*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Gooi de volgende keer dat je een avocado eet de pit niet weg: het is geweldig voor de behandeling van ontstekingen

Gooi de volgende keer dat je een avocado eet de pit niet weg: het is geweldig voor de behandeling van ontstekingen

De avocado wordt beschouwd als een van de gezondste vruchten op aarde. Deze superfruit zit boordevol voedingsstoffen en gezonde vetten die de gezondheid van het hart bevorderen. Het is daarom geen verrassing dat het zijn weg heeft gevonden naar de top van de lijst met het meest geconsumeerde fruit, samen met appel en bessen. Maar hoewel de vrucht vooral wordt gewaardeerd om zijn heerlijke en voedzame vruchtvlees, hebben onderzoekers een gezondheidsgerelateerd voordeel gevonden van de oneetbare en vaak weggegooide pit. In een recente studie ontdekten onderzoekers van de Pennsylvania State University dat een extract verkregen uit avocado-zaad ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Naast dat het een nuttige voedingskleurstof was, vertoonde het extract ook het vermogen om ontsteking te remmen in gekweekte cellen die zijn blootgesteld aan bacterieel endotoxine. Dit suggereert dat het deel van de avocado-fruit dat algemeen als afval wordt beschouwd, eigenlijk een uitstekende bron van plantaardige stoffen is die kunnen worden gebruikt als functionele voedselingrediënten.

Wees niet te snel met het weggooien van die pit

Het afgelopen decennium hebben onderzoekers van Penn State het potentieel bestudeerd van het gebruik van avocadopitten als voedseladditieven. Ze ontdekten dat avocadozaden, wanneer geplet, een stabiele oranje kleur produceren die kan worden gebruikt als voedselkleurstof. Eerdere studies hebben daarentegen gemeld dat avocadopitten rijk zijn aan fytochemicaliën met gunstige eigenschappen, waaronder antioxiderende, bacteriedodende en fungicide activiteiten. Het gebruik van avocado-pitten voor medicinale doeleinden gaat zelfs terug tot de tijd van de Azteken en Maya’s.

Volgens historische gegevens kunnen afkooksels van avocadopitten worden gebruikt om parasitaire infecties, maag-darmproblemen, diabetes en ontstekingen te behandelen. Om het medicinale potentieel van de zaden, met name hun ontstekingsremmende eigenschappen, te onderzoeken, testten de onderzoekers avocado-extract op lipopolysaccharide (LPS) -gestimuleerde immuuncellen. LPS zijn grote moleculen die in het buitenmembraan van bacteriën worden gevonden. De onderzoekers gebruikten deze moleculen om de cellen te stimuleren en ontstekingen te veroorzaken.

De onderzoekers ontdekten dat, in aanwezigheid van het avocado-extract, de cellen minder pro-inflammatoire mediatoren produceerden, wat een krachtig ontstekingsremmend effect suggereert. Het avocado-zaadextract remde ook de activiteit van een cruciaal enzym, fosfolipase A2, dat betrokken is bij de productie van pro-inflammatoire mediatoren en de ontwikkeling van inflammatoire aandoeningen. Volgens Joshua Lambert, een van de auteurs van de studie, levert hun ontdekking bewijs op van de aanwezigheid van bioactieve stoffen in avocado-zaden. Hun studie legt ook de basis voor verder onderzoek naar avocado-zaden, die algemeen als industrieel afval worden beschouwd.

“We zagen remmende activiteit bij concentraties in het lage bereik van microgram per milliliter, wat een aanvaardbare hoeveelheid activiteit is om verdere studies te rechtvaardigen,” zei hij.

Lambert voegde eraan toe: “De volgende stap, voordat we verdere conclusies kunnen trekken over de ontstekingsremmende activiteit van dit avocado-extract, is het ontwerpen van diermodelstudies. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar een muismodel van colitis ulcerosa, waarbij we het avocado-extract in het muizendieet formuleren en kijken of het in staat is ontstekingen te verminderen. ”

Lambert en zijn team geloven dat hun ontdekking belangrijk is omdat het een mogelijke oplossing biedt voor chronische ontstekingen. Chronische ontsteking is een ernstig gezondheidsprobleem en wordt geassocieerd met de ontwikkeling van levensbedreigende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. De implicaties van hun studie kunnen ook het aantal avocado-zaden dat op stortplaatsen wordt gedumpt, verminderen, wat het milieu ten goede komt en waarde teruggeeft aan avocado telers.

De resultaten van hun studie werden gepubliceerd in het tijdschrift Advances In Food Technology and Nutritional Sciences.

Bronnen:

DailyMail.co.uk

OpenVentio.org

Eurekalert.org

TAndFOnline.com

Previous Handig EN mooi: 5 gezondheidsvoordelen van peterselie die bewijzen dat het meer is dan alleen een garnering
Next Zo maak je heel eenvoudig je eigen deodorant

You might also like

Natuurlijk genezen

Verwijder lever gifstoffen snel door gember en kurkuma te mengen met kokosmelk

Heb je gehoord van de vele voordelen van gouden melk? Deze warme, kalmerende drank combineert de gunstige eigenschappen van kurkuma, kokosmelk, gember en zwarte peper en verlicht effectief angst, stress

Natuurlijk genezen

Een arts legt de Japanse methode om van rugpijn af te komen uit, met slechts 5 minuten per dag heb je geen last meer!

De Japanse arts Toshiki Fukutsudzi heeft 10 jaar gewijd aan onderzoek naar een efficiënte methode voor het verhelpen van rugpijn, wat in Japan is uitgegroeid tot een nationale ‘plaag’, en

Natuurlijk genezen

Kurkuma voor je gezondheid: GOLDEN MILK

Kurkuma is heel heilzaam voor de gezondheid. Deze Golden Mylk is een heerlijk en warm geel winters wonderdrankje. INGREDIËNTEN: 1/2 + 1/2 kopje kokosmelk (ik gebruikte kokos-rijstmelk, lekker zoet) ±