Doe de ibuprofen weg. 9 gezondheidsvoordelen van gember, en hoe u meer aan uw dieet kunt toevoegen
juli 2, 2019 27079 Views

Doe de ibuprofen weg. 9 gezondheidsvoordelen van gember, en hoe u meer aan uw dieet kunt toevoegen

Luister naar dit artikel

Gember, zoals we het kennen, komt van de wortel van de gemberplant. De pittige geur en smaak van gember komt van zijn natuurlijke oliën – waarvan de belangrijkste gingerol is – en het is hetzelfde deel van gember dat zulke belangrijke gezondheidsvoordelen biedt. Gingerol heeft krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende effecten.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gember wordt vaak gebruikt om misselijkheid en andere maagproblemen te behandelen, maar het heeft feitelijk een aantal wetenschappelijk onderbouwde gezondheidsvoordelen, en in veel gevallen is bewezen dat het net zo effectief is als sommige veel voorkomende geneesmiddelen. Gember kan vers worden gegeten, aan je eten worden toegevoegd of als supplement worden ingenomen, en in sommige gevallen kan de olie topisch worden toegepast. Lees verder voor 9 manieren waarop gember uw gezondheid kan verbeteren en hoe u meer in uw dieet kunt opnemen.

1) Bestrijd misselijkheid. Dit is het meest voorkomende gebruik van gember, maar wist je dat het wetenschappelijk is bewezen? Er zijn onderzoeken uitgevoerd waarbij mensen gember innamen na een operatie, tijdens perioden van ochtendmisselijkheid, of tijdens extreme medische behandelingen tegen HIV of kanker waarvan bekend is dat ze misselijkheid en braken veroorzaken. Gember innemen door de mond en / of gemberolie op de polsen van patiënten dopen, hadden allemaal een positief effect op mensen die last hadden van misselijkheid en braken.

2) Verzacht de pijnlijke menstruatie. WebMD citeert onderzoek waaruit blijkt dat het innemen van 1500 mg gember per dag gedurende de eerste drie dagen van de menstruatie de menstruatiepijn en andere symptomen net zo goed of beter dan populaire medicijnen als ibuprofen kan verminderen.

3) Verhoog uw eetlust. Het is bekend dat een beetje verse gember je spijsvertering activeert en je eetlust stimuleert, volgens Food Matters.

4) Verminder spierpijn. Ginger kan spierpijn verzachten die door oefening wordt veroorzaakt, volgens Autoriteit Voeding, die voor een deel te wijten kan zijn aan de ontstekingsremmende eigenschappen. Hoewel het geen onmiddellijke impact heeft, tonen onderzoeken aan dat gember die na verloop van tijd wordt ingenomen, de dagelijkse progressie van spierpijn kan verminderen.

5) Bestrijd ziekte. Everyday Health legt uit dat gember het rhinovirus remt, dat verantwoordelijk is voor verkoudheid, maar ook voor salmonella.

6) Kalmeer de artrose. Volgens WebMD heeft onderzoek aangetoond dat gember de pijn geassocieerd met artrose in de loop van de tijd kan verminderen. Gember kan zelfs worden vergeleken met medicijnen zoals ibuprofen. Massagetherapie met gemberolie kan ook kortstondige stijfheid en kniepijn verminderen.

7) Weer diabetes af. Een onderzoek uit 2015 van mensen met type 2-diabetes toonde aan dat gemberpoeder de nuchtere bloedsuikerspiegels aanzienlijk verlaagde wanneer het dagelijks werd ingenomen, volgens Authority Nutrition. Het verbeterde ook HbA1c (een marker voor langdurige bloedsuikerspiegels) met 10% en verbeterde twee andere markers die beide belangrijke risicofactoren zijn voor hartaandoeningen.

8) Verlicht nasale congestie. Food Matters raadt aan een hete gemberthee te brouwen om congestie in de keel en neus te verlichten. Gewoon verse gember trekken in kokend water voor een pittige en gezonde thee.

9) Duizeligheid verminderen. Gember gebruiken kan de duizeligheid verminderen die gepaard gaat met misselijkheid, volgens WebMD.

Hoe meer gember in uw dieet te verwerken

Het is gemakkelijk gember aan uw dieet toe te voegen; je kunt het vers of in poedervorm gebruiken en het heeft een heerlijke pittige smaak. Gember is direct verkrijgbaar in de supermarkt en hoewel het relatief duur is, hoef je maar een klein beetje te gebruiken in je kookkunsten. Zoek naar verse gemberwortel zonder rimpels en bewaar deze in een zak met kliksluiting in de koelkast of vriezer. Gember kan ongeveer een maand in de koelkast blijven staan, maar het kan langer worden gebruikt zolang het niet slijmerig, beschimmeld of te zacht is. Zorg ervoor dat je het voor gebruik schilt en rasp of snijd het, afhankelijk van je recept.

Gember complimenteert vele soorten zeevruchten, citrus, varkensvlees, pompoen en appels. Je kunt het toevoegen aan sappen en smoothies en het gebruiken voor een wok-saus of een pittige zelfgemaakte saladedressing. Je kunt vers gepelde gemberplakjes in een kopje kokend water doen voor een gezonde, caloriearme thee die goed is voor je darmgezondheid. Zoek naar gedroogde of gekristalliseerde gember in je plaatselijke supermarkt of gezondheidswinkel – zolang het maar niet te veel suiker bevat, is dit een geweldige kleine pittige traktatie om voor of na de maaltijd te hebben.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Constipatie is niet gemakkelijk om mee te leven. Hier zijn 6 huismiddeltjes die zullen helpen
Next Weet hoe je darmkanker kunt herkennen door aandacht te schenken aan deze symptomen

You might also like

Natuurlijk genezen

Krijg verlichting van rug-, nek- en kaakpijn met deze eenvoudige levenshack

Luister naar dit artikel Terugkerende of chronische pijn in de rug, kaak en nek komt meestal van het aannemen van een scheve houding die een kant van het lichaam begunstigt.

Natuurlijk genezen

Wat krijg je als je bieten, wortelen en appels mengt? Een glas sap dat vele ziekten vernietigt!

Luister naar dit artikel Sap maken is de beste manier om de meeste voedingsstoffen uit groenten en fruit te halen, omdat het u helpt om tot 99% van hun plantaardige

Natuurlijk genezen

De wetenschap legt uit wat er met je lichaam gebeurt als je elke dag citroenwater met kurkuma drinkt

Luister naar dit artikel Het lichaam goed gehydrateerd houden is een must om de optimale functie van het lichaam te garanderen, maar als je het water verrijkt met citroen en