9 van de meest voorkomende buikpijn soorten en de oorzaak!

9 van de meest voorkomende buikpijn soorten en de oorzaak!

Luister naar dit artikel

Er zijn verschillende vormen van buikpijn. Het kan scherp aanvoelen maar ook dof, opgeblazen of gespannen. Dit komt omdat er in je buik verschillende organen zijn die ieder wat anders doen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ook de zenuwuiteinden in je lichaam zijn op elke plek anders. Dit geeft een brede schaal aan het ongemak dat je kan ervaren van buikpijn, maar kan je ook vertellen wat er aan de hand is.
Als je de plek van je buikpijn goed weet aan te voelen dan wordt het makkelijker om er iets aan te doen. Hier onder vind je 9 van de meest voorkomende soorten pijn in je buik en wat de oorzaak daarvan is.

1. Midden links
Pijn op de hoogte van je taille aan de linkerkant? Dit kan wijzen op een nierinfectie of nierstenen! Je kan dan problemen hebben met je stoelgang en pijn ervaren met plassen.

Heb je geen last van dat laatste dan kan het ook te maken hebben met de lumbale wervelkolom.

2. Midden voor
Voel je een doffe pijn in het midden van je buik, rondom of net boven je navel? Dit kan komen door een ontsteking aan de blindedarm. Het kan ook komen door last aan je pancreatitis je merkt dan dat je ook moet overgeven.

3. Midden rechts
Bij pijn aan de rechterzijde op de hoogte van je taille kan het komen door je nieren of ontlasting. Het zouden ook divertikels kunnen zijn. Dit zijn zwellingen aan de binnenwand van je dikke darm.

4. Links onder
De meeste darmproblemen geven pijn in de onderbuik. Maar dit is ook de plek waar vrouwen menstruatiekrampen krijgen, dit kan je dan aan beide kanten voelen.

5. Onder voor
Last van pijn rondom je navel kan komen door door een urineweginfectie of een opspelende darmontsteking. Bij vrouwen kan het komen door een probleem met hun geslachtsorganen.

6. Rechts onder
Heb je maar aan één kant van de onderbuik pijn, dan kan dit komen door een geforceerde spier. Als het een pijn is die steeds scherper wordt dan kan het komen door een blindedarmonteking.

7. Links boven
Klachten die je alleen merkt aan de linker bovenkant van je buik komen meestal door je maag. Het kan ook komen dat het aan je alvleesklier ligt. Wordt de pijn intens en neemt dit snel toe, dan bestaat de kans dat het een galsteen is die vastzit in een galkanaal.

8. Boven voor
Buikpijn die midden en hoog in je buik zit wordt over het algemeen gekoppeld aan brandend maagzuur of andere maag of slokdarm problemen. Dit hangt natuurlijk wel af van de pijn die je ervaart want het kan ook komen door een zweer of galstenen.

9. Rechts boven
Een pijn die je voelt in het rechter bovendeel van je buik kan komen door een zweer in de dunne darm. Dit komt meestal door teveel maagsappen!

Als je buikpijn hebt die je niet kan plaatsen en die aanhoudt neem dan natuurlijk altijd contact op met je arts. Zij kunnen niet voelen wat jij voelt, dus geef altijd een zo duidelijk mogelijke omschrijving. Heb je het gevoel dat je arts niet helemaal omschrijft wat er met je aan de hand is, vraag dan altijd om een verwijzing. Verder onderzoek kan veel meer vertellen dan een bezoekje aan de huisarts.

En dan nog even voor de duidelijkheid. Deze tips voor zelf onderzoek vervangen natuurlijk nooit medisch advies van een arts!

Heb jij ervaring met een onverklaarbare buikpijn? Deel dit met ons op Facebook!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 7 voedingssoorten die giftig worden als je ze opnieuw verhit!
Next Tekenen dat je bent blootgesteld aan giftige schimmel en hoe je het kan voorkomen!!

You might also like

Natuurlijk genezen

Last van likdoorns? Zo kom je er vanaf!

Luister naar dit artikel Wie wel eens likdoorns heeft gehad, weet dat het heel vervelend kan zijn. Het is een zeer pijnlijke eeltplek die onder je voet zijn. Het liefst

Natuurlijk genezen

7 redenen om selderij en selderijsap aan uw dieet toe te voegen

Luister naar dit artikel Over het algemeen beschouwen de meeste mensen selderij niet als een ‘nutritionele krachtpatser’. Natuurlijk, aan de andere kant – het afgelopen jaar is selderij sap trending

Natuurlijk genezen

Nieuwe studie vindt dat wandelen in de natuur de hersenactiviteit vermindert die gepaard gaat met stress

Luister naar dit artikel Wonen in een stad is een bekende risicofactor voor het ontwikkelen van een psychische stoornis, terwijl wonen in de buurt van de natuur grotendeels gunstig is