Leg dat wattenstaafje neer. Hier zijn 8 veilige en eenvoudige manieren om oorsmeeropbouw te verwijderen
juli 8, 2019 6411 Views

Leg dat wattenstaafje neer. Hier zijn 8 veilige en eenvoudige manieren om oorsmeeropbouw te verwijderen

Luister naar dit artikel

Heb je ooit naar het einde van een wattenstaafje gestaard dat je afvroeg wat oorsmeer is en waarom we het hebben? Volgens de American Academy of Otolaryngology (eigenlijk de autoriteit op alle dingen van de oren), is oorsmeer “een zelfreinigend middel met beschermende, smerende en antibacteriële eigenschappen.” Met andere woorden, oorsmeer is niet alleen gezond en natuurlijk, het biedt ook een noodzakelijke en belangrijke lichamelijke functie. Het oorsmeer dat op het uiteinde van je wattenstaafje terechtkomt, is oud oorsmeer dat is gedroogd, in vlokken is uiteengevallen en er niet uit is gevallen.
Het zal je misschien verbazen dat de American Academy of Otolaryngology het gebruik van wattenstafjes niet aanraadt om de oren te reinigen. Dit komt omdat zulke instrumenten de was dieper in het oor kunnen duwen. Dit kan gehoorverlies, oorsuizen, vieze geur en pijnlijke of jeukende oren veroorzaken. Hier zijn enkele van onze favoriete huismiddeltjes die geen wattenstaafjes bevatten:


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


1. Babyolie. De Mayo Clinic adviseert om de was te verzachten door voorzichtig een paar druppels babyolie aan te brengen met behulp van een oogdruppelaar. Je kunt minerale olie en glycerine op dezelfde manier gebruiken.

2. Warm water. Gebruik een rubberen bolspuit om warm water voorzichtig in de gehoorgang aan te brengen. Om dit effectief te doen, kunt u proberen uw hoofd te kantelen en het buitenoor omhoog en naar achteren te trekken om het oor te strekken en bloot te stellen. Na het beëindigen van de behandeling, kantelt u uw hoofd op de tegenovergestelde manier zodat het water kan weglopen.

3. Zout water. Als warm water het niet voor u doet, probeer dan zout water. Meng 1/4 theelepel zout in 1/4 kopje warm water. Gebruik een oogdruppelaar om twee of drie druppels rechtstreeks in het oor aan te brengen. Je kunt ook een watje in het zoute water laten weken en het zachtjes op je oor laten vallen.

4. Zalm. Een tekort aan vetzuren kan de boosdoener zijn achter overtollige wasopbouw. Als u vermoedt dat u een tekort heeft aan omega-3 vetzuren, verhoog dan uw inname van zalm, lijnzaad en spruitjes.

5. Zuiveringszout. Meng 1/4 theelepel baking soda in 2 theelepels water. Zoals met het water, kantel je je hoofd en breng je het aan met een oogdruppelaar of watje. Vergeet niet hoe belangrijk het is om uw hoofd op de andere manier te kantelen om de oplossing te laten weglopen. Wanneer u klaar bent, gebruikt u een zachte doek om het oor te drogen en eventuele oorsmeer te verwijderen dat tijdens het proces is losgeraakt.

6. Acupressuur. Drukken op het zogenaamde Galblaas 20 drukpunt, te vinden in twee kleine dalingen op de achterkant van de schedel tussen het oor en de wervelkolom, kan gehoorverstopping verlichten. Gebruik voor het beste resultaat uw duimen, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, om het drukpunt gedurende een volledige twee minuten in een draaiende beweging te masseren.

7. Knoflook oor druppels. Een hele teen knoflook in de oren steken is een oude volksremedie voor het genezen van een verkoudheid. Stop een gehakt teentje knoflook in 2 eetlepels warme kokosolie gedurende 30 minuten. Zeef de knoflook. Gebruik een oogdruppelaar om twee druppels van het huismiddeltje op uw oor aan te brengen. Wacht 10 minuten en maak het oor dan voorzichtig schoon.

8. Waterstofperoxide. Women’s Health Magazine beweert dat dit de “enige” manier is om oorsmeer te verwijderen. Breng twee druppels waterstofperoxide aan op het oor 10 minuten voorafgaand aan het douchen. Als u vatbaar bent voor overmatige oorsmeer, herhaal dit huismiddeltje dan eens per maand om de gezondheid van het oor te behouden en uw gehoorgang vrij van overtollige was te houden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Let op: 11 vitale tekenen dat je meer calcium nodig hebt
Next Waar doet je knie pijn? Deze eerste controle kan van cruciaal belang zijn om te weten hoe deze te genezen

You might also like

Natuurlijk genezen

Vrouwen opgelet: “Mammografie leidt niet tot minder sterfgevallen en verhoogt juist het risico op kanker”

Luister naar dit artikel Al decennialang wordt mammografie toegepast, maar dat heeft niet geleid tot minder sterfgevallen als gevolg van borstkanker. De meeste vrouwen doen er verstandig aan geen mammogram meer

Natuurlijk genezen

NIET ALLEEN CBD – CANNABIS FLAVONOÏDEN TONEN OOK BELOFTE IN DE BESTRIJDING VAN KANKER

Luister naar dit artikel Wetenschappers van het Dana-Farber Cancer Institute aan de Harvard University hebben onlangs iets ontdekt dat de behandeling van kanker voor altijd zou kunnen veranderen. Steun Naturotheek:

Natuurlijk genezen

Taro heeft een uniek vermogen om ‘toxines te trekken’, gebruikt door genezers voor het oplossen van cysten, fibromen en het behandelen van oorpijn

Luister naar dit artikel Tarowortel (Lat. Colocasia Esculenta) is een eetbare knol en behoort tot de familie van Araceae-planten. Het is ook bekend als albi, arbi, talo, dalo, kalo, aba