Chloor in zwembaden transformeert zonnebrandcrème in giftige kanker veroorzakende Chemicaliën direct op uw huid!
juni 25, 2019 11631 Views

Chloor in zwembaden transformeert zonnebrandcrème in giftige kanker veroorzakende Chemicaliën direct op uw huid!

Luister naar dit artikel

Als je denkt dat je iets goeds doet door zonnebrand crème op jezelf en je kinderen te smeren voordat je het zwembad raakt, wil je misschien nog een keer nadenken. Een nieuwe studie plaatst zonnebrandmiddelen stevig op de lijst met producten die meer kwaad dan goed kunnen doen, omdat Russische wetenschappers de vernietigende effecten van chloor in zwembaden op zonnebrandcrème ontdekken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Onderzoekers van Lomonosov Moscow State University hebben ontdekt dat ‘s werelds populairste actieve ingrediënt tegen zonnebrand, avobenzone, verandert in iets veel ergers door chloorwater. Twee van de chemicaliën die het produceert bij het mengen met het water, fenolen en acetylbenzenen, zijn van bijzonder belang vanwege hun toxiciteit. Deze reactie vindt plaats op uw natte huid wanneer het zonnebrand middel op UV-straling en chloorwater reageert en de chemicaliën in verband zijn gebracht met problemen zoals schade aan het immuunsysteem, onvruchtbaarheid en kanker.

In zwembaden die koperzouten gebruiken om het water blauw te doen lijken, is deze reactie nog erger. In dat geval kan de zonnebrandcrème breken in bromoform, een stof die is gekoppeld aan aandoeningen van het zenuwstelsel, leverproblemen en nierproblemen.

Naast zonnebrandcrème, wordt avobenzone vaak gebruikt in moisturizers, crèmes en lipsticks.

Moet u avobenzone vermijden?

Hoewel er nog steeds enkele onbeantwoorde vragen zijn over hoe ver reikend de effecten van deze reactie zijn, volstaat dit om bezorgdheid te uiten.

University of Kansas Health System Dermatoloog Daniel Aires vertelde de Kansas City Star: “Het kan worden afgebroken tot een aantal zeer schadelijke verbindingen, waarvan sommige bekende kankerverwekkende stoffen zijn. Wat niet bekend is, is hoeveel er in de huid wordt opgenomen, of dat het op een niveau is dat het risico op kanker kan veroorzaken of mogelijk kan vergroten. Maar dit is zeker alarmerend. ”

Hij voegde eraan toe dat mensen bijzonder voorzichtig moeten zijn als het gaat om het gebruik van dit soort zonnebrandcrème bij jonge kinderen, die de chemicaliën misschien nog anders kunnen binnenkrijgen, bijvoorbeeld door hun armen te likken na het zwemmen.

De wetenschappers onderzoeken nu hoe avobenzon in zoet- en zeewater afbreekt om te zien of soortgelijke gevaren bestaan.

Veiliger bescherming tegen de zon

Als je je zorgen maakt over een veilige zonbescherming, is een fysieke sunblock zoals zinkoxide een veel veiligere gok. De Environmental Working Group heeft een uitgebreide doorzoekbare database over zon bescherming op hun website. U kunt erachter komen welke ingrediënten in veel populaire zonnefilters zitten en beoordelingen bekijken van de gevaren die zij opleveren om u te helpen een middel te vinden dat uw gezondheid niet in gevaar brengt.

U kunt ook overwegen om geen zonnebrandmiddel te gebruiken als u maar even buiten bent. 15 tot 20 minuten buiten doorbrengen is voldoende om de meeste mensen een voldoende hoeveelheid vitamine D te laten produceren, wat kan helpen beschermen tegen vele soorten kanker. Het kan ook helpen om vitamine D-tekort terug te brengen, wat een onevenredig groot aantal Amerikanen aantast en is gekoppeld aan diabetes, kanker, nieraandoeningen, hartziekten, obesitas en depressie. Zonnebrandcrème blokkeert eigenlijk de productie van vitamine D door uw huid, waardoor de tekorten slechter worden. Als je lang buiten blijft, moet je je huid toch beschermen, maar misschien wil je eerst wat onbeschermde blootstelling toestaan, zodat je je Vitamine D-productie kunt stimuleren.

U kunt ook naar uw dieet gaan om te helpen de natuurlijke zonneweerstand van uw lichaam op te bouwen. Het is aangetoond dat het eten van natuurlijke antioxidanten je huid helpt om zonnebrand te weerstaan, dus houd bessen en ander voedsel dat rijk is aan antioxidanten, in voorraad.

Het is een beetje verontrustend om te leren dat iets dat je zou moeten beschermen eigenlijk het tegenovergestelde effect kan hebben, maar het is belangrijk om je bewust te zijn van deze situaties, zodat je geen vals gevoel van veiligheid hebt. Veel zonnebrandproducten bevatten giftige chemicaliën en nu blijkt dat zwembaden ze nog giftiger kunnen maken.

Bronnen:

TheSun.co.uk
Yahoo.com
KansasCity.com
DailyMail.co.uk

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 7 Redenen om meer gember te eten
Next Aluminium kan je goede gezondheid frustreren: gebruik je dit neurotoxine in je keuken?

You might also like

Algemeen

Deze “GROENE” praktijk verandert onze gemeenschappen in een gigantische giftige woestenij

Luister naar dit artikel Als eerste was er de geur … de limoengroene puree van gefermenteerde granen in de nabijgelegen AltEn Ethanolfabriek die een giftige woestenij creëerde door een stank

Algemeen

Gewoon onkruid kan een “superplant” zijn die de sleutel vormt tot het creëren van droogtebestendige gewassen

Luister naar dit artikel Volgens een artikel dat op 5 augustus in het peer-reviewed tijdschrift Science Advances is gepubliceerd, is er een veelvoorkomend onkruid dat mogelijk de “superplant” is waarnaar

Algemeen

De Nederlandse oorlog tegen kruiden onder de loep

Luister naar dit artikel Het college ter beoordeling van geneesmiddelen heeft een waarschuwing afgegeven voor het gebruik van sommige geneeskrachtige kruiden in combinatie met medicijnen. Het AD heeft de promotiecampagne van