*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Waarom een tandarts kokosolie gebruikt om gaatjes te bestrijden en hoe je het thuis kunt doen
juli 6, 2019 3645 Views

Waarom een tandarts kokosolie gebruikt om gaatjes te bestrijden en hoe je het thuis kunt doen

Mondgezondheid is belangrijk. Naast de basisbehoefte om slechte adem en vergeelde tanden te voorkomen, is het uitermate belangrijk om uw mond regelmatig schoon te houden om de ontwikkeling van gaatjes, zweren of tandsteen te voorkomen. Maar soms zijn tandpasta en mondwater niet goed genoeg om het werk goed te doen – of, aan de andere kant van het spectrum, kunnen ze zo sterk zijn dat ze uiteindelijk pijnlijk worden. Het blijkt dat er meer effectieve en natuurlijkere alternatieven zijn.

Een onderzoek uit 2012 gerapporteerd door het Athlone Institute of Technology suggereert dat enzymgemodificeerde kokosolie in staat is om verschillende schadelijke bacteriën te onderdrukken. Volgens de studie was kokosolie die was veranderd door enzymen – dus gedeeltelijk verteerd – effectief in de omgang met Streptococcus, Candida albicans en Strep mutans, die allemaal problemen met de mondgezondheid veroorzaken. “Het opnemen van met enzymen gemodificeerde kokosolie in mondhygiëneproducten zou een aantrekkelijk alternatief zijn voor chemische additieven, vooral omdat het werkt bij relatief lage concentraties,” verklaarde Dr. Damien Brady, die de AIT-onderzoekers leidde.

Omdat het onderzoek nog niet het definitieve niveau heeft bereikt waarop de bevindingen in gezondheidsproducten kunnen worden geïmplementeerd, hebben mensen in plaats daarvan normale kokosolie als mondspoeling gebruikt. Hoewel onveranderde olie mogelijk niet zo effectief is als de met enzymen gemodificeerde variëteit, slaagt ze er nog steeds in haar werk goed te doen, terwijl ze geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

De praktijk, aangeduid als “olie trekken”, bestaat uit 10 tot 20 minuten lang een eetlepel olie in uw mond te laten zwiepen om zoveel mogelijk bacteriën uit uw mond en in de olie te “trekken”. Het IQ van tandheelkunde verklaart dat het proces teruggaat tot de millennia-oude ayurvedische geneeskunde, maar de verklaring is recenter dan dat: de “huid” van bacteriën die de mond ophouden is gemaakt van vet en als zodanig worden deze aangetrokken tot het vet in de olie. Kokosolie bevat ook laurinezuur, dat uitstekend is in het uitschakelen van schadelijke bacteriën.

Het proces vereist een beetje vallen en opstaan. Je moet de hoeveelheid olie in je mond aanpassen, zodat het een betekenisvol effect kan hebben terwijl je het meer dan 10 minuten in je mond kunt houden. Tandheelkunde IQ beveelt aan om de olie in de prullenbak te spuwen, niet in de gootsteen, als je klaar bent, omdat dat laatste lastig kan zijn voor je sanitair. Het is ook belangrijk dat je je mond goed uitspoelt met water nadat je olie hebt getrokken en voordat je iets doorslikt, omdat je hierdoor per ongeluk je mond-darmbacteriën verder in je systeem kunt sturen. Ten slotte is dit bedoeld om naast het normale tandenpoetsen te gaan, niet om het te vervangen, dus houd je oude gewoonten bij, zelfs als je dit huismiddeltje gebruikt.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Nu niet schat, ik ben dood...
Next Voelt u pijn in uw pols of gevoelloosheid in uw vingers? Dit is wat je moet weten

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

2 kiwi’s eten voor je gaat slapen! Voor alle slechte slapers is dit misschien wel DE oplossing!

We hebben allemaal weleens last van slapeloosheid. Soms ben je wakker omdat je ergens over aan het piekeren bent en soms ben je gewoon wakker. God mag weten waarom, maar

Natuurlijk genezen

Smeer Vicks VapoRub op een teentje knoflook – de reden? U zult er spijt van hebben dit niet eerder te hebben geweten!

In de wereld van vandaag kan medisch zelfstandig zijn geld, tijd en veel onnodige bijwerkingen en andere gezondheidsproblemen besparen. Vicks VapoRub kan worden gebruikt om een groot aantal ziekten en

Natuurlijk genezen

Hoe Natuurlijk Ginger Ale te maken

Gember bier is een ongelooflijk heilzame natuurlijke drank die je zal helpen de ontelbare genezende krachten van deze wortel te gebruiken, terwijl je geniet van zijn bruisende smaak en hoge