Dit is de reden waarom sommige inheemse culturen geen rugpijn hebben

Dit is de reden waarom sommige inheemse culturen geen rugpijn hebben

Luister naar dit artikel

Rugpijn is een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen wereldwijd.
De helft van de werkende westerlingen ervaart elk jaar rugklachten, terwijl een derde van de Amerikanen ouder dan midden vijftig last heeft van chronische pijn in hun nek of rug.

Als we naar deze statistieken kijken, is het moeilijk te geloven dat rugpijn letterlijk niet bestaat in sommige inheemse culturen en hun rugschijven vertonen bijna geen tekenen van degeneratie, zelfs op oudere leeftijd.

Esther Gokhale, een acupuncturist in Palo Alto, Californië, heeft misschien de reden gevonden voor deze wonderbaarlijke ruggengraatgezondheid van inheemse mensen.

Nadat ze twee decennia had geworsteld met ernstige rugpijn, raakte ze gefrustreerd door de westerse geneeskunde en besloot ze naar alternatieve oplossingen te zoeken. Ze dacht: “Ga naar bevolkingsgroepen waar ze geen enorme problemen hebben en kijk wat ze doen.”

Dus reisde Gokhale naar de meest afgelegen uithoeken van de aarde om culturen te bestuderen met de laagste percentages rugpijn en kwam tot een aantal interessante conclusies.

Ze observeerde inheemse mensen om de verschillen te vinden in hoe ze liepen, stonden en zaten.

“Ik heb een foto in mijn boek van deze twee vrouwen die zeven tot negen uur per dag doorbrengen, voorover gebogen, het verzamelen van waterkastanjes,” vertelde Gokhale aan npr.org. “Ze zijn vrij oud. Maar de waarheid is dat ze geen rugpijn hebben. ”

Na enige tijd ontdekte Gokhale wat gebruikelijk was bij al die stammen die geen rugpijn hadden. Het was de vorm van hun ruggengraat, die behoorlijk anders was dan die van moderne westerlingen.

Links op de onderstaande afbeelding ziet u de S-vormige wervelkolom getekend in een modern anatomieboek. Dit is hoe de ruggengraat van een westerling eruit ziet. Aan de rechterkant is de J-vormige wervelkolom, zoals getekend in het anatomieboek uit 1897 “Traite d’Anatomie Humaine”. Inheemse mensen hebben dit soort wervelkolomvorm.

“De J-vormige wervelkolom zie je in Griekse beelden. Het is wat je ziet bij jonge kinderen. Het is een goed ontwerp, ‘zei Gokhale.

Met behulp van de resultaten van haar onderzoek werkte Gokhale hard en kreeg ze eindelijk haar rug in de J-vorm, waardoor haar rugpijn verdween. Dientengevolge ontwikkelde ze een methode die gericht is op het corrigeren van iemands houding en dus het verwijderen van rugpijn.

Hoewel de Gokhale-methode effectief lijkt, weten wetenschappers nog steeds niet zeker of haar theorie over J-vormige stekels correct is. In feite zijn er enkele redenen waarom mensen in inheemse culturen zulke stekels hebben en Amerikanen niet.

Allereerst zijn Amerikanen veel zwaarder, wat bijdraagt ​​aan het krommen van de wervelkolom. Ten tweede hebben inheemse mensen een veel actievere levensstijl dan Amerikanen. Bedenk eens hoeveel tijd u elke dag zit. Sedentaire levensstijl is al lang bewezen dat het rugpijn en andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Dr. Praveen Mummaneni van de Universiteit van Californië zei: “Ik denk dat de zittende levensstijl een gebrek aan spierspanning en een gebrek aan houdingsstabiliteit bevordert omdat de spieren zwak worden.”

Nou, het is logisch. Sterke buikspieren kunnen het geheim zijn van een goede houding en een gezonde rug. Dus de meest waarschijnlijke reden waarom de Gokhale-methode werkt, is omdat de oefeningen die het bevat resulteren in spierkracht. En dit is precies de reden waarom inheemse culturen geen rugpijn hebben – dankzij hun actieve levensstijl kunnen ze hun buikspieren in vorm houden, zelfs als ze oud worden.

“Je gaat niet van de S- naar de J-vormige wervelkolom zonder een goede kernspierkracht. En ik denk dat dat hier de sleutel is. ‘Zei Mummaneni.

bronnen:

themindunleashed.org

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Wetenschappers ontdekten dat deze essentiële olie long- en borstkankercellen doodt
Next Als je deze 8 tekenen ervaart, ben je een zeer intuïtieve empath die gevoelig is voor energie

You might also like

Natuurlijk genezen

Een wonder van de Chinese Geneeskunde: Masseer dit punt elke dag en zie wat er gebeurt

Luister naar dit artikel Het San Yin Jiao punt vertegenwoordigt een belangrijk gebied in de Chinese alternatieve geneeskunde, of specifieker acupunctuur. Het is gelegen aan de binnenkant van de tibia

Natuurlijk genezen

Ze had altijd last van haar op haar gezicht, totdat ze dit NATUURLIJKE middeltje erop smeerde!

Luister naar dit artikel Wie wil er nou niet een gezonde mooie haarbos? Iedereen zal hier waarschijnlijk zijn hand voor opsteken! Maar waar je wat minder blij van wordt is

Natuurlijk genezen

Dit wondersap smelt nierstenen, vet, slechte cholesterol en verbetert de spijsvertering!

Luister naar dit artikel Met Deze drank zou je minstens één dag van de week moeten beginnen, en als het elke dag is, des te beter. Het is rijk aan