6 tekenen dat uw darmgezondheid in gevaar is, vooral bij kinderen

6 tekenen dat uw darmgezondheid in gevaar is, vooral bij kinderen

Luister naar dit artikel

De menselijke darmen, ook wel bekend als het ‘vergeten orgaan’, worden steeds minder vergeten naarmate wetenschappers steeds meer ontdekken hoe cruciaal de gezondheid van de darmen is voor het menselijk welzijn. Maar hoewel onderzoek naar darmbacteriën zich meestal op volwassenen richt, is het duidelijk dat de gezondheid van de darm ook een grote impact heeft op kinderen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Meer recentelijk heeft een team van onderzoekers van Duke University vastgesteld dat de bacteriën die in het spijsverteringskanaal van een kind leven (gezamenlijk bekend als het microbioom) kunnen helpen aangeven welk type blootstelling dat kind heeft gehad aan milieutoxines … een probleem dat de weg zou kunnen effenen naar gevolgen voor de gezondheid op de lange termijn.

NIEUW onderzoek onthult het schadelijke effect van giftige chemicaliën op de darmgezondheid van kinderen

De op Duke gebaseerde studie, gepubliceerd in de editie van november 2020 van Environmental Science & Technology, analyseerde bloed- en urinemonsters van 80 kinderen tussen de drie en zes jaar oud. Onderzoekers vonden 29 vluchtige organische stoffen (VOS) (veel voorkomende milieutoxines die worden uitgestoten door zaken als bouwmaterialen, tapijten en bekleding) in bijna alle (95 procent) van de monsters.

Met name ontdekten de onderzoekers dat kinderen met een hoog gehalte aan VOS ook veranderde niveaus van bepaalde bacteriële en schimmelsoorten in hun darmen hadden. Dit omvatte de groei van sommige bacteriën die gewoonlijk niet in het spijsverteringskanaal worden aangetroffen.

De bevindingen suggereren dat de verhoogde toxinebelasting bij deze kinderen ongezonde veranderingen in het microbioom kan veroorzaken, waardoor de darmgezondheid van kinderen wordt ondermijnd, hoewel er meer onderzoek nodig is om de mechanismen van deze relatie te verduidelijken. Dergelijke veranderingen, zo stellen de onderzoekers, zouden kunnen worden gekoppeld aan negatieve gezondheidsresultaten op de lange termijn.

Wat voor uitkomsten vraagt ​​u zich misschien af?

Is de darm van uw kind gezond? Hier zijn 6 signalen om op te letten

Zelfs als je niet in de darmen van je kind kunt kijken, kun je nog steeds zoeken naar aanwijzingen dat hij of zij mogelijk lijdt aan een slechte darmgezondheid en een veranderd microbioom. Hier zijn enkele veelvoorkomende tekenen en symptomen die kunnen wijzen op een darmprobleem:

  • Huiduitslag
  • Spijsverteringsproblemen zoals obstipatie, diarree, opgeblazen gevoel en maagklachten
  • Verlangen naar suiker
  • Onverklaarbare vermoeidheid
  • Onverklaarbare schommelingen in gewicht
  • Frequente ziekten

Voor de duidelijkheid: de mogelijke gevolgen voor de gezondheid van een disfunctioneel microbioom gaan veel verder dan ongemakkelijke tekenen en symptomen. Een slechte darmgezondheid is ook in verband gebracht met vitaminetekorten, gedragsproblemen, auto-immuunziekten zoals diabetes type 1 (ook wel ‘juveniele diabetes’ genoemd, omdat het meestal in de kindertijd wordt gediagnosticeerd), astma en atopische dermatitis.

Een slechte darmgezondheid is zelfs in verband gebracht met de ontwikkeling van een autismespectrumstoornis, blijkt uit onderzoek gedeeld door Nature. In een artikel van januari 2020 merkte het collegiaal getoetste wetenschappelijke tijdschrift op dat onderzoeken aantonen dat “kinderen met autismespectrumstoornis vaak een mix van darmmicroben hebben die verschilt van die bij kinderen zonder de aandoening”, en dat de darmbacteriën (bijv. , niet genoeg goede bacteriën en / of te veel slechte bacteriën) kan leiden tot problemen met de sociale ontwikkeling en hersenfunctie.

Onderzoek naar het verband tussen autisme en darmgezondheid is aan de gang en er valt nog zoveel te leren. Maar laat dit in de tussentijd een oproep zijn aan alle ouders om de blootstelling van hun kinderen aan VOS en andere milieutoxines te minimaliseren.

Bronnen:

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Deze "GROENE" praktijk verandert onze gemeenschappen in een gigantische giftige woestenij
Next Dieetaanpassingen - waaronder meer wijn en kaas - kunnen de cognitieve achteruitgang helpen verminderen, suggereert onderzoek

You might also like

Algemeen

Deze vrouw overleed bijna aan iets dat jij waarschijnlijk elke dag doet

Luister naar dit artikel Heb je wat langer haar en heb je vaak een elastiekje bij je? Dan weet ik zeker dat jij die heel vaak om je pols draagt.

Algemeen

De manier waarop je zit onthult veel over je persoonlijkheid.

Luister naar dit artikel Lichaamstaal kan veel over een persoon onthullen, het kan laten zien of ze moe, gelukkig of nerveus zijn. Maar niet alle fysieke gebaren zijn eenvoudig te

Algemeen

Zie er jonger uit in 5 minuten: een natuurlijk facelift masker dat plastische chirurgen versteld laat staan!

Luister naar dit artikel Waarom bang zijn om te lachen alleen om rimpels te voorkomen? Waarom je emoties onderdrukken als er een manier is om ze te stoppen en ze