De wetenschap legt uit wat er met je lichaam gebeurt als je elke dag citroenwater met kurkuma drinkt

De wetenschap legt uit wat er met je lichaam gebeurt als je elke dag citroenwater met kurkuma drinkt

Luister naar dit artikel

Het lichaam goed gehydrateerd houden is een must om de optimale functie van het lichaam te garanderen, maar als je het water verrijkt met citroen en kurkuma, vergroot je de voordelen van de consumptie ervan drastisch.

Onze waterbehoefte kan afhangen van het klimaat en ons activiteitenniveau, maar een goede regel is om ongeveer een halve liter water per dag te drinken.

Als u kurkuma en citroen aan het water toevoegt en dit drankje regelmatig drinkt, verbetert u uw gezondheid op verschillende manieren aanzienlijk.

In de Ayurveda wordt kurkuma gebruikt als een krachtige antioxidant die kankerverwekkende vrije radicalen bestrijdt, een antisepticum en een natuurlijke ontstekingsremmer. Het is ook een hoofdbestanddeel van de Indiase keuken en zodra je het in je dieet opneemt, zul je zeker verliefd worden op zijn unieke smaak.

Kurkuma is een krachtig, antiviraal, antibacterieel en kankerbestrijdend middel en het is gebleken dat het in staat is om meerdere aandoeningen en ziekten te behandelen, van acne en andere huidproblemen tot spijsverteringsproblemen, diabetes en een hoog cholesterolgehalte. Het is ook aangetoond dat het de ziekte van Alzheimer, dementie, geheugenverlies en depressie voorkomt.

Aan de andere kant behoren citroenen tot de meest heilzame vruchten ter wereld, rijk aan vitamine C, oplosbare vezels, kalium, foliumzuur, calcium, thiamine, niacine, vitamine B6, fosfor, riboflavine, pantotheenzuur en verschillende fytochemicaliën.

Een geschilde citroen bevat ongeveer:

 • 24 calorieën
 • 7,8 gram koolhydraten
 • 0,9 gram eiwit
 • 0,3 gram vet
 • 2,4 gram voedingsvezels
 • 44,5 milligram vitamine C (74 procent DV)
 • 116 milligram kalium (3 procent DV)
 • 0,5 milligram ijzer (3 procent DV)
 • 0,1 milligram vitamine B6 (3 procent ADH)
  Bovendien bevatten citroenen veel calcium, magnesium en koper, thiamine, foliumzuur en pantotheenzuur.

Het hoge citroenzuurgehalte verlicht spijsverteringsproblemen, vitamine C verlaagt het risico op hartaandoeningen en osteoporose, verbetert de gezondheid van de huid, helpt bij het afvallen en nog veel meer. Citroenen neutraliseren de zuurgraad in het lichaam, versterken het immuunsysteem, geven energie aan het lichaam en stimuleren de cognitie en mentale functie.

Om alle voordelen van kurkuma en citroenen te benutten, voegt u een theelepel kurkuma en het sap van een halve citroen toe aan een 236-ml glas water en drinkt u deze geweldige drank de hele dag door.

Je kunt ook honing of munt toevoegen om de smaak te verrijken, geniet ervan!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Het gif is nu overal
Next 11 manieren waarop kamillethee je gezondheid kan ondersteunen

You might also like

Natuurlijk genezen

Verhoogt de griepprik het risico op een coronavirusinfectie?

Luister naar dit artikel Coronavirus-update vanaf 25 april 2020: meer dan 2,8 miljoen bevestigde gevallen van COVID-19, meer dan 197.000 sterfgevallen en meer dan 800.000 mensen die zijn hersteld van

Natuurlijk genezen

5 x geweldige kruidenthee voor pijnverlichting

Luister naar dit artikel Pijn is een van de meest slopende dingen die we kunnen ervaren, en het kan een enorm effect hebben op onze mentale en fysieke gezondheid. Pijn

Natuurlijk genezen

9 Natuurlijke manieren om je tanden te bleken die perfect werken.

Luister naar dit artikel Je hebt vast gemerkt dat de meeste rokers en koffie drinkers, alcoholisten en mensen die niet regelmatig naar de tandarts gaan gelige tanden hebben. Dat komt