*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Waar doet je knie pijn? Deze eerste controle kan van cruciaal belang zijn om te weten hoe deze te genezen
juli 8, 2019 3219 Views

Waar doet je knie pijn? Deze eerste controle kan van cruciaal belang zijn om te weten hoe deze te genezen

Kniepijn is een slopende en al te vaak voorkomende aandoening voor miljoenen volwassenen. Volgens het Journal of Bone and Joint Surgery, leefden 4,7 miljoen mannen en vrouwen in de Verenigde Staten met een totale knievervanging in 2010. En volgens de Amerikaanse Academie van Orthopedische Chirurgen is er een toenemende trend bij Amerikanen onder de leeftijd van 65 die kiezen om een ​​volledige knievervanging te ondergaan.
Als u kniepijn heeft, is het belangrijk om de verschillende soorten kniepijn te kennen en te kunnen vaststellen waar de pijn vandaan komt. Met deze kennis bent u in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over hoe u de pijn het beste kunt verlichten.

Pijn in de knieschijf – Runner’s knee
Runner’s knie wordt vaak veroorzaakt door overmatig gebruik of overbelaste pezen. Runner’s knie kan ook het gevolg zijn van direct trauma, zoals bij een val of een klap, of problemen met de voeten, zoals gevallen bogen, zegt WebMD.

Pijn boven de knie – Gezwollen quadriceps
Volgens Houston Methodist kan overmatig gebruik of problemen met uitlijning de boosdoener zijn in deze kwaal. Voetbal- en volleybalspelers worden vaak geëffectueerd.

Pijn achter de knie – Baker’s cyste
Volgens Mayo Clinic veroorzaakt de cyste van Baker een verdikking en een strak gevoel achter de knie. De pijn neemt vaak toe wanneer de knie volledig gebogen of uitgestrekt is en is meestal een symptoom van een onderliggende kwestie, zoals artritis.

Pijn aan de buitenkant van de knie – Gescheurde meniscus
WebMD legt uit dat de meniscus een stukje kraakbeen is dat het gewricht dempt en stabiliseert. Dit is de reden waarom een ​​meniscusscheur zo pijnlijk kan zijn. Naast pijn aan de buitenkant van de knie, zijn de symptomen zwelling, moeite met buigen of rechttrekken van het been en de neiging van de knie om te vergrendelen.

Pijn onder de knie (bij tieners) – Osgood-Schlatter-ziekte
Tieners die kniepijn hebben, hebben waarschijnlijk een ontstoken groeischijf onder de knie. Volgens OrthoInfo komt Osgood-Schlatter vaak voor tijdens groeispurten en manifesteert zich soms als een hobbel net onder de knie.
Volg de RICE-methode om kniepijn te verlichten.

Orthopedisch chirurg Dr. Scott Walthour, in een artikel voor Sutter Health’s MyLifeStages, legt uit dat de RICE-methode een van de beste manieren is om milde pijn te behandelen en terug te keren naar de dagelijkse bezigheden.
RICE is een acroniem dat staat voor Rest, Ice, Compression, Elevation.

Dr. Walthour zegt om altijd te luisteren naar je blessure en te rusten zolang je pijn hebt. Als de knie opgezwollen is met een gezwollen, zacht gewricht, strijk dan de knie na de regel “20 minuten op, 20 minuten uit”. IJs vertraagt ​​ontstekingen en versnelt het herstel. Het is ook belangrijk om de opbouw van ontstekingsvocht te voorkomen. Om dit te doen, wikkel de knie in een verband. Zorg ervoor dat u niet te strak wikkelt om de bloedcirculatie af te sluiten. De vierde stap is om het been boven het hart te houden. Dit helpt bij het afvoeren van overtollig vocht uit de knie en vermindert ontstekingen.

Een andere manier om kniepijn te verlichten is om de spieren die de knie ondersteunen te strekken, zegt een fysiotherapeut in Gaiam Life. Hamstrings en innerlijke dijspieren comprimeren het kniegewricht als ze te strak zitten. Zorg ervoor dat je je gluteus maximus (de stuit spieren) en buikspieren ook versterkt voor de beste ondersteuning. Wanneer het lichaam sterk en flexibel is, is het goed gebalanceerd, zodat er niet te veel druk op de knieën wordt uitgeoefend.
De volgende keer dat je kniepijn ervaart, haal je dit artikel aan om erachter te komen waar je pijn vandaan komt. Volg de RICE-methode van Dr. Walthour en zorg ervoor dat u regelmatig rekt en versterkt om uw knieën te ondersteunen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Leg dat wattenstaafje neer. Hier zijn 8 veilige en eenvoudige manieren om oorsmeeropbouw te verwijderen
Next 8 huismiddeltjes voor spataderen

About author

You might also like