Aluminium kan je goede gezondheid frustreren: gebruik je dit neurotoxine in je keuken?
juni 26, 2019 3388 Views

Aluminium kan je goede gezondheid frustreren: gebruik je dit neurotoxine in je keuken?

Luister naar dit artikel

Als u een kijkje neemt in een typische keuken, zult u waarschijnlijk veel aluminium vinden. Het is niet iets waar je normaal goed over nadenkt, maar als je er eenmaal naar op zoek bent, zul je het overal vinden, van de pannen in je kast tot de folie in je lade en de groenten in blik in je voorraadkast. De alomtegenwoordigheid doet je misschien denken dat het vrij veilig is, maar de waarheid is dat het een neurotoxine is die je gezondheid kan schaden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dat klopt: het Agentschap voor Toxische Stoffen en Ziekten registreert officieel aluminium als een neurotoxine. Helaas is het het derde meest voorkomende element op aarde en komt het vrij gemakkelijk in je systeem. Je vindt het overal, van medicijnen en vaccins tot schoonheidsproducten, maar het is in de keuken dat je bijzonder waakzaam moet zijn.

Als u denkt dat de potentiële schade vrij minimaal is, aangezien u geen aluminium verbruikt, moet u opnieuw denken: na verloop van tijd hoopt het zich op in uw hersenen, schildklier, nieren en lever, waar het kan leiden tot ontsteking, oxidatie en weefselbeschadiging. Het kan van invloed zijn op je humeur, slaap en cognitie, en het is zelfs gekoppeld aan dementie. Langdurige blootstellingen aan lage niveaus van aluminium zijn in verband gebracht met hersenveroudering en neurodegeneratie en het creëert neurofibrillaire knopen die lijken op die in de hersenen van Alzheimerpatenten.

De symptomen van blootstelling aan aluminium zijn hoofdpijn, droge huid, frequente verkoudheden, gastro-intestinale problemen en depressie – problemen die vaak worden toegeschreven aan andere oorzaken. Zodra het echter ernstiger wordt, kunt u last hebben van geheugenverlies, verwardheid en paralytische spiercondities.

Barbecuen deze zomer? Vergeet koken in folie!

Als je van plan bent om deze zomer te barbecueën, laat de folie dan achter. Het kan handig zijn om je groenten of vissen in aluminiumfolie in te pakken en op de grill te gooien – vooral tijdens het opruimen – maar het is veel moeilijker om de gezondheidsproblemen op te lossen die je zou kunnen doorstaan ​​door te vertrouwen op deze kookmethode.

In feite heeft een studie gepubliceerd in het International Journal of Electrochemical Science vastgesteld dat het gebruik van folie voor koken aanzienlijk bijdraagt ​​tot uw dagelijkse inname van aluminium, waardoor het uitlekt in uw voedsel in een hoeveelheid die de waarden overschrijdt die zijn toegestaan ​​door de Wereldgezondheidsorganisatie. Bijvoorbeeld, koken in folie verhoogde de aluminiumconcentratie van vlees met overal van 89 tot 378 procent, terwijl het bereik voor kip 76 tot 215 procent was. Koken bij hogere temperaturen leidt tot hogere concentraties.

Ze ontdekten ook dat het koken van zure voedingsmiddelen zoals tomaten en citroenen in aluminium hogere aluminiumconcentraties veroorzaakten dan voedingsmiddelen die meer alkalisch waren. Dit is nuttige informatie, niet alleen als u grilt, maar ook als u de gewoonte hebt om uw ovenschaal met folie te bekleden. De onderzoekers zeiden dat het gewoon “niet geschikt is om te koken”, eraan toevoegend dat er een “ernstig gezondheidsrisico” is door het eten van veel voedsel dat in folie is gebakken.

Wat kunt u doen aan blootstelling aan aluminium?

Als je net hebt beloofd om al het aluminium in je huis in de prullenbak te gooien en over te schakelen naar veiliger kookgerei, is dat een geweldige eerste stap, maar wat kun je doen met al het aluminium dat zich tot nu toe in je lichaam heeft verzameld?

Van kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool en spruiten is aangetoond dat ze op natuurlijke wijze je lichaam van aluminium ontgiften, net als alliumvoedsel zoals uien en knoflook. Daarnaast kunnen koriander, vitamine C en chlorella ook helpen bij het ontgiften van metalen. Kurkuma kan ondertussen de negatieve effecten van aluminiumblootstelling helpen verlichten.

Aluminium is misschien handig, maar het is gewoon niet de moeite waard om je gezondheid in gevaar te brengen. De zomer is het perfecte moment om dit neurotoxine uit je keuken (en je badkamer en medicijnkastje!) Te verwijderen en te vervangen door gezondere kookmethodes.

Bronnen:

NaturalHealth365.com

ASTDR.CDC.gov

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Chloor in zwembaden transformeert zonnebrandcrème in giftige kanker veroorzakende Chemicaliën direct op uw huid!
Next Heb je manboobs? Het is niet de soja, het is het BIER

You might also like

Algemeen

Hawaii waarschuwt toeristen voor parasitaire wormen die zich in menselijke hersenen kunnen nestelen

Luister naar dit artikel Hawaii is de favoriete bestemming van veel mensen, en als u onder hen bent, moet u weten dat de gezondheidsafdeling van de staat waarschuwingen heeft vrijgegeven

Algemeen

Sushi vanavond? Wie Japans eet, leeft langer

Luister naar dit artikel Goed nieuws voor liefhebbers van de Japanse keuken. Japanners hebben over het algemeen een hogere levensverwachting, wat wetenschappers linken aan hun gezonde eetgewoonten. Veel vis en

Algemeen

Zo maak je je slaapkamer allergie proof

Luister naar dit artikel Laat je nachtrust niet bederven omdat je moet snotteren en niezen. Enkele kleine aanpassingen in je slaapkamer, huis en in je slaaproutine volstaan om de allergenen