*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Hibiscus-thee verbetert de doorbloeding, vermindert het risico op hart- en vaatziekten
juni 25, 2019 3537 Views

Hibiscus-thee verbetert de doorbloeding, vermindert het risico op hart- en vaatziekten

Het drinken van kruidenthee is een manier om je gezondheid te verbeteren en ziekten te voorkomen. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrients, vonden onderzoekers dat het drinken van hibiscusthee je risico op hart- en vaatziekten kan verlagen.

Onderzoekers uit het VK en Nigeria keken naar de effecten van hibiscus op de bloeddruk, vasculaire functie en andere cardiometabole risicomarkers. Ze rekruteerden 25 mannen met een risico op hart- en vaatziekten tussen 1 en 10 procent, gemeten met een QRISK2-calculator. Vervolgens werden de deelnemers willekeurig toegewezen om ofwel 250 milliliter (ml) van een speciale hibiscusdrank ofwel gewoon water te consumeren. De speciale hibiscusdrank werd bereid door 30 g gedroogde hibiscusbloemen in theezakjes gedurende 10 minuten in een liter water te weken. Elk drankje ging gepaard met een vetrijke maaltijd van croissants met boter en honing, gevolgd door een vetrijke maaltijd met kaassandwiches, een zak met chips en zandkoekjes.

De onderzoekers verzamelden ook de bloedstalen en andere cardiovasculaire metingen van de deelnemers op twee uur en vier uur na de maaltijd. Na een uitwasperiode van twee weken keerden de deelnemers terug om dezelfde procedure te volgen, maar met een ander drankje.

Slechts 22 deelnemers voltooiden het onderzoek. De onderzoekers ontdekten dat de deelnemers na het drinken van hibiscusthee een verlaging van het risico op hart- en vaatziekten ervoeren. In het bijzonder vonden de onderzoekers een significante toename in flow-gemedieerde dilatatie van de armslagader nadat de deelnemers de hibiscusdrank na een maaltijd hadden genuttigd. Door flow gemedieerde dilatatie is de verwijding van een slagader wanneer de bloedstroom in die slagader toeneemt.

Met deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat het drinken van hibiscusthee of het consumeren van het extract van hibiscusbloemen na een maaltijd de vasculaire functie kan verbeteren. Bovendien suggereerden ze dat hibiscusthee kan worden gebruikt om de endotheliale functie te verbeteren en het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

Andere hart-gezonde voordelen van hibiscusthee

In Afrikaanse landen wordt hibiscusthee gebruikt om hartziekten te behandelen, terwijl het in Iran wordt gebruikt om de hoge bloeddruk te verlagen. Deze hart-gezonde toepassingen van hibiscusthee worden ondersteund door de wetenschap.

Hibiscusthee blijkt het cholesterolgehalte te verbeteren. Een studie gepubliceerd in de International Scholarly Research Notices vergeleek de effecten van het consumeren van hibiscusthee met zwarte thee op cholesterolgehaltes. Voor het onderzoek dronken 90 mensen met hoge bloeddruk ofwel hibiscusthee of zwarte thee twee keer per dag gedurende 15 dagen. De resultaten toonden aan dat beide theesoorten een significante toename van de totale en hoge dichtheid van lipoproteïne (goed) cholesterol veroorzaakten.

Hibiscus-thee vermindert ook de hoge bloeddruk. Het drinken van hibiscusthee kan de bloeddruk verlagen bij mensen met een verhoogd risico op hypertensie en mensen met lichte hypertensie, volgens een onderzoek in The Journal of Nutrition. Een meta-analyse van studies in het Journal of Hypertension bevestigde ook dat het drinken van kruidenthee de systolische en diastolische bloeddruk enorm kan verlagen.

Meer redenen om hibiscusthee te drinken

Het drinken van hibiscusthee biedt vele andere gezondheidsvoordelen naast het gezond houden van het hart. Een daarvan levert krachtige antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, die cellen beschadigen.

Hibiscus kan ook de gezondheid van de lever verbeteren. Studies met mensen en dieren hebben aangetoond dat het gebruik van hibiscus-extract de lever ten goede komt door het verhogen van enzymen die de lever ontgiften en leverschade en de ophoping van vet in de lever verminderen, wat kan leiden tot leverfalen.

Mensen die willen afvallen of een gezond gewicht willen behouden, kunnen ook baat hebben bij het drinken van hibiscusthee. Menselijke en dierlijke studies rapporteerden dat consumptie van hibiscus-extract gekoppeld is aan verminderd lichaamsgewicht en lichaamsvet, wat obesitas kan voorkomen.

Ten slotte kan hibiscus helpen bij het voorkomen van kanker. Hibiscus is rijk aan verbindingen genaamd polyfenolen, waarvan wordt aangetoond dat ze krachtige antikanker eigenschappen bezitten. Van het extract wordt gerapporteerd dat het de groei en verspreiding van plasma-, mond-, prostaat- en maagkankercellen remt in reageerbuisstudies. Meer onderzoek is nodig om de anti-kankereffecten van hibiscus te bevestigen.

Bronnen:

NutraIngredients-USA.com

Healthline.com

MedicalNewstoday.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Slaapdeprivatie kan je doden. Wat slapen minder dan 7 uur per nacht doet met je lichaam en hersenen
Next 7 Redenen om meer gember te eten

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

6 Voedingsmiddelen waarvan je niet wist dat ze je zicht aanzienlijk kunnen verbeteren!

Mensen die minder tot slechtziend zijn weten hoe irriterend het kan zijn als je beperkt zicht hebt, of als je steeds een bril op en af moet zetten als je

Natuurlijk genezen

Elke vinger is gebonden aan twee organen: Deze Japanse methode zal de genezing helpen in een paar minuten

Deze Japanse methode zal de genezing helpen in een paar minuten. Het helpt ook met boosheid, depressie, angst, nervositeit en vele andere gezondheidsproblemen. Japanners zijn misschien wel de beste als

Natuurlijk genezen

Zet een tomaat op je gezicht, het resultaat zal je versteld laten staan.

Acne kan een echte vloek zijn voor sommige mensen. Gelukkig hebben de meeste mensen na de puberteit hier minder last van en jammer genoeg zijn er ook mensen die hier