*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Taro heeft een uniek vermogen om ’toxines te trekken’, gebruikt door genezers voor het oplossen van cysten, fibromen en het behandelen van oorpijn

Taro heeft een uniek vermogen om ’toxines te trekken’, gebruikt door genezers voor het oplossen van cysten, fibromen en het behandelen van oorpijn

Tarowortel (Lat. Colocasia Esculenta) is een eetbare knol en behoort tot de familie van Araceae-planten. Het is ook bekend als albi, arbi, talo, dalo, kalo, aba en aro.

Het wordt voornamelijk geteeld in tropische regio’s zoals Zuid-India, Zuidoost-Azië, Japan, Hawaï en Polynesië. Het is een rijke bron van voedingsstoffen zoals ijzer, calcium, magnesium, zink, kalium, koper, mangaan, fosfor, vitamine A, C, B1, B2, C, evenals complexe koolhydraten en vezels.
Ongeveer 12% van het koolhydraatgehalte van de tarowortel is afkomstig van voedingsvezels of niet-verteerbare koolhydraten die de bloedsuikerspiegel, het metabolisme, de spijsvertering reguleren en de cardiovasculaire functie verbeteren.

De verhouding van 6: 1 voor zetmeel / vezels is goed omdat deze weinig suiker bevat maar veel langzaam verteerbare koolhydraten. De gemiddelde tarowortel geeft ongeveer een kwart van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels voor een volwassene.

Een portie van 100 g gekookte, ongekruide tarowortel biedt:

Vitamine B1: 9% ADH
Vitamine B2: 2% ADH
Vitamine B3: 3% ADH
Vitamine B5: 7% ADH
Vitamine B6: 25% ADH
Vitamine B9: 5%
Vitamine C: 6% ADH
Vitamine E: 20% ADH
Vitamine K: sporen
Calcium: 2% ADH
IJzer: 6% ADH
Magnesium: 8% ADH
Mangaan: 21% ADH
Fosfor: 11% ADH
Kalium: 10% ADH
Zink: 3% ADH
Energie: 142 calorieën
Eiwit: 0,5 g
Vet: 0,1 g
Koolhydraten: 34,60 g
Vezel: 5,1 g
Suikers: 0,5 g

Het bevat ook tal van antioxidanten zoals bètacaroteen en cryptoxanthine.

Het is een gezonder alternatief voor koolhydraten dan aardappelen, omdat het op dezelfde manier kan worden gebruikt, maar het bevat meer voedingsstoffen en heeft een lagere glycemische index. Het heeft ook ongeveer drie keer meer vezels en 30% minder vet dan aardappel.

Deze gezonde wortel die de kansen op voedingssucces verbetert, verbetert de spijsvertering, metabolische efficiëntie en opname van voedingsstoffen, versterkt de immuunfunctie en ondersteunt de gezondheid van het bloed.

Bovendien verbetert het de gezondheid van botten en hart, bestrijdt bloedarmoede, levert het energie en kracht voor een goede aerobe oefening en verbetert het de enzymfunctie.

Tarowortel wordt traditioneel gebruikt om gifstoffen en giftig afval uit het lichaam te verwijderen.

In de vorm van een pakketkompres kan het worden toegepast voor de behandeling van:

cysten, fibromen (goedaardige tumoren) en lymfatische zwelling
Oor infecties
Ontsteking van welke aard dan ook
verrekkingen, verstuikingen en oedeem

Hier is hoe het lokaal te gebruiken:

– Taro wortel pleisterverband om gewrichts- en artritispijn en oorpijn te behandelen

Om de pijn te verlichten, schil je een tarowortel, rasp je de witte binnenkant en breng je deze aan op de huid. Bedek met katoenen gaas en laat het 2 uur inwerken.

– Tarowortel en gips om cysten en fibromen te genezen

Om fibromen en cysten te genezen, schil je een tarowortel, rasp je de witte binnenkant en meng je deze met 5% geraspte verse gember. Smeer vervolgens de combinatie rechtstreeks op de huid op de cyste, dek af met wattengaas en laat het vier uur inwerken. Als u de huid voelt branden, verminder dan de hoeveelheid gember. Herhaal dagelijks gedurende twee weken.

Andere gezondheidsvoordelen van Tarowortel

Voorkom menstruatie en andere spierkrampen
Versterk de botten en bindweefsels
Verbeter het gezichtsvermogen en behandel staar en maculaire degeneratie
Verbeter de spijsvertering en zorg voor regelmatige stoelgang

De tarowortel kan echter niet rauw worden gegeten, omdat deze rijk is aan calciumoxalaat. Het is het beste om het een nacht in water te laten weken voordat je het kookt.
Het heeft een zoete, milde, nootachtige en aardse smaak. Je kunt het in plakjes snijden en bakken om heerlijke frietjes te bereiden, of in blokjes snijden om in curry te koken.

Je kunt de tarobladeren en wortel ook koken, of braden en toevoegen aan soepen of vleesgerechten. Je kunt er ook sap van maken, maar merk op dat het sap de huid even kan prikken, maar dit is volkomen onschadelijk.

Previous 4 mengsels die tandplak volledig van uw tanden verwijderen
Next Lijnzaad is effectiever in het voorkomen en behandelen van borstkanker dan reguliere medicijnen

You might also like

Natuurlijk genezen

Last van roos? Met DIT middeltje ben je er zo weer van!

Iedereen heeft wel eens last van roos gehad. Misschien heb je er zelfs nog steeds wel last van… Het is niet iets om je voor te schamen, maar toch kan

Natuurlijk genezen

Deze ingrediënten helpen bij spijsverteringsproblemen!

Heel veel Nederlanders hebben last van spijsverteringsproblemen. De oorzaak hiervan kan erg verschillend zijn. Zo kan het onder andere komen door een chronische afwijking bij je organen maar je voedsel

Natuurlijk genezen

Moeite met ademhalen? Ontdek 3 natuurlijke manieren om de zuurstofopname te VERHOGEN

Astma is een van de grootste gezondheidsproblemen voor kinderen en volwassenen geworden. En hoewel conventionele behandelingsopties een tijdelijke verlichting van sommige symptomen kunnen bieden, zijn er steeds meer aanwijzingen dat