*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Weet hoe je darmkanker kunt herkennen door aandacht te schenken aan deze symptomen
juli 2, 2019 4333 Views

Weet hoe je darmkanker kunt herkennen door aandacht te schenken aan deze symptomen

Darmkanker is een levensbedreigende aandoening die de dikke darm treft. Volgens de Mayo Clinic beginnen de meeste gevallen van darmkanker als een groep niet-kankerachtige cellen die adenomateuze poliepen worden genoemd en zich in de loop van de tijd ontwikkelen tot kankercellen. Omdat poliepen zeer weinig symptomen produceren, raden medische professionals aan regelmatige darmcontrole aan om ze te identificeren en te verwijderen.
Vroege detectie is essentieel voor het behandelen en overleven van darmkanker. Hoe meer je jezelf voorlicht over de risico’s, tekenen en symptomen, hoe meer kans je hebt om de kanker in een vroeg stadium te vinden.

Oorzaken

Mayo Clinic zegt dat het niet duidelijk is wat de oorzaak is van darmkanker. Kanker ontstaat vooral als gezonde cellen in de dikke darm beschadigd raken. Gezonde cellen groeien en verdelen zich naar behoefte om het lichaam goed te laten functioneren. Wanneer zich echter kankercellen vormen, blijven ze delen, zelfs wanneer het lichaam het niet nodig heeft. De opbouw van de onnodige cellen leidt uiteindelijk tot het ontstaan ​​van een tumor.

Risicofactoren

Hoewel de precieze oorzaak onduidelijk is, zijn er risicofactoren die de kans vergroten dat iemand ooit darmkanker krijgt op een bepaald moment in zijn of haar leven. Mayo Clinic geeft aan dat de volgende genmutaties de kans op darmkanker kunnen vergroten:
Erfelijke niet-polyposis colorectale kanker (HNPCC). Mensen met deze aandoening zijn vatbaar voor darmkanker en andere vormen van kanker. In het algemeen zullen personen met HNPCC waarschijnlijk darmkanker krijgen voordat zij de leeftijd van 50 jaar hebben bereikt.

Familiale adenomateuze polyposis (FAP). Deze zeldzame aandoening zorgt ervoor dat mensen talrijke poliepen ontwikkelen langs de wand van de dikke darm. Als deze poliepen onbehandeld blijven, lopen mensen een veel groter risico om kanker te krijgen tegen de tijd dat ze de leeftijd van 40 jaar bereiken.

Andere risicofactoren: – ouder dan 50 – familiegeschiedenis van darmkanker – Afro-Amerikaans – darmproblemen – vezelarm dieet en vetarm dieet – obesitas- diabetes- roken- alcoholgebruik – bestralingstherapie

Symptomen

Het meest verontrustende aan darmkanker is dat het niet altijd symptomen heeft. Volgens WebMD zijn er echter een paar dingen waar u op moet letten.

Veelvoorkomende symptomen zijn:

– Veranderingen in stoelgang – Donker bloed in de ontlasting – Pijn in de buik – Abdominale opgeblazen gevoel – Onverklaarbaar gewichtsverlies – Vermoeidheid – Verlies van eetlust – Pijn in het bekken (WebMD geeft aan dat dit meestal wordt geassocieerd met kanker in een laat stadium)

Behandelingen

Behandelingsopties variëren afhankelijk van de grootte en locatie van de tumor en de algemene gezondheidstoestand van de patiënt. Volgens MedicineNet is een operatie meestal het meest voorkomende behandelplan. Chemotherapie kan echter ook een optie zijn om het leven van een persoon te verlengen of de kans op herhaling van mensen met een hoog risico te verminderen.
Dikkedarmkanker kan een verwoestende ziekte zijn. Neem contact op met uw arts als u een verandering in uw gezondheid opmerkt. Verspreid de kennis. Deel het met je vrienden.

Previous Doe de ibuprofen weg. 9 gezondheidsvoordelen van gember, en hoe u meer aan uw dieet kunt toevoegen
Next Gezondheid begint met een goed ontbijt -Spaanse omelet met spinazie, Chia zaden en Spirulina

You might also like

Algemeen

Hij deed ijsklontjes in de droger. Waarom? Dit ga ik morgen meteen uitproberen!

Het zal vast niet bij je opkomen om ijsklontjes in de droger te doen… Maar eigenlijk is dit hartstikke handig. Waarom? Lees snel verder! Er zijn maar weinig mensen die

Algemeen

Van deze zes dingen in je huis krijg je alleen maar meer last van allergie

Het voorjaar is weer in volle gang en dat betekent pollen, pollen en nog meer pollen. Veel mensen lopen dan ook niesend en met rode ogen over straat, vanwege hooikoorts. Een aantal

Algemeen

Heeft U Het Smerige Geheim Van Amandelen Al Ontdekt?

Er bestaat geen twijfel over het feit dat amandelen ooit een van de gezondste voedingsmiddelen op aarde waren; er zijn vele voordelen voor de gezondheid van amandelen. Maar voordat u