*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Leg dat wattenstaafje neer. Hier zijn 8 veilige en eenvoudige manieren om oorsmeeropbouw te verwijderen
juli 8, 2019 4147 Views

Leg dat wattenstaafje neer. Hier zijn 8 veilige en eenvoudige manieren om oorsmeeropbouw te verwijderen

Heb je ooit naar het einde van een wattenstaafje gestaard dat je afvroeg wat oorsmeer is en waarom we het hebben? Volgens de American Academy of Otolaryngology (eigenlijk de autoriteit op alle dingen van de oren), is oorsmeer “een zelfreinigend middel met beschermende, smerende en antibacteriële eigenschappen.” Met andere woorden, oorsmeer is niet alleen gezond en natuurlijk, het biedt ook een noodzakelijke en belangrijke lichamelijke functie. Het oorsmeer dat op het uiteinde van je wattenstaafje terechtkomt, is oud oorsmeer dat is gedroogd, in vlokken is uiteengevallen en er niet uit is gevallen.
Het zal je misschien verbazen dat de American Academy of Otolaryngology het gebruik van wattenstafjes niet aanraadt om de oren te reinigen. Dit komt omdat zulke instrumenten de was dieper in het oor kunnen duwen. Dit kan gehoorverlies, oorsuizen, vieze geur en pijnlijke of jeukende oren veroorzaken. Hier zijn enkele van onze favoriete huismiddeltjes die geen wattenstaafjes bevatten:

1. Babyolie. De Mayo Clinic adviseert om de was te verzachten door voorzichtig een paar druppels babyolie aan te brengen met behulp van een oogdruppelaar. Je kunt minerale olie en glycerine op dezelfde manier gebruiken.

2. Warm water. Gebruik een rubberen bolspuit om warm water voorzichtig in de gehoorgang aan te brengen. Om dit effectief te doen, kunt u proberen uw hoofd te kantelen en het buitenoor omhoog en naar achteren te trekken om het oor te strekken en bloot te stellen. Na het beëindigen van de behandeling, kantelt u uw hoofd op de tegenovergestelde manier zodat het water kan weglopen.

3. Zout water. Als warm water het niet voor u doet, probeer dan zout water. Meng 1/4 theelepel zout in 1/4 kopje warm water. Gebruik een oogdruppelaar om twee of drie druppels rechtstreeks in het oor aan te brengen. Je kunt ook een watje in het zoute water laten weken en het zachtjes op je oor laten vallen.

4. Zalm. Een tekort aan vetzuren kan de boosdoener zijn achter overtollige wasopbouw. Als u vermoedt dat u een tekort heeft aan omega-3 vetzuren, verhoog dan uw inname van zalm, lijnzaad en spruitjes.

5. Zuiveringszout. Meng 1/4 theelepel baking soda in 2 theelepels water. Zoals met het water, kantel je je hoofd en breng je het aan met een oogdruppelaar of watje. Vergeet niet hoe belangrijk het is om uw hoofd op de andere manier te kantelen om de oplossing te laten weglopen. Wanneer u klaar bent, gebruikt u een zachte doek om het oor te drogen en eventuele oorsmeer te verwijderen dat tijdens het proces is losgeraakt.

6. Acupressuur. Drukken op het zogenaamde Galblaas 20 drukpunt, te vinden in twee kleine dalingen op de achterkant van de schedel tussen het oor en de wervelkolom, kan gehoorverstopping verlichten. Gebruik voor het beste resultaat uw duimen, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding, om het drukpunt gedurende een volledige twee minuten in een draaiende beweging te masseren.

7. Knoflook oor druppels. Een hele teen knoflook in de oren steken is een oude volksremedie voor het genezen van een verkoudheid. Stop een gehakt teentje knoflook in 2 eetlepels warme kokosolie gedurende 30 minuten. Zeef de knoflook. Gebruik een oogdruppelaar om twee druppels van het huismiddeltje op uw oor aan te brengen. Wacht 10 minuten en maak het oor dan voorzichtig schoon.

8. Waterstofperoxide. Women’s Health Magazine beweert dat dit de “enige” manier is om oorsmeer te verwijderen. Breng twee druppels waterstofperoxide aan op het oor 10 minuten voorafgaand aan het douchen. Als u vatbaar bent voor overmatige oorsmeer, herhaal dit huismiddeltje dan eens per maand om de gezondheid van het oor te behouden en uw gehoorgang vrij van overtollige was te houden.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Let op: 11 vitale tekenen dat je meer calcium nodig hebt
Next Waar doet je knie pijn? Deze eerste controle kan van cruciaal belang zijn om te weten hoe deze te genezen

About author

You might also like