Voelt u pijn in uw pols of gevoelloosheid in uw vingers? Dit is wat je moet weten
juli 6, 2019 4821 Views

Voelt u pijn in uw pols of gevoelloosheid in uw vingers? Dit is wat je moet weten


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Ervaar je pijn, gevoelloosheid, tintelingen of zwakte in je hand? Dan ervaar je misschien carpaal tunnel syndroom (CTS). Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center wordt CTS veroorzaakt door een gespannen zenuw in de pols. Meestal zwellen de weefsels rond de mediane zenuw van de hand en drukken op de zenuw, waardoor pijn, gevoelloosheid, tintelingen of zwakte ontstaan. Indien onbehandeld, kunnen de symptomen aanhouden en verergeren over meerdere weken en zelfs jaren. De isolatie van de zenuwen kan zelfs wegslijten en blijvende schade veroorzaken.

Het is belangrijk dat u CTS bij het eerste teken van symptomen behandelt om verder ongemak en onherstelbare schade te voorkomen. Hoewel uw arts u zeker zal aanraden een spalk te dragen en u misschien zelfs corticosteroïd-injecties wilt geven, zijn er een aantal huismiddeltjes die u kunt proberen om pijn en ongemak verder te verlichten.

1. IJs. Het aanbrengen van een pak ijs verpakt in een dunne handdoek op je polsen kan helpen pijn verlichten en ontstekingen verzachten. Readers ‘Digest Best Health Magazine raadt aan het ijs 10 minuten lang op uw pols te laten rusten en dit elk uur te herhalen totdat het ongemak afneemt.

2. Warmte. Sommige mensen reageren beter op warmte dan op ijs. Reader’s Digest Best Health Magazine raadt aan om uw handen en polsen gedurende 12-15 minuten in warm of heet water te weken voordat u elke avond naar bed gaat. Dit huismiddeltje kan de kans verminderen dat je ‘s nachts wakker wordt van pijn.

3. Walnoten. Deze smakelijke noten zijn rijk aan omega-3-vetzuren, waarvan bekend is dat ze ontstekingen verminderen. Als u CTS-symptomen ervaart, kan het helpen om er een gewoonte van te maken om een ​​handvol in uw salade of op yoghurt te gooien. Walnoten kunnen ook worden geplet en gebruikt als vervanging voor broodkruimels bij het bakken van kip of visfilets, zegt Everyday Health.

4. Aardappelen. Vitamine B6 is betrokken bij meer dan 100 enzymreacties. Sommige van deze enzymreacties zijn betrokken bij het verlichten van CTS-symptomen, zegt Everyday Health. Naast aardappelen wordt vitamine B6 aangetroffen in de meeste soorten fruit (met uitzondering van citrus), pluimvee en vis.

5. Kurkuma. Ieders favoriete ayurvedische specerij is een krachtig ontstekingsremmend middel waarvan bekend is dat het pijn en ontstekingen vermindert. Voor het grootste voordeel, volgens Reader’s Digest Best Health Magazine, neem curcumine supplementen.

6. Ananas. De tropische vrucht bevat een krachtig enzym dat bekendstaat als bromelaïne. Van bromelaïne is bekend dat het inflammatoire eiwitten afbreekt. Het is daarom nuttig om niet alleen de pijn veroorzaakt door CTS te verminderen, maar ook om het syndroom sneller te genezen, zegt Reader’s Digest Best Health Magazine.

7. hele granen. Magnesium, gevonden in volle granen, peulvruchten en groene groenten, zijn belangrijk in de zenuwfunctie en spierontspanning. Eet een magnesiumrijk dieet en overweeg een magnesiumsupplement te nemen om de CTS-symptomen te bestrijden, aldus Reader’s Digest Best Health Magazine.

8. Lijnzaadolie. Net als vis en olijfolie is lijnzaadolie rijk aan ontstekingen, waardoor omega-3-vetzuren worden verminderd. Reader’s Digest Best Health Magazine raadt aan een eetlepel te drinken, gemengd met je ochtendsinaasappelsap of je avondslaapdressing.

CTS kan irriterend en ontwrichtend zijn voor uw persoonlijke en professionele leven. Dus begin met het opnemen van ananas, walnoten, kurkuma en lijnzaadolie in uw dagelijkse dieet. In feite klinken deze ingrediënten samen als een smakelijke ontstekingsremmende smoothie!

Previous Waarom een tandarts kokosolie gebruikt om gaatjes te bestrijden en hoe je het thuis kunt doen
Next 7 verrassende toepassingen van toverhazelaar voor je huid

You might also like

Natuurlijk genezen

Nieuwe verbinding van bosbessen kan ontstekingsstoornissen behandelen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

5 signalen die je lichaam geeft wanneer het weet dat het moet detoxen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

De wetenschap legt uit wat er met je lichaam gebeurt als je elke dag citroenwater met kurkuma drinkt

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar