7 Redenen om meer gember te eten
juni 25, 2019 3828 Views

7 Redenen om meer gember te eten

Luister naar dit artikel

Gember (Zingiber officinale) is een populair ingrediënt dat wordt gebruikt voor hartige gerechten of desserts zoals peperkoekkoekjes. Het wordt ook veel gebruikt in de geneeskunde vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. Hier zijn nog zeven redenen om gember toe te voegen aan je dagelijkse dieet.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Gemberwortel: one-stop-shop voor uw voedingsbehoeften

Een kopje versgehakte gemberwortel bevat ongeveer 80 calorieën, minder dan 18 g koolhydraten en minstens 2 g vezels en eiwitten. Dit superfood biedt ook vitamines en mineralen zoals vitamine C, foliumzuur, ijzer, magnesium, niacine, fosfor, kalium, riboflavine en zink.

Hieronder zijn meer ongelooflijke voordelen die gember kan bieden.

Het verlicht menstruele krampen
Volgens een Iraanse studie die werd gepubliceerd in het Journal of Alternative and Complementary Medicine, was gember net zo effectief als ibuprofen voor het verlichten van de pijnlijke symptomen van menstruatie. In het onderzoek kregen de deelnemers vier maal daags een capsule van 250 mg gemberpoeder toegediend, drie dagen lang onmiddellijk nadat ze met hun menstruatie begonnen waren.

Om kramp in de loop van de tijd te verlichten, doet u twee eetlepels verse gemberwortel in heet water. Zeef het mengsel, voeg dan honing of citroen toe voor een boost in smaak en voordelen.

Het verlicht een opgeblazen gevoel, obstipatie, gas
Gember helpt andere spijsverteringsproblemen aanpakken omdat het zingibain bevat, een spijsverteringsenzym dat het lichaam helpt eiwitten af ​​te breken. Zingibain helpt voedsel gemakkelijker door uw systeem te gaan, wat een opgeblazen gevoel, obstipatie of gas tot een minimum beperkt.

Het voorkomt infecties
Het drinken van vers gemberensap of een gembersmoothie kan een inkomende kou bestrijden. Het kruid bevat gingerol, een antioxidant die tegen virussen vecht.

Gegevens van een laboratoriumonderzoek in het Journal of Ethnopharmacology onthulden dat verse gember het humane respiratoir syncytieel virus (HRSV) kan bestrijden, een veel voorkomende oorzaak van luchtweginfecties. De onderzoekers merkten op dat verse gember effectiever was dan gedroogde gember.

Het beschermt tegen darmkanker
Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Prevention Research, suggereerde dat gember supplementen colorectale kanker kunnen voorkomen. De deelnemers namen een grote dosis gember – acht 250 mg capsules per dag.

De onderzoekers merkten op dat de supplementen vooral effectief zijn voor mensen met een verhoogd risico vanwege de ontstekingsremmende effecten van gember op de darmen.

Het minimaliseert ontstekingen
Gingerol in gember kan ontstekingen verminderen. Studies suggereren dat gember supplementen en lokale gemberzalf pijn en stijfheid bij mensen met artrose kunnen verlichten.

Voordat u zalf of supplementen gebruikt, moet u uw zorgverlener raadplegen om een ​​behandelplan te bepalen dat past bij uw ontstekingsaandoening.

U hoeft geen gember in te nemen om te genieten van de spierverslappende voordelen. De essentiële olie van Gember helpt de bloedsomloop en de bloedstroom te bevorderen, waardoor het een natuurlijk middel is tegen vermoeide spieren. Voor natuurlijke spierpijnvermindering neemt u vier eetlepels verse gember en sluit u deze vervolgens af in een katoenen zak. Plaats de zak onder stromend badwater en blijf erin weken totdat u zich beter voelt.

Het verlicht misselijkheid
Onderzoek heeft uitgewezen dat gember kan reageren op misselijkheid veroorzaakt door zwangerschap, reizen en chemotherapie.

In een studie gepubliceerd in het Journal of the Medical Association of Thailand, ontdekten onderzoekers dat gember net zo effectief was als dimenhydrinate (het actieve ingrediënt in vrij verkrijgbare medicijnen tegen bewegingsziekte) bij het voorkomen en verlichten van misselijkheid bij zwangere deelnemers.

Houd in gedachten dat gember veel bioactieve verbindingen bevat. Als u medische aandoeningen heeft of zwanger bent, moet u een arts raadplegen voordat u gember inneemt.

Het bevordert gewichtsverlies
Over het algemeen bevorderen kruiden en specerijen gewichtsverlies, omdat deze ingrediënten u meer voldoening kunnen geven na het nuttigen van caloriearme voedingsmiddelen.

In een kleine studie gepubliceerd in het tijdschrift Metabolism, rapporteerden onderzoekers dat mannelijke deelnemers die na het eten een warme gemberdrank (gemaakt met gemberpoeder en heet water) gebruikten een langere periode vol aanvoelden. De onderzoekers legden uit dat de gemberdrank de thermogenese verbeterde en de honger verminderde, wat betekent dat gember kan worden gebruikt voor natuurlijke methoden van gewichtsbeheersing.

U kunt gember in de volgende vormen kopen: vers, gedroogd, gepoederd of gepeld. De specerij is ook verkrijgbaar als sap of olie.

Bestrijd de ontsteking en stimuleer je spijsvertering door te koken met verse gember of gemberthee te drinken.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hibiscus-thee verbetert de doorbloeding, vermindert het risico op hart- en vaatziekten
Next Chloor in zwembaden transformeert zonnebrandcrème in giftige kanker veroorzakende Chemicaliën direct op uw huid!

You might also like

Natuurlijk genezen

Gedroogd fruit – Past dit fruit in een gezond eetpatroon?

Luister naar dit artikel Gedroogd fruit, is dat even gezond als fruit uit het vuistje, en past het dus in ieder gezond eetpatroon? Ook als je verantwoord meer opgeslagen lichaamsvet

Natuurlijk genezen

Wat gebeurt er met je lichaam als je warm water met citroen drinkt vroeg in de ochtend?

Luister naar dit artikel Begin de dag, met lauw water waarin je eerder citroensap hebt geperst te drinken. Deze manier zal iets goeds voor je lichaam doen. Er kleven een

Natuurlijk genezen

Met dit middeltje kom je van eczeem af!

Luister naar dit artikel Alleen al in de VS lijden meer dan 30 miljoen Amerikanen aan een vorm van eczeem, en velen van hen zijn gefrustreerd met de behandeling. Geneesmiddelen