*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Handig EN mooi: 5 gezondheidsvoordelen van peterselie die bewijzen dat het meer is dan alleen een garnering

Handig EN mooi: 5 gezondheidsvoordelen van peterselie die bewijzen dat het meer is dan alleen een garnering

Peterselie is een mild bitter kruid dat vaak wordt gebruikt als garnering voor verschillende gerechten. Maar wist je dat peterselie ook vol zit met voedingsstoffen met kankerbestrijdende eigenschappen en dat het je botgezondheid kan verbeteren?

Peterselie is een bloeiende plant die vaak wordt gebruikt als vers culinair kruid of gedroogd kruid. Meestal gebruikt als garnering, heeft het heldergroene kruid een milde, bittere smaak die veel hartige gerechten aanvult.

Hieronder staan ​​vijf van de ongelooflijke voordelen van dit geweldige kruid.

Peterselie zit vol met verschillende voedingsstoffen

Een half kopje (30 g) verse, gehakte peterselie bevat:

11 calorieën
2 gram koolhydraten
1 g vezels
1 g eiwit
Minder dan 1 g vet
547 procent van de Reference Daily Intake (RDI) van vitamine K
108 procent van de ADH van vitamine A
53 procent van de ADH van vitamine C
11 procent van de ADH van folaat
4 procent van de ADH van kalium

Peterselie zit boordevol vitamine K die je lichaam nodig heeft voor bloedstolling en gezonde botten. Het biedt ook vitamine A en C, die beide gunstige antioxiderende eigenschappen hebben.

Caloriearme peterselie is smaakvol, waardoor het het perfecte ingrediënt is voor gezonde recepten als je kijkt wat je eet.

Peterselie is een kruid dat rijk is aan antioxidanten

Peterselie bevat krachtige antioxidanten met veel gezondheidsvoordelen.

Antioxidanten zijn verbindingen die cellulaire schade bestrijden door moleculen die bekend staan ​​als vrije radicalen. Uw lichaam heeft een balans van antioxidanten en vrije radicalen nodig voor uw algehele welzijn.

Peterselie bevat drie antioxidanten:

Carotenoïden – Peterselie bevat twee krachtige carotenoïden: bètacaroteen en luteïne. Volgens studies is een hogere inname van carotenoïden gekoppeld aan een lager risico op het ontwikkelen van aandoeningen zoals longkanker. Ze zijn ook cruciaal voor de gezondheid van het oog.
Flavonoïden – Peterselie is rijk aan flavonoïden, met name apigenine en myricetin. Onderzoek suggereert dat een dieet vol flavonoïden het risico op gezondheidsproblemen zoals darmkanker, hartaandoeningen en diabetes type 2 kan helpen verminderen.
Vitamine C – Vitamine C heeft krachtige antioxiderende effecten. De vitamine is ook essentieel voor de immuniteit en de preventie van chronische ziekten.

De verrassende resultaten van een studie gepubliceerd in het International Journal of Molecular Sciences onthulden dat gedroogde peterselie 17 keer meer antioxidanten bevat dan verse takjes.

Peterselie heeft plantaardige stoffen tegen kanker

Oxidatieve stress wordt gekenmerkt door een onevenwicht in niveaus van antioxidanten en vrije radicalen. Deze aandoening is nauw verbonden met de ontwikkeling van chronische ziekten zoals kanker.

Peterselie is een geweldige bron van flavonoïde antioxidanten en vitamine C die helpen oxidatieve stress in uw lichaam te minimaliseren. Deze verbindingen kunnen ook uw risico op bepaalde vormen van kanker verlagen.

Uit een onderzoek bleek dat het verhogen van vitamine C met 100 mg per dag het risico op algehele kanker met zeven procent verlaagde.

Peterselie verhoogt de gezondheid van de botten

Peterselie zit vol met vitamine K die essentieel is voor de gezondheid van de botten. De vitamine verbetert de gezondheid van de botten door osteoblasten of uw botopbouwende cellen te ondersteunen.

Vitamine K activeert bepaalde eiwitten die de botmineraaldichtheid of de hoeveelheid botmineralen in botweefsel verhogen.

Peterselie is gemakkelijk op te nemen in een uitgebalanceerd dieet

Peterselie is een veelzijdig en goedkoop kruid. Gebruik gedroogde peterselie om de smaak van soepen, stoofschotels en sauzen op basis van tomaten te verbeteren.

Als alternatief kunt u verse peterselie toevoegen aan hartige gerechten. Gebruik verse takjes in recepten waarvoor je niet hoeft te koken. Voeg bij het koken met peterselie het kruid toe zodra het gerecht volledig gaar is.

Verleng de levensduur van verse peterselie door het in een vochtige papieren handdoek te wikkelen en in een gesloten container in uw koelkast te bewaren.

Verse peterselie kan worden toegevoegd aan:

Eiergerechten (bijv. Frittata, omelet of quiche)
Salades op basis van granen
Zelfgemaakte chimichurrisaus
Zelfgemaakte saladedressings
marinades
Op gevogelte gebaseerde gerechten
Gerechten op basis van zeevruchten

Peterselie is een superfood dat een geweldige bron is van voedingsstoffen zoals vitamine A, C en K. Deze vitamines en gezonde plantaardige stoffen kunnen de gezondheid van uw botten verbeteren en verschillende chronische ziekten voorkomen. Om te genieten van de gezondheidsvoordelen van peterselie, neem je het kruid regelmatig op in je dieet met verschillende gerechten.

Bronnen:

EcoWatch.com

MedicalNewsToday.com

Previous Waarom je meer gemberkurkuma-thee zou moeten drinken: feiten en voordelen...
Next Gooi de volgende keer dat je een avocado eet de pit niet weg: het is geweldig voor de behandeling van ontstekingen

You might also like

Natuurlijk genezen

7 tekenen van te veel ijzer

IJzer is een mineraal dat levensbelangrijk is. IJzer wordt gevonden in de aarde, zon, sterren, planten, dieren en het menselijk lichaam. Zijn rol in het menselijk lichaam is het transporteren

Natuurlijk genezen

Deze smoothie maakte mijn botten en gewrichten 10 jaar jonger! Probeer het zelf eens!

Als je ouder wordt beginnen ook je botten en gewrichten te verslijten, je kunt er veel last en pijn door krijgen. De gezondheid van je botten en gewrichten hangt veel

Natuurlijk genezen

Zie je dit onkruid in je tuin? Haal het dan nooit weg!

Het wieden van onkruid kan vervelend en vermoeiend zijn. Maar er gaat niks boven de voldoening van een onkruid vrije tuin. Maar voordat je nu je hele tuin gaat ontwortelen,