Voelt u pijn in uw pols of gevoelloosheid in uw vingers? Dit is wat je moet weten
juli 6, 2019 5229 Views

Voelt u pijn in uw pols of gevoelloosheid in uw vingers? Dit is wat je moet weten

Luister naar dit artikel

Ervaar je pijn, gevoelloosheid, tintelingen of zwakte in je hand? Dan ervaar je misschien carpaal tunnel syndroom (CTS). Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center wordt CTS veroorzaakt door een gespannen zenuw in de pols. Meestal zwellen de weefsels rond de mediane zenuw van de hand en drukken op de zenuw, waardoor pijn, gevoelloosheid, tintelingen of zwakte ontstaan. Indien onbehandeld, kunnen de symptomen aanhouden en verergeren over meerdere weken en zelfs jaren. De isolatie van de zenuwen kan zelfs wegslijten en blijvende schade veroorzaken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het is belangrijk dat u CTS bij het eerste teken van symptomen behandelt om verder ongemak en onherstelbare schade te voorkomen. Hoewel uw arts u zeker zal aanraden een spalk te dragen en u misschien zelfs corticosteroïd-injecties wilt geven, zijn er een aantal huismiddeltjes die u kunt proberen om pijn en ongemak verder te verlichten.

1. IJs. Het aanbrengen van een pak ijs verpakt in een dunne handdoek op je polsen kan helpen pijn verlichten en ontstekingen verzachten. Readers ‘Digest Best Health Magazine raadt aan het ijs 10 minuten lang op uw pols te laten rusten en dit elk uur te herhalen totdat het ongemak afneemt.

2. Warmte. Sommige mensen reageren beter op warmte dan op ijs. Reader’s Digest Best Health Magazine raadt aan om uw handen en polsen gedurende 12-15 minuten in warm of heet water te weken voordat u elke avond naar bed gaat. Dit huismiddeltje kan de kans verminderen dat je ‘s nachts wakker wordt van pijn.

3. Walnoten. Deze smakelijke noten zijn rijk aan omega-3-vetzuren, waarvan bekend is dat ze ontstekingen verminderen. Als u CTS-symptomen ervaart, kan het helpen om er een gewoonte van te maken om een ​​handvol in uw salade of op yoghurt te gooien. Walnoten kunnen ook worden geplet en gebruikt als vervanging voor broodkruimels bij het bakken van kip of visfilets, zegt Everyday Health.

4. Aardappelen. Vitamine B6 is betrokken bij meer dan 100 enzymreacties. Sommige van deze enzymreacties zijn betrokken bij het verlichten van CTS-symptomen, zegt Everyday Health. Naast aardappelen wordt vitamine B6 aangetroffen in de meeste soorten fruit (met uitzondering van citrus), pluimvee en vis.

5. Kurkuma. Ieders favoriete ayurvedische specerij is een krachtig ontstekingsremmend middel waarvan bekend is dat het pijn en ontstekingen vermindert. Voor het grootste voordeel, volgens Reader’s Digest Best Health Magazine, neem curcumine supplementen.

6. Ananas. De tropische vrucht bevat een krachtig enzym dat bekendstaat als bromelaïne. Van bromelaïne is bekend dat het inflammatoire eiwitten afbreekt. Het is daarom nuttig om niet alleen de pijn veroorzaakt door CTS te verminderen, maar ook om het syndroom sneller te genezen, zegt Reader’s Digest Best Health Magazine.

7. hele granen. Magnesium, gevonden in volle granen, peulvruchten en groene groenten, zijn belangrijk in de zenuwfunctie en spierontspanning. Eet een magnesiumrijk dieet en overweeg een magnesiumsupplement te nemen om de CTS-symptomen te bestrijden, aldus Reader’s Digest Best Health Magazine.

8. Lijnzaadolie. Net als vis en olijfolie is lijnzaadolie rijk aan ontstekingen, waardoor omega-3-vetzuren worden verminderd. Reader’s Digest Best Health Magazine raadt aan een eetlepel te drinken, gemengd met je ochtendsinaasappelsap of je avondslaapdressing.

CTS kan irriterend en ontwrichtend zijn voor uw persoonlijke en professionele leven. Dus begin met het opnemen van ananas, walnoten, kurkuma en lijnzaadolie in uw dagelijkse dieet. In feite klinken deze ingrediënten samen als een smakelijke ontstekingsremmende smoothie!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Waarom een tandarts kokosolie gebruikt om gaatjes te bestrijden en hoe je het thuis kunt doen
Next 7 verrassende toepassingen van toverhazelaar voor je huid

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze dronk een jaar lang elke ochtend water met honing en citroen. Dit is wat er gebeurde

Luister naar dit artikel Crystal Davis dronk een jaar lang elke ochtend water met honing en citroen. Dit deed ze echter niet omdat ze het zo lekker vond, nee, ze

Natuurlijk genezen

Immuniteit Bom – Zelfgemaakte remedie tegen virussen en verkoudheid

Luister naar dit artikel Ook bij hoge temperaturen in deze periode van het jaar veroorzaken allerlei boosdoeners  naast hoofdpijn en slaperigheid, talloze virussen, gevolgd door sinusitis, hoest en algehele achteruitgang

Natuurlijk genezen

Deze 10 symptomen van blaaskanker zou iedere vrouw moeten kennen!

Luister naar dit artikel Vrouwen worden vaak hun hele leven gewaarschuwd voor vormen van kanker één van de meest voorkomende is borstkanker. Velen weten dan ook dat ze hun borsten