*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Slaapdeprivatie kan je doden. Wat slapen minder dan 7 uur per nacht doet met je lichaam en hersenen
juni 25, 2019 3126 Views

Slaapdeprivatie kan je doden. Wat slapen minder dan 7 uur per nacht doet met je lichaam en hersenen

Je telt calorieën, oefent en doet vrijwel alles wat je dokter zei. Maar, slaap je goed ‘s nachts? Helaas negeren de meeste mensen dit deel van hun dagelijks leven. Volgens deskundigen moet u ten minste 7 uur ‘s nachts slapen. Slaapgebrek kan de onderliggende oorzaak zijn van uw gezondheidsproblemen. Lees dat nog een keer.

Tijdens een interview met de New York Times zei technologiegigant Elon Musk dat hij lijdt aan uitputting, en dat komt allemaal door zijn verpakte levensstijl. Zijn vrienden maakten zich zorgen over zijn gezondheid en het effect dat deze levensstijl heeft op zijn algehele welzijn.
Arianna Huffington, de oprichter van Huffington Post, schreef een open brief aan Musk en sprak zijn uitputting aan.

Wist je dat Musk 120 uur per week werkt? Hij brengt al deze uren door weg van zijn familie en vrienden. Vakanties zijn een groot ‘nee’ en Musk vermoordt waarschijnlijk zijn visie en creativiteit. Huffington schreef dat Musk tijd nodig heeft om zich opnieuw te verbinden met zichzelf, de mensen van wie hij houdt en zijn wijsheid.

Hard werken is soms goed, maar het is veel beter als we allemaal werken op een manier die ons helpt betere beslissingen te nemen.

Goede nachtrust is belangrijk

Afwijken van ons circadiane ritme of slaapcyclus veroorzaakt een chaos in ons lichaam. Niemand is perfect. Je nachten wakker blijven om perfect te worden, houdt je echter uit de buurt van je doel.
Je lichaam is ontworpen om voldoende rust te krijgen. Een goede nachtrust optimaliseert de hersenfunctie, verhoogt de alertheid, reinigt de hersenen en verhoogt de immuniteit.

Hoeveel slaap je ‘s nachts? Hier leest u hoe u dat kunt achterhalen. Ga naar bed zonder een wekker in te stellen. Doe dit een paar dagen en je bepaalt je slaapuren.

Veel voorkomende symptomen van slaapgebrek

Slaapgebrek is niet iets dat onopgemerkt blijft. Het veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen, en hier zijn enkele van de meest voorkomende symptomen:

1. Chronische vermoeidheid
2. Daas zijn of lichtgeraakt

3. Terugkomende gezondheidsproblemen

4. Concentratiekwesties of onvermogen om taken uit te voeren

5. Gewichtstoename

Chronisch slaapgebrek gooit je lichaam uit de hand. U kunt uiteindelijk het metabool syndroom ontwikkelen. Het is een aandoening die wordt veroorzaakt door chronische ontsteking in het lichaam. Metabool syndroom resulteert in hartziekten, diabetes en obesitas.

Slaaptekort beïnvloedt ook je hersenen. Hormonale onevenwichtigheden maken je depressief en angstig. Geestelijke gezondheidsproblemen hangen vaak samen met slaapgebrek.

Het National Health Institute voerde een onderzoek uit op basis van voorgeschreven slaappillen. De resultaten toonden aan dat deze geneesmiddelen marginale voordelen bieden in vergelijking met placebo. Medicatie voor uw slaap is ongezond en heeft een negatief effect op uw algehele welzijn.

Slaap langer en beter

We hebben enkele tips over hoe u uw slaap kunt verbeteren en uw slaaproutine onder controle kunt houden:

1. Donker is goed

Blauw licht verlaagt de productie van melatonine of het slaaphormoon. Kunstlicht maakt u alert en zelfs de kleinste straal blauw licht beïnvloedt uw slaap. Schakel het licht uit voordat u naar bed gaat.

2. Vermijd technologie 60-90 minuten voor het slapen gaan

Je lichaam heeft 60-90 minuten nodig om zijn melatonineniveau te herstellen na blootstelling aan blauw licht. Sommige apparaten hebben slaapinstellingen die dit licht wegfilteren.

3. Ontspan

Stil naar bed gaan is geen goed idee. Probeer je te ontspannen en je geest te kalmeren. Lees voor een zwak licht, mediteer of doe een ademhalingstechniek van 5 minuten.

4. Routines zijn gezond

Onderzoek heeft aangetoond dat je lichaam van routines houdt. De synchronisatie is normaal zolang het niet altijd gebeurt. Houd in gedachten dat zelfs één nacht je lichaam in waanzin kan gooien.

5. Koele slaapkamers

Je lichaam koelt ‘s nachts af. Verlaag de temperatuur in uw slaapkamer om hetzelfde effect te krijgen en creëer de perfecte slaapomgeving.

6. Magnesium

Dit mineraal helpt bij het bestrijden van slapeloosheid en brengt je in rust-en-ontspan modus. Het vermindert onrust voor het slapen gaan.

dosering

Man

Geboorte-6 maanden (AI) – 30 mg
7-12 maanden (AI) – 75 mg
1-3 jaar (RDA) – 80 mg
4-8 jaar (RDA) – 130 mg
9-13 jaar (ADH) – 240 mg
14-18 jaar (ADH) – 410 mg
19-30 jaar (RDA) – 400 mg
21-50 jaar (ADH) – 420 mg
51+ jaar (ADH) – 420 mg

Vrouw

Geboorte-6 maanden (AI) – 30 mg
7-12 maanden (AI) – 75 mg
1-3 jaar (RDA) – 80 mg
4-8 jaar (RDA) – 130 mg
9-13 jaar (ADH) – 240 mg
14-18 jaar (ADH) – 360 mg
19-30 jaar (ADH) – 310 mg
21-50 jaar (ADH) – 320 mg
51+ jaar (RDA) – 320 mg
Zwangere vrouwen (18+) zouden 350-360 mg per dag moeten nemen.

7. Melatonine

Het gebrek aan melatonine beïnvloedt uw immuniteit. Melatoninesupplementen helpen je ‘s nachts beter te slapen. Raadpleeg een gekwalificeerde professional om de juiste dosering te krijgen.

Bronnen:

theheartysoul.com
www.healthline.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 25 Verborgen signalen dat je nierproblemen hebt
Next Hibiscus-thee verbetert de doorbloeding, vermindert het risico op hart- en vaatziekten

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Je lichaam weet wanneer nierfalen op de loer ligt. Op DEZE manieren waarschuwt het lichaam je

Je nieren spelen een belangrijke rol voor je lichaam. Als ze uitvallen kan dat serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid. Mocht dit gebeuren, zal je lichaam je van te voren

Natuurlijk genezen

Leg wat schijfjes citroen in je slaapkamer, het resultaat is verbluffend!

Velen beginnen de dag met wat koffie of thee, maar hier moet verandering in komen. Je kan namelijk veel beter een zure, gezonde citroen nemen in de ochtend, dit is

Natuurlijk genezen

Verbeter de cognitieve functie met de voordelen van salie

Salie wordt al lang gebruikt als een smaakvol en aromatisch kruid in de mediterrane landen. Het wordt ook al duizenden jaren gewaardeerd als een geneeskrachtig kruid in die regio. En