloeddruk en triglycerideniveaus te reguleren.

Boysenbessen kunnen de gezondheid van het hart verbeteren, omdat ze de antioxidant vitamine C hebben. De bessen hebben ook een goede kalium-natriumverhouding.Een kopje boysenbessen bevat 183 milligram (mg) kalium, wat kan helpen om de negatieve effecten van zout in balans te houden. Dit helpt dan het risico op hoge bloeddruk te verminderen.

Volgens een studie uit 2014 in het Journal of Nutritional Science en Vitaminology, kunnen de polyfenolverbindingen van boysenbessen-sap helpen de stikstofoxide-concentratie te verminderen door middel van de “aorta-endotheliale stikstofmonoxide-synthase-activering bij hypertensieve ratten.” Kortom, de boysenbes kan gunstig zijn voor de gezondheid van het hart, en het kan helpen de bloeddruk te verlagen.

In een afzonderlijke studie van 2015 bepaalden onderzoekers dat de polyfenolen in boysenbessen-sap hielpen bij het remmen van plasma-triglyceridenabsorptieniveaus bij ratten.

Ze verbeteren de gezondheid van de longen. Longfibrose kan de longfunctie van personen met chronisch astma negatief beïnvloeden. In een onderzoek uit 2016 bepaalden wetenschappers dat het eten van boysenbessen de ontwikkeling van fibrolytische longmacrofagen met de luchtwegcapaciteit kan ondersteunen om evenwichtige longreparatie te bevorderen. De bevindingen van de studie suggereren ook dat het regelmatig consumeren van boysenbessen kan helpen de longbeschadiging te beperken bij mensen met chronische astma en andere longaandoeningen.

Ze verminderen het risico op aanvallen bij personen met epilepsie. Een kopje boysenbessen bevat 0,72 mg mangaan, wat ten minste 36 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid oplevert. Sommige studies suggereren dat personen met epileptische aanvallen ook een lager mangaangehalte hebben.

Ze verbeteren de spijsvertering. Boysenbessen kunnen bij spijsverteringsproblemen zoals constipatie helpen, omdat bessen vezels bevatten die regelmatige stoelgang kunnen bevorderen.

Het voedingsprofiel van boysenbessen

Boysenbessen, die gerelateerd zijn aan bramen, zijn blauwachtig paars gekleurde, sappige bessen. De pittige, zure bessen kunnen alleen worden gegeten, maar ze kunnen ook worden gebruikt bij het maken van:

Curries
Fruitsalsa
Jams
Jellies
Saladesauzen
Smoothies
Siroop

Boysenbessen hebben een unieke, sappige, rijke, zoete en zure smaak. Let bij het kopen van boysenbessen op verse bessen die niet verbrijzeld zijn op boerenmarkten. Roodachtige, te rijpe boysenbessen zijn erg scherp, dus zoek naar zoeter donkerder gekleurde bessen.

Boysenberries zitten vol met voedingsstoffen, vitamines, mineralen en wat eiwitten. Deze bessen bevatten vitamine A, C, B1, B2, B3, B5, B6, E en K.

Boysenberries bevatten ook:

Calcium
Choline
Koper
Vezel
Foliumzuur
IJzer
Magnesium
Mangaan
Fosfor
Kalium
Selenium
Zink

De vitamine K in boysenbessen kan nierstenen helpen voorkomen. Het kan ook de botsterkte versterken, wat het risico op osteoporose kan verlagen. Boysenbessen bevatten vitamine A en C die kunnen helpen bij het aanpakken of voorkomen van zicht gerelateerde stoornissen.

Bronnen:

FoodsForBetterHealth.com

FruitsAndVeggiesMoreMatters.org

Previous Onderzoekers adviseren: Eet elke dag een gezond ontbijt om uw risico op diabetes type 2 te verminderen
Next Versla maculaire degeneratie met dit populaire dieet

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit zijn de allerbeste tips tegen wallen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Je gezicht kan je vertellen waarom je ziek bent

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

De wonderlijke genezende eigenschappen van Honing en Kaneel

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Feiten over