Aluminium kan je goede gezondheid frustreren: gebruik je dit neurotoxine in je keuken?
juni 26, 2019 3270 Views

Aluminium kan je goede gezondheid frustreren: gebruik je dit neurotoxine in je keuken?


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Als u een kijkje neemt in een typische keuken, zult u waarschijnlijk veel aluminium vinden. Het is niet iets waar je normaal goed over nadenkt, maar als je er eenmaal naar op zoek bent, zul je het overal vinden, van de pannen in je kast tot de folie in je lade en de groenten in blik in je voorraadkast. De alomtegenwoordigheid doet je misschien denken dat het vrij veilig is, maar de waarheid is dat het een neurotoxine is die je gezondheid kan schaden.

Dat klopt: het Agentschap voor Toxische Stoffen en Ziekten registreert officieel aluminium als een neurotoxine. Helaas is het het derde meest voorkomende element op aarde en komt het vrij gemakkelijk in je systeem. Je vindt het overal, van medicijnen en vaccins tot schoonheidsproducten, maar het is in de keuken dat je bijzonder waakzaam moet zijn.

Als u denkt dat de potentiële schade vrij minimaal is, aangezien u geen aluminium verbruikt, moet u opnieuw denken: na verloop van tijd hoopt het zich op in uw hersenen, schildklier, nieren en lever, waar het kan leiden tot ontsteking, oxidatie en weefselbeschadiging. Het kan van invloed zijn op je humeur, slaap en cognitie, en het is zelfs gekoppeld aan dementie. Langdurige blootstellingen aan lage niveaus van aluminium zijn in verband gebracht met hersenveroudering en neurodegeneratie en het creëert neurofibrillaire knopen die lijken op die in de hersenen van Alzheimerpatenten.

De symptomen van blootstelling aan aluminium zijn hoofdpijn, droge huid, frequente verkoudheden, gastro-intestinale problemen en depressie – problemen die vaak worden toegeschreven aan andere oorzaken. Zodra het echter ernstiger wordt, kunt u last hebben van geheugenverlies, verwardheid en paralytische spiercondities.

Barbecuen deze zomer? Vergeet koken in folie!

Als je van plan bent om deze zomer te barbecueën, laat de folie dan achter. Het kan handig zijn om je groenten of vissen in aluminiumfolie in te pakken en op de grill te gooien – vooral tijdens het opruimen – maar het is veel moeilijker om de gezondheidsproblemen op te lossen die je zou kunnen doorstaan ​​door te vertrouwen op deze kookmethode.

In feite heeft een studie gepubliceerd in het International Journal of Electrochemical Science vastgesteld dat het gebruik van folie voor koken aanzienlijk bijdraagt ​​tot uw dagelijkse inname van aluminium, waardoor het uitlekt in uw voedsel in een hoeveelheid die de waarden overschrijdt die zijn toegestaan ​​door de Wereldgezondheidsorganisatie. Bijvoorbeeld, koken in folie verhoogde de aluminiumconcentratie van vlees met overal van 89 tot 378 procent, terwijl het bereik voor kip 76 tot 215 procent was. Koken bij hogere temperaturen leidt tot hogere concentraties.

Ze ontdekten ook dat het koken van zure voedingsmiddelen zoals tomaten en citroenen in aluminium hogere aluminiumconcentraties veroorzaakten dan voedingsmiddelen die meer alkalisch waren. Dit is nuttige informatie, niet alleen als u grilt, maar ook als u de gewoonte hebt om uw ovenschaal met folie te bekleden. De onderzoekers zeiden dat het gewoon “niet geschikt is om te koken”, eraan toevoegend dat er een “ernstig gezondheidsrisico” is door het eten van veel voedsel dat in folie is gebakken.

Wat kunt u doen aan blootstelling aan aluminium?

Als je net hebt beloofd om al het aluminium in je huis in de prullenbak te gooien en over te schakelen naar veiliger kookgerei, is dat een geweldige eerste stap, maar wat kun je doen met al het aluminium dat zich tot nu toe in je lichaam heeft verzameld?

Van kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool en spruiten is aangetoond dat ze op natuurlijke wijze je lichaam van aluminium ontgiften, net als alliumvoedsel zoals uien en knoflook. Daarnaast kunnen koriander, vitamine C en chlorella ook helpen bij het ontgiften van metalen. Kurkuma kan ondertussen de negatieve effecten van aluminiumblootstelling helpen verlichten.

Aluminium is misschien handig, maar het is gewoon niet de moeite waard om je gezondheid in gevaar te brengen. De zomer is het perfecte moment om dit neurotoxine uit je keuken (en je badkamer en medicijnkastje!) Te verwijderen en te vervangen door gezondere kookmethodes.

Bronnen:

NaturalHealth365.com

ASTDR.CDC.gov

Previous Chloor in zwembaden transformeert zonnebrandcrème in giftige kanker veroorzakende Chemicaliën direct op uw huid!
Next Heb je manboobs? Het is niet de soja, het is het BIER

You might also like

Algemeen

Sproei deze olie en je zult nooit meer last hebben van schimmel. Dit is echt waanzinnig!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Heeft u voordat u naar pijnmedicatie grijpt al eens nagedacht over acupunctuur?

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

BELANGRIJK: ’s Ochtends douchen is erg slecht voor je! Lees HIER de reden!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar