*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


7 redenen om selderij en selderijsap aan uw dieet toe te voegen

7 redenen om selderij en selderijsap aan uw dieet toe te voegen

Over het algemeen beschouwen de meeste mensen selderij niet als een ‘nutritionele krachtpatser’. Natuurlijk, aan de andere kant – het afgelopen jaar is selderij sap trending als de ‘remedie’ voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. Vandaag zullen we ons concentreren op enkele onverslaanbare feiten over deze groente.

Selderij bevat veel essentiële vitamines en mineralen, zoals vitamine C, vitamine K, vitamine A, fosfor, ijzer, kalium, magnesium en calcium. Het zit ook vol flavonoïden en antioxidanten.

Een van de belangrijkste bestudeerde flavonoïden is apigenine en onderzoeken tonen aan dat deze flavonoïde verantwoordelijk is voor de ontstekingsremmende effecten van selderij. Of je het als snack eet of sap maakt en selderensap drinkt, er zijn veel voordelen aan het toevoegen van selderij aan je dieet.

Kunnen selderij en selderijsap helpen om kankercellen te vernietigen?

Het korte antwoord is ja. Maar het is belangrijk om te begrijpen waarom – en beschouw deze groente niet als de “enige manier” om een ​​diagnose van kanker effectief te overwinnen. Het moet worden gezien als onderdeel van een alomvattende aanpak.

Terug naar waarom het consumeren van selderij een antikankereffect heeft: het is de flavonoïde apigenine – gevonden in selderij – die zo’n belofte toont in het bestrijden en vernietigen van kankercellen. In feite tonen vele onderzoeken het vermogen van apigenine aan om niet alleen de initiatie van tumoren te remmen, maar ook om hun progressie volledig te stoppen.

Deze flavonoïde kan kanker in elke fase bestrijden, kanker voorkomen, kanker onderdrukken en zelfs een deel van een kankeromkeerprogramma zijn. Van eierstokkanker tot prostaatkanker tot een van de grootste moordenaars, pancreaskanker, het gebruik van deze flavonoïde in selderij is gecrediteerd met krachtige antikankereffecten.

Nog meer gezondheidsvoordelen van het consumeren van selderij en selderijsap

Naast het vernietigen van kankercellen, biedt het drinken van selderijsap of het eten van de groente vele andere belangrijke gezondheidsvoordelen, waaronder:

Gaat ontstekingen tegen: Ontsteking is de hoofdoorzaak van veel ziekten, zoals hartaandoeningen, diabetes en artritis. De krachtige flavonoïden in selderij helpen het risico op chronische ontstekingen te verminderen en beschermen het lichaam tegen ziekten.

Geneest het spijsverteringskanaal: het drinken van selderijsap heeft ook voordelen voor het spijsverteringskanaal, kan zweren voorkomen en kan zelfs helpen de darm te genezen van problemen zoals het lekkende darmsyndroom.

Biedt leverbescherming: niet-alcoholische leververvetting is een probleem dat blijft groeien naarmate mensen te veel suiker blijven eten. Het is een ernstig probleem dat kan leiden tot levercirrose. Studies hebben echter aangetoond dat selderij de leverfunctie verbetert en de vetophopingen in de lever vermindert.

Voorkomt UTI’s: selderij kan de productie van urinezuur verlagen – wat jicht kan helpen voorkomen en de productie van urine kan stimuleren. Het heeft ook verbindingen die helpen bij het bestrijden van microben en ziekteverwekkers, waardoor het uitstekend is voor het bestrijden van urineweginfecties en nierproblemen.

Verlaagt de bloeddruk: selderij heeft ook enkele uitstekende bloeddrukverlagende eigenschappen. De fytochemicaliën in selderij, evenals de mineralen zoals magnesium en kalium, helpen de wanden van de bloedvaten te ontspannen, de bloedstroom te verbeteren en de bloeddruk te verlagen.

Bestrijdt dorst en uitdroging: selderij bevat niet alleen veel vezels, maar heeft ook een hoog watergehalte met veel geweldige antioxidanten en elektrolyten. Een glas selderijsap kan een uitstekende manier zijn om dorst te lessen en uitdroging te bestrijden.
Dus, zoals je kunt zien, is selderij veel meer dan alleen een lekker crudité-item. Het zit boordevol voedingsstoffen die waardevolle gezondheidsvoordelen bieden.

Zorg er gewoon voor dat je met biologische selder gaat, omdat deze is toegevoegd aan de lijst “Dirty Dozen” vanwege het aantal ongewenste chemicaliën dat wordt aangetroffen in conventioneel geteelde selderij.

Bronnen:

Previous Beste kruiden en voedingsmiddelen om te eten voor een betere nierfunctie
Next CBD blijkt een effectieve natuurlijke behandeling voor depressie te zijn

You might also like

Natuurlijk genezen

Wist jij dat cayennepeper deze gezondheidsvoordelen heeft?

Een klein beetje cayennepeper toevoegen aan je maaltijd, kan het gerecht nét even wat smaakvoller maken. Niet teveel natuurlijk, anders staat je hele mond in de fik. Wist je dat

Natuurlijk genezen

10 geneesmiddelen uit je kruidentuin

We hebben het hier over kruiden en planten met een geneeskrachtige werking. Soms omstreden, soms bewezen geacht, maar zelden gevaarlijk, en meestal zonder bijwerkingen. De enen zijn pro, de anderen

Natuurlijk genezen

Slechts een klein slokje per dag zal wonderen doen voor je lever

De lever is een zeer belangrijk orgaan omdat speelt de rol van bloedfabriek op zich neemt en deelneemt aan het proces van de vernieuwing ervan. Daarnaast helpt het om de