Slaapdeprivatie kan je doden. Wat slapen minder dan 7 uur per nacht doet met je lichaam en hersenen
juni 25, 2019 3874 Views

Slaapdeprivatie kan je doden. Wat slapen minder dan 7 uur per nacht doet met je lichaam en hersenen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Je telt calorieën, oefent en doet vrijwel alles wat je dokter zei. Maar, slaap je goed ‘s nachts? Helaas negeren de meeste mensen dit deel van hun dagelijks leven. Volgens deskundigen moet u ten minste 7 uur ‘s nachts slapen. Slaapgebrek kan de onderliggende oorzaak zijn van uw gezondheidsproblemen. Lees dat nog een keer.

Tijdens een interview met de New York Times zei technologiegigant Elon Musk dat hij lijdt aan uitputting, en dat komt allemaal door zijn verpakte levensstijl. Zijn vrienden maakten zich zorgen over zijn gezondheid en het effect dat deze levensstijl heeft op zijn algehele welzijn.
Arianna Huffington, de oprichter van Huffington Post, schreef een open brief aan Musk en sprak zijn uitputting aan.

Wist je dat Musk 120 uur per week werkt? Hij brengt al deze uren door weg van zijn familie en vrienden. Vakanties zijn een groot ‘nee’ en Musk vermoordt waarschijnlijk zijn visie en creativiteit. Huffington schreef dat Musk tijd nodig heeft om zich opnieuw te verbinden met zichzelf, de mensen van wie hij houdt en zijn wijsheid.

Hard werken is soms goed, maar het is veel beter als we allemaal werken op een manier die ons helpt betere beslissingen te nemen.

Goede nachtrust is belangrijk

Afwijken van ons circadiane ritme of slaapcyclus veroorzaakt een chaos in ons lichaam. Niemand is perfect. Je nachten wakker blijven om perfect te worden, houdt je echter uit de buurt van je doel.
Je lichaam is ontworpen om voldoende rust te krijgen. Een goede nachtrust optimaliseert de hersenfunctie, verhoogt de alertheid, reinigt de hersenen en verhoogt de immuniteit.

Hoeveel slaap je ‘s nachts? Hier leest u hoe u dat kunt achterhalen. Ga naar bed zonder een wekker in te stellen. Doe dit een paar dagen en je bepaalt je slaapuren.

Veel voorkomende symptomen van slaapgebrek

Slaapgebrek is niet iets dat onopgemerkt blijft. Het veroorzaakt ernstige gezondheidsproblemen, en hier zijn enkele van de meest voorkomende symptomen:

1. Chronische vermoeidheid
2. Daas zijn of lichtgeraakt

3. Terugkomende gezondheidsproblemen

4. Concentratiekwesties of onvermogen om taken uit te voeren

5. Gewichtstoename

Chronisch slaapgebrek gooit je lichaam uit de hand. U kunt uiteindelijk het metabool syndroom ontwikkelen. Het is een aandoening die wordt veroorzaakt door chronische ontsteking in het lichaam. Metabool syndroom resulteert in hartziekten, diabetes en obesitas.

Slaaptekort beïnvloedt ook je hersenen. Hormonale onevenwichtigheden maken je depressief en angstig. Geestelijke gezondheidsproblemen hangen vaak samen met slaapgebrek.

Het National Health Institute voerde een onderzoek uit op basis van voorgeschreven slaappillen. De resultaten toonden aan dat deze geneesmiddelen marginale voordelen bieden in vergelijking met placebo. Medicatie voor uw slaap is ongezond en heeft een negatief effect op uw algehele welzijn.

Slaap langer en beter

We hebben enkele tips over hoe u uw slaap kunt verbeteren en uw slaaproutine onder controle kunt houden:

1. Donker is goed

Blauw licht verlaagt de productie van melatonine of het slaaphormoon. Kunstlicht maakt u alert en zelfs de kleinste straal blauw licht beïnvloedt uw slaap. Schakel het licht uit voordat u naar bed gaat.

2. Vermijd technologie 60-90 minuten voor het slapen gaan

Je lichaam heeft 60-90 minuten nodig om zijn melatonineniveau te herstellen na blootstelling aan blauw licht. Sommige apparaten hebben slaapinstellingen die dit licht wegfilteren.

3. Ontspan

Stil naar bed gaan is geen goed idee. Probeer je te ontspannen en je geest te kalmeren. Lees voor een zwak licht, mediteer of doe een ademhalingstechniek van 5 minuten.

4. Routines zijn gezond

Onderzoek heeft aangetoond dat je lichaam van routines houdt. De synchronisatie is normaal zolang het niet altijd gebeurt. Houd in gedachten dat zelfs één nacht je lichaam in waanzin kan gooien.

5. Koele slaapkamers

Je lichaam koelt ‘s nachts af. Verlaag de temperatuur in uw slaapkamer om hetzelfde effect te krijgen en creëer de perfecte slaapomgeving.

6. Magnesium

Dit mineraal helpt bij het bestrijden van slapeloosheid en brengt je in rust-en-ontspan modus. Het vermindert onrust voor het slapen gaan.

dosering

Man

Geboorte-6 maanden (AI) – 30 mg
7-12 maanden (AI) – 75 mg
1-3 jaar (RDA) – 80 mg
4-8 jaar (RDA) – 130 mg
9-13 jaar (ADH) – 240 mg
14-18 jaar (ADH) – 410 mg
19-30 jaar (RDA) – 400 mg
21-50 jaar (ADH) – 420 mg
51+ jaar (ADH) – 420 mg

Vrouw

Geboorte-6 maanden (AI) – 30 mg
7-12 maanden (AI) – 75 mg
1-3 jaar (RDA) – 80 mg
4-8 jaar (RDA) – 130 mg
9-13 jaar (ADH) – 240 mg
14-18 jaar (ADH) – 360 mg
19-30 jaar (ADH) – 310 mg
21-50 jaar (ADH) – 320 mg
51+ jaar (RDA) – 320 mg
Zwangere vrouwen (18+) zouden 350-360 mg per dag moeten nemen.

7. Melatonine

Het gebrek aan melatonine beïnvloedt uw immuniteit. Melatoninesupplementen helpen je ‘s nachts beter te slapen. Raadpleeg een gekwalificeerde professional om de juiste dosering te krijgen.

Bronnen:

theheartysoul.com
www.healthline.com

Previous 25 Verborgen signalen dat je nierproblemen hebt
Next Hibiscus-thee verbetert de doorbloeding, vermindert het risico op hart- en vaatziekten

You might also like

Natuurlijk genezen

STOP KNOFLOOK IN JE MOND EN LAAT HET DAAR GEDURENDE 30 MINUTEN. DE RESULTATEN ZIJN ONGELOOFLIJK!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Een wonder van de Chinese Geneeskunde: Masseer dit punt elke dag en zie wat er gebeurt

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Vrouw, 26, met eczeem Al haar leven is bijna genezen na het veranderen van haar dieet

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar