*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Versla maculaire degeneratie met dit populaire dieet
maart 21, 2019 3902 Views

Versla maculaire degeneratie met dit populaire dieet

Zodra je de leeftijd van 50 hebt bereikt, zal de macula van je oog beginnen af ​​te breken en uiteindelijk blindheid veroorzaken. Maar die maculaire degeneratie kan worden gestopt als je de juiste soorten voedsel eet, vooral die in het mediterrane dieet.

Leeftijd gerelateerde maculaire degeneratie treft meer dan twee miljoen Amerikanen. Naar verwachting zal dit aantal tegen 2020 oplopen tot drie miljoen.

Maar vrees niet. Een nieuw onderzoek door onderzoekers van de Université de Bordeaux geeft aan dat het eten van de juiste combinatie van gezond voedsel en het vermijden van ongezonde maaltijden je macula kan helpen beschermen tegen bederf.

Zij adviseerden het mediterrane dieet als het beste dieet voor het voorkomen van maculaire degeneratie. Dit eetpatroon vraagt ​​om veel eetbare planten en vissen, een bescheiden hoeveelheid wijn en zo min mogelijk zuivelproducten en vlees.

De onderzoekers benadrukken dat de beschermende voordelen van het mediterrane dieet alleen kunnen worden bereikt als elk aspect ervan wordt bereikt. In plaats van een enkele voedselgroep of een individueel onderdeel, is het de synergetische mengeling van voedzaam voedsel dat de opkomst van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie stopt.

Het mediterrane dieet kan uw ouder wordende macula beschermen
Het onderzoeksteam van Bordeaux evalueerde gegevens van twee eerdere onderzoeken in Nederland en Frankrijk. Het Nederlandse onderzoek bevatte meer dan 5.000 volwassenen die ouder waren dan 55 jaar, terwijl het Franse onderzoek 550 mensen omvatte die niet jonger waren dan 73 jaar.

In die studies voltooide elke deelnemer verschillende voedselfrequentie-onderzoeken die licht werpen op hun eetgewoonten. De gedekte tijdsperioden varieerden van vier tot 21 jaar.

Analyse van de Nederlandse en Franse onderzoeksresultaten toonde aan dat mensen die een Mediterraan dieet volgen, een 41 procent lager risico hebben om het late stadium van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie te bereiken. Bovendien komen de bevindingen overeen met die uit nog eerder onderzoek naar het verband tussen een voedzaam dieet en een verminderde dreiging van macula-gerelateerde blindheid.

Niet al die onderzoeken richten zich op het mediterrane dieet. Een groot aantal van hen onderzoekt andere eetpatronen of groepen voedsel. Maar ze komen allemaal tot dezelfde conclusie: als het dieet gezond is, zal het helpen het ontstaan ​​van maculaire degeneratie te voorkomen.

Macula-verslechtering voorkomen met de juiste hoeveelheid voeding

Het is gemakkelijk om overrompeld te raken door leeftijdsgebonden maculaire degeneratie. De vroege stadia geven zelden waarschuwingssignalen weg dat uw macula niet langer goed werkt.

Naarmate de tijd verstrijkt, zult u het uiterlijk van lege gebieden en wazige plekken in het midden van uw zicht opmerken. De vervormingen kunnen uw zicht belemmeren tijdens de slechtst mogelijke tijden, zoals wanneer u ’s nachts in een auto rijdt.

Na het diagnosticeren van u in het vroege stadium van de aandoening, zal uw zorgverlener waarschijnlijk voorstellen supplementen te nemen die uw gezichtsvermogen gedeeltelijk kunnen compenseren. Koper, luteïne, vitamine C, vitamine E, zeaxanthine en zink zijn de meest voorgeschreven voedingsstoffen om de gezondheid van het oog te ondersteunen.

Als uw macula het late stadium van degeneratie heeft bereikt, kunt u de mogelijkheid krijgen om farmaceutische medicijnen in uw oog te injecteren. De behandeling moet de schade aan de macula ongedaan maken en het gezichtsvermogen behouden.

Als u geen zin heeft om een ​​naald in uw oog te steken, moet u proberen uw macula zo snel mogelijk te beschermen. Dat is waar het mediterrane dieet in het spel komt.

Om de meeste gezondheidsvoordelen te behalen uit het gezonde en heerlijke voedsel, moet u ook zo veel mogelijk roken vermijden en trainen. Deze zullen helpen om uw bloeddruk en cholesterolniveau op een normaal niveau te houden.

Bronnen:

Healthline.com

AAOJournal.org

Previous 6 gezondheidsvoordelen van de boysenbes
Next Hier is een snelle en eenvoudige handleiding voor het maken van uw eigen schoonmaakproducten

You might also like

Natuurlijk genezen

Prebiotica kunnen helpen bij het bestrijden van melanoom door anti-tumor immuniteit te activeren

Wetenschappers van Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute hebben aangetoond dat twee prebiotica, mucine en inuline, de groei van melanoom bij muizen vertraagden door het vermogen van het immuunsysteem om

Natuurlijk genezen

Neem citroensap in plaats van pillen als u één van deze 8 Problemen heeft.

Citroensap is rijk aan flavonoïden die anti-oxidanten bevatten, die u kan helpen bij de bestrijding van kanker. Ze helpen om een hoge bloeddruk, diabetes, indigestie, koorts constipatie, en een aantal andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Curcumine

Curcumine’s bioactieve stoffen zijn geneeskrachtig

Kurkuma is de specerij die onze Indiase curry zijn gele kleur geeft. Maar naast maaltijd verfraaier werd het in India eeuwenlang gebruikt als geneeskrachtig kruid, tijdens de behandeling van schaafwonden