*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Waarom je meer gemberkurkuma-thee zou moeten drinken: feiten en voordelen…

Waarom je meer gemberkurkuma-thee zou moeten drinken: feiten en voordelen…

Gember en kurkuma staan ​​op zichzelf bekend als geweldige kruidenremedies, maar ze maken een nog indrukwekkendere remedie wanneer ze worden gecombineerd om thee te zetten.

Gember (Zingiber officinale) is een bloeiende plant die over de hele wereld wordt gebruikt als geurig en smaakvol kruid en als kruidenmiddel. Aan de andere kant is kurkuma (Curcuma longa) een groene vaste plant die eigenlijk tot de gemberfamilie behoort. De bladeren worden gebruikt om voedsel in sommige keukens op smaak te brengen, maar het zijn de wortelstokken die het populaire gele kruid geven. Deze diep oranje-gouden specerij wordt ook gebruikt in zowel gerechten als medicijnen. Individueel bevatten deze kruiden een indrukwekkende voedingsstoot, maar het combineren ervan in een kruidenthee versterkt hun gezondheidsvoordelen, waaronder:

Mangaan – Gember-kurkuma-thee levert mangaan. Dit essentiële mineraal speelt een rol in veel lichaamsfuncties. Het ondersteunt de gezondheid van de botten, bestrijdt ontstekingen, reguleert de bloedsuikerspiegel en helpt bij het metabolisme van voedingsstoffen, zoals de vertering en het gebruik van eiwitten. Mangaan is ook betrokken bij het reguleren van cholesterol en koolhydraten, evenals de huidintegriteit en beschermt de huid tegen schade door ultraviolet (UV) licht en aan zuurstof gerelateerde schade.

IJzer – Deze kruidenthee is een goede bron van uw dagelijkse ijzerbehoeften. IJzer speelt een belangrijke rol bij het helpen van het bloedtransport van zuurstof door het lichaam. Het houdt ook uw huid, haar en nagels gezond. IJzer helpt bloedarmoede te behandelen, die optreedt wanneer het hemoglobinegehalte laag is. IJzer is verantwoordelijk voor de vorming van hemoglobine, een rood eiwit waarvan de belangrijkste functie is om zuurstof in het bloed te transporteren. Hemoglobine levert ook zuurstof aan beschadigde cellen, weefsels en organen, waardoor ijzer belangrijk is voor het stimuleren van de immuniteit en het bevorderen van genezing en herstel. IJzer helpt ook vermoeidheid te verminderen, omdat een tekort aan ijzer het energieniveau verlaagt.

Bestrijding van ontstekingen – Gember-kurkuma-thee wordt beschouwd als een ontstekingsremmende drank. Veel culturen over de hele wereld gebruiken gember en kurkuma als algemene ontstekingsremmer voor de gewrichten en spieren. Deze kruidenthee kan de symptomen van ontstekingsaandoeningen zoals artritis verminderen. Studies melden dat curcumine, het actieve ingrediënt van kurkuma, gewrichtsontsteking kan voorkomen, pijn kan verlichten en de functie bij knieartrose kan verbeteren, evenals gewrichtspijn en zwelling veroorzaakt door reumatoïde artritis. Evenzo is gember gerapporteerd anti-inflammatoire effecten te hebben. In een onderzoek uit 2012 onderzochten onderzoekers het ontstekingsremmende effect van gemberextract op mensen met reumatoïde artritis. Ze ontdekten dat het kruid ontstekingen net zo effectief behandelde als steroïden. Andere studies melden ook dat gember effectief pijn verminderde veroorzaakt door heup- en knieartrose.

Bloedsuiker verlagen – Deze kruidenthee helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Een Chinese studie toonde aan dat curcumine de insulineproductie bevordert en de insulinegevoeligheid verbetert – beide gunstig voor mensen met diabetes.

Afweren van kanker – Gemberkurkuma-thee kan uw risico op kanker verlagen. Onderzoekers van het Forest Research Institute of Malaysia ontdekten dat gember en kurkuma kanker en tumorgroei kunnen voorkomen. Bovendien ontdekten onderzoekers van het Industrial Toxicology Research Centre in India dat gemberkurkuma-thee verbindingen bevat zoals vallinoïden, zingeron, shogaols, gingerols en paradols die allemaal beschermen tegen kanker. Bovendien vonden onderzoekers van de Universiteit van Michigan enig bewijs dat gember kan beschermen tegen eierstokkanker.

Verbetering van de spijsvertering – Het drinken van gemberkurkuma is goed voor de spijsvertering. Gember heeft een rustgevend effect op de spieren van je maag en vergemakkelijkt de spijsvertering, terwijl de curcumine in kurkuma de galproductie in de galblaas stimuleert, wat kan helpen bij de spijsvertering. Beide kruiden verlichten ook maagklachten, misselijkheid en braken.

Thee van gemberkurkuma maken

Er zijn veel manieren om gemberkurkuma-thee te maken. Om een ​​eenvoudige kurkuma-gemberthee te maken, verwarm je een kopje water aan de kook en roer je langzaam 2 theelepels gemalen kurkuma en 1 theelepel geraspte gember erdoor. Zet het vuur laag tot middelhoog en laat 10 minuten sudderen. Voeg honing toe om de thee te zoeten.

Je kunt ook een romige gemberkurkuma-thee maken. Meng in een container 2 theelepels gemalen kurkuma en 1 theelepel geraspte gember. Verwarm vervolgens een kopje amandelmelk, maar zorg ervoor dat je het niet aan de kook brengt. Roer regelmatig terwijl je het opwarmt. Giet vervolgens een kleine hoeveelheid van de verwarmde melk in het kruidenmengsel en roer. Als de consistentie zacht is, giet de resterende verwarmde amandelmelk, roer en geniet.

Bronnen:

FoodsForBetterHealth.com

Healthline.com

VerywellHealth.com

StandardMedia.co.ke

Previous Acupunctuur kan de standaardbehandelingen voor chronische hoofdpijn verbeteren
Next Handig EN mooi: 5 gezondheidsvoordelen van peterselie die bewijzen dat het meer is dan alleen een garnering

You might also like

Natuurlijk genezen

Heb je een hond? Dat is goed voor de gezondheid van dít orgaan

Het hebben van een hond is niet alleen ontzettend gezellig, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Hondenbaasjes lopen namelijk een stuk minder risico op hart- en vaatziekten.

Natuurlijk genezen

Verhoogt de griepprik het risico op een coronavirusinfectie?

Coronavirus-update vanaf 25 april 2020: meer dan 2,8 miljoen bevestigde gevallen van COVID-19, meer dan 197.000 sterfgevallen en meer dan 800.000 mensen die zijn hersteld van de virale luchtwegaandoening, uitgaande

Natuurlijk genezen

Dit zijn 9 belangrijke symptomen die vaak worden genegeerd maar erg gevaarlijk kunnen zijn..

Jouw gezondheid is natuurlijk het allerbelangrijkste. Het is daarom enorm belangrijk om symptomen van ziektes of aandoeningen te herkennen, want in de beginfase zijn veel ziektes te voorkomen. Wij hebben