Gooi de volgende keer dat je een avocado eet de pit niet weg: het is geweldig voor de behandeling van ontstekingen

Gooi de volgende keer dat je een avocado eet de pit niet weg: het is geweldig voor de behandeling van ontstekingen

Luister naar dit artikel

De avocado wordt beschouwd als een van de gezondste vruchten op aarde. Deze superfruit zit boordevol voedingsstoffen en gezonde vetten die de gezondheid van het hart bevorderen. Het is daarom geen verrassing dat het zijn weg heeft gevonden naar de top van de lijst met het meest geconsumeerde fruit, samen met appel en bessen. Maar hoewel de vrucht vooral wordt gewaardeerd om zijn heerlijke en voedzame vruchtvlees, hebben onderzoekers een gezondheidsgerelateerd voordeel gevonden van de oneetbare en vaak weggegooide pit. In een recente studie ontdekten onderzoekers van de Pennsylvania State University dat een extract verkregen uit avocado-zaad ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Naast dat het een nuttige voedingskleurstof was, vertoonde het extract ook het vermogen om ontsteking te remmen in gekweekte cellen die zijn blootgesteld aan bacterieel endotoxine. Dit suggereert dat het deel van de avocado-fruit dat algemeen als afval wordt beschouwd, eigenlijk een uitstekende bron van plantaardige stoffen is die kunnen worden gebruikt als functionele voedselingrediënten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wees niet te snel met het weggooien van die pit

Het afgelopen decennium hebben onderzoekers van Penn State het potentieel bestudeerd van het gebruik van avocadopitten als voedseladditieven. Ze ontdekten dat avocadozaden, wanneer geplet, een stabiele oranje kleur produceren die kan worden gebruikt als voedselkleurstof. Eerdere studies hebben daarentegen gemeld dat avocadopitten rijk zijn aan fytochemicaliën met gunstige eigenschappen, waaronder antioxiderende, bacteriedodende en fungicide activiteiten. Het gebruik van avocado-pitten voor medicinale doeleinden gaat zelfs terug tot de tijd van de Azteken en Maya’s.

Volgens historische gegevens kunnen afkooksels van avocadopitten worden gebruikt om parasitaire infecties, maag-darmproblemen, diabetes en ontstekingen te behandelen. Om het medicinale potentieel van de zaden, met name hun ontstekingsremmende eigenschappen, te onderzoeken, testten de onderzoekers avocado-extract op lipopolysaccharide (LPS) -gestimuleerde immuuncellen. LPS zijn grote moleculen die in het buitenmembraan van bacteriën worden gevonden. De onderzoekers gebruikten deze moleculen om de cellen te stimuleren en ontstekingen te veroorzaken.

De onderzoekers ontdekten dat, in aanwezigheid van het avocado-extract, de cellen minder pro-inflammatoire mediatoren produceerden, wat een krachtig ontstekingsremmend effect suggereert. Het avocado-zaadextract remde ook de activiteit van een cruciaal enzym, fosfolipase A2, dat betrokken is bij de productie van pro-inflammatoire mediatoren en de ontwikkeling van inflammatoire aandoeningen. Volgens Joshua Lambert, een van de auteurs van de studie, levert hun ontdekking bewijs op van de aanwezigheid van bioactieve stoffen in avocado-zaden. Hun studie legt ook de basis voor verder onderzoek naar avocado-zaden, die algemeen als industrieel afval worden beschouwd.

“We zagen remmende activiteit bij concentraties in het lage bereik van microgram per milliliter, wat een aanvaardbare hoeveelheid activiteit is om verdere studies te rechtvaardigen,” zei hij.

Lambert voegde eraan toe: “De volgende stap, voordat we verdere conclusies kunnen trekken over de ontstekingsremmende activiteit van dit avocado-extract, is het ontwerpen van diermodelstudies. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar een muismodel van colitis ulcerosa, waarbij we het avocado-extract in het muizendieet formuleren en kijken of het in staat is ontstekingen te verminderen. ”

Lambert en zijn team geloven dat hun ontdekking belangrijk is omdat het een mogelijke oplossing biedt voor chronische ontstekingen. Chronische ontsteking is een ernstig gezondheidsprobleem en wordt geassocieerd met de ontwikkeling van levensbedreigende ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en kanker. De implicaties van hun studie kunnen ook het aantal avocado-zaden dat op stortplaatsen wordt gedumpt, verminderen, wat het milieu ten goede komt en waarde teruggeeft aan avocado telers.

De resultaten van hun studie werden gepubliceerd in het tijdschrift Advances In Food Technology and Nutritional Sciences.

Bronnen:

DailyMail.co.uk

OpenVentio.org

Eurekalert.org

TAndFOnline.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Handig EN mooi: 5 gezondheidsvoordelen van peterselie die bewijzen dat het meer is dan alleen een garnering
Next Zo maak je heel eenvoudig je eigen deodorant

You might also like

Natuurlijk genezen

Citroenmelisse Kruid is nuttig voor het verlichten van moeilijk te behandelen pijn, van gordelroos tot menstruatiepijn en meer

Luister naar dit artikel Citroenmelisse is een overblijvend kruid uit de mintfamilie. De bladeren, die een mild citroenaroma hebben, worden gebruikt om medicijnen te maken. Citroenmelisse wordt alleen of als

Natuurlijk genezen

Meer dutten kan hart en hersengezondheid versterken, stress verminderen en nog veel meer

Luister naar dit artikel De meesten van jullie hebben waarschijnlijk niet genoeg tijd om een ​​dutje te doen gedurende de dag, maar power-dutjes zijn waarschijnlijk de oplossing voor uw probleem.

Natuurlijk genezen

6 Voedingsmiddelen waarvan je niet wist dat ze je zicht aanzienlijk kunnen verbeteren!

Luister naar dit artikel Mensen die minder tot slechtziend zijn weten hoe irriterend het kan zijn als je beperkt zicht hebt, of als je steeds een bril op en af