Taro heeft een uniek vermogen om ‘toxines te trekken’, gebruikt door genezers voor het oplossen van cysten, fibromen en het behandelen van oorpijn

Taro heeft een uniek vermogen om ‘toxines te trekken’, gebruikt door genezers voor het oplossen van cysten, fibromen en het behandelen van oorpijn

Luister naar dit artikel

Tarowortel (Lat. Colocasia Esculenta) is een eetbare knol en behoort tot de familie van Araceae-planten. Het is ook bekend als albi, arbi, talo, dalo, kalo, aba en aro.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het wordt voornamelijk geteeld in tropische regio’s zoals Zuid-India, Zuidoost-Azië, Japan, Hawaï en Polynesië. Het is een rijke bron van voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, magnesium, zink, kalium, koper, mangaan, fosfor, vitamine A, C, B1, B2, C, evenals complexe koolhydraten en vezels.
Ongeveer 12% van het koolhydraatgehalte van de tarowortel is afkomstig van voedingsvezels of niet-verteerbare koolhydraten die de bloedsuikerspiegel, het metabolisme, de spijsvertering reguleren en de cardiovasculaire functie verbeteren.

De verhouding van 6: 1 voor zetmeel / vezels is goed omdat deze weinig suiker bevat maar veel langzaam verteerbare koolhydraten. De gemiddelde tarowortel geeft ongeveer een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels voor een volwassene.

Een portie van 100 g gekookte, ongekruide tarowortel biedt:

Vitamine B1: 9% ADH
Vitamine B2: 2% ADH
Vitamine B3: 3% ADH
Vitamine B5: 7% ADH
Vitamine B6: 25% ADH
Vitamine B9: 5%
Vitamine C: 6% ADH
Vitamine E: 20% ADH
Vitamine K: sporen
Calcium: 2% ADH
IJzer: 6% ADH
Magnesium: 8% ADH
Mangaan: 21% ADH
Fosfor: 11% ADH
Kalium: 10% ADH
Zink: 3% ADH
Energie: 142 calorieën
Eiwit: 0,5 g
Vet: 0,1 g
Koolhydraten: 34,60 g
Vezel: 5,1 g
Suikers: 0,5 g

Het bevat ook tal van antioxidanten zoals bètacaroteen en cryptoxanthine.

Het is een gezonder alternatief voor koolhydraten dan aardappelen, omdat het op dezelfde manier kan worden gebruikt, maar het bevat meer voedingsstoffen en heeft een lagere glycemische index. Het heeft ook ongeveer drie keer meer vezels en 30% minder vet dan aardappel.

Deze gezonde wortel die de kansen op voedingssucces verbetert, verbetert de spijsvertering, metabolische efficiëntie en opname van voedingsstoffen, versterkt de immuunfunctie en ondersteunt de gezondheid van het bloed.

Bovendien verbetert het de gezondheid van botten en hart, bestrijdt bloedarmoede, levert het energie en kracht voor een goede aerobe oefening en verbetert het de enzymfunctie.

Tarowortel wordt traditioneel gebruikt om gifstoffen en giftig afval uit het lichaam te verwijderen.

In de vorm van een pakketkompres kan het worden toegepast voor de behandeling van:

cysten, fibromen (goedaardige tumoren) en lymfatische zwelling
Oor infecties
Ontsteking van welke aard dan ook
verrekkingen, verstuikingen en oedeem

Hier is hoe het lokaal te gebruiken:

– Taro wortel pleisterverband om gewrichts- en artritispijn en oorpijn te behandelen

Om de pijn te verlichten, schil je een tarowortel, rasp je de witte binnenkant en breng je deze aan op de huid. Bedek met katoenen gaas en laat het 2 uur inwerken.

– Tarowortel en gips om cysten en fibromen te genezen

Om fibromen en cysten te genezen, schil je een tarowortel, rasp je de witte binnenkant en meng je deze met 5% geraspte verse gember. Smeer vervolgens de combinatie rechtstreeks op de huid op de cyste, dek af met wattengaas en laat het vier uur inwerken. Als u de huid voelt branden, verminder dan de hoeveelheid gember. Herhaal dagelijks gedurende twee weken.

Andere gezondheidsvoordelen van Tarowortel

Voorkom menstruatie en andere spierkrampen
Versterk de botten en bindweefsels
Verbeter het gezichtsvermogen en behandel staar en maculaire degeneratie
Verbeter de spijsvertering en zorg voor regelmatige stoelgang

De tarowortel kan echter niet rauw worden gegeten, omdat deze rijk is aan calciumoxalaat. Het is het beste om het een nacht in water te laten weken voordat je het kookt.
Het heeft een zoete, milde, nootachtige en aardse smaak. Je kunt het in plakjes snijden en bakken om heerlijke frietjes te bereiden, of in blokjes snijden om in curry te koken.

Je kunt de tarobladeren en wortel ook koken, of braden en toevoegen aan soepen of vleesgerechten. Je kunt er ook sap van maken, maar merk op dat het sap de huid even kan prikken, maar dit is volkomen onschadelijk.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 4 mengsels die tandplak volledig van uw tanden verwijderen
Next Lijnzaad is effectiever in het voorkomen en behandelen van borstkanker dan reguliere medicijnen

You might also like

Natuurlijk genezen

Kan nardus worden gebruikt om PMS te behandelen?

Luister naar dit artikel Premenstrueel syndroom (PMS) veroorzaakt symptomen zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn en vermoeidheid – die alle meer dan 90 procent van de menstruerende vrouwen elke maand

Natuurlijk genezen

6 weetjes om je lichaam op een natuurlijke manier te versterken

Luister naar dit artikel Je kunt je immuunsysteem – je verdedigingslinie tegen allerlei agressieve invloeden van buitenuit – op een natuurlijke manier opkrikken. Het vermindert aanzienlijk het risico dat je

Natuurlijk genezen

Thee voor het reinigen van parasieten en toxines: Een behandeling voor meer dan 50 Kwalen

Luister naar dit artikel Mensen zijn op de proppen gekomen met een recept voor een helende pittige drank voor vele kwaaltjes, om het lichaam van gifstoffen te reinigen. Deze drank