7 redenen om selderij en selderijsap aan uw dieet toe te voegen

7 redenen om selderij en selderijsap aan uw dieet toe te voegen

Luister naar dit artikel

Over het algemeen beschouwen de meeste mensen selderij niet als een ‘nutritionele krachtpatser’. Natuurlijk, aan de andere kant – het afgelopen jaar is selderij sap trending als de ‘remedie’ voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. Vandaag zullen we ons concentreren op enkele onverslaanbare feiten over deze groente.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Selderij bevat veel essentiële vitamines en mineralen, zoals vitamine C, vitamine K, vitamine A, fosfor, ijzer, kalium, magnesium en calcium. Het zit ook vol flavonoïden en antioxidanten.

Een van de belangrijkste bestudeerde flavonoïden is apigenine en onderzoeken tonen aan dat deze flavonoïde verantwoordelijk is voor de ontstekingsremmende effecten van selderij. Of je het als snack eet of sap maakt en selderensap drinkt, er zijn veel voordelen aan het toevoegen van selderij aan je dieet.

Kunnen selderij en selderijsap helpen om kankercellen te vernietigen?

Het korte antwoord is ja. Maar het is belangrijk om te begrijpen waarom – en beschouw deze groente niet als de “enige manier” om een ​​diagnose van kanker effectief te overwinnen. Het moet worden gezien als onderdeel van een alomvattende aanpak.

Terug naar waarom het consumeren van selderij een antikankereffect heeft: het is de flavonoïde apigenine – gevonden in selderij – die zo’n belofte toont in het bestrijden en vernietigen van kankercellen. In feite tonen vele onderzoeken het vermogen van apigenine aan om niet alleen de initiatie van tumoren te remmen, maar ook om hun progressie volledig te stoppen.

Deze flavonoïde kan kanker in elke fase bestrijden, kanker voorkomen, kanker onderdrukken en zelfs een deel van een kankeromkeerprogramma zijn. Van eierstokkanker tot prostaatkanker tot een van de grootste moordenaars, pancreaskanker, het gebruik van deze flavonoïde in selderij is gecrediteerd met krachtige antikankereffecten.

Nog meer gezondheidsvoordelen van het consumeren van selderij en selderijsap

Naast het vernietigen van kankercellen, biedt het drinken van selderijsap of het eten van de groente vele andere belangrijke gezondheidsvoordelen, waaronder:

Gaat ontstekingen tegen: Ontsteking is de hoofdoorzaak van veel ziekten, zoals hartaandoeningen, diabetes en artritis. De krachtige flavonoïden in selderij helpen het risico op chronische ontstekingen te verminderen en beschermen het lichaam tegen ziekten.

Geneest het spijsverteringskanaal: het drinken van selderijsap heeft ook voordelen voor het spijsverteringskanaal, kan zweren voorkomen en kan zelfs helpen de darm te genezen van problemen zoals het lekkende darmsyndroom.

Biedt leverbescherming: niet-alcoholische leververvetting is een probleem dat blijft groeien naarmate mensen te veel suiker blijven eten. Het is een ernstig probleem dat kan leiden tot levercirrose. Studies hebben echter aangetoond dat selderij de leverfunctie verbetert en de vetophopingen in de lever vermindert.

Voorkomt UTI’s: selderij kan de productie van urinezuur verlagen – wat jicht kan helpen voorkomen en de productie van urine kan stimuleren. Het heeft ook verbindingen die helpen bij het bestrijden van microben en ziekteverwekkers, waardoor het uitstekend is voor het bestrijden van urineweginfecties en nierproblemen.

Verlaagt de bloeddruk: selderij heeft ook enkele uitstekende bloeddrukverlagende eigenschappen. De fytochemicaliën in selderij, evenals de mineralen zoals magnesium en kalium, helpen de wanden van de bloedvaten te ontspannen, de bloedstroom te verbeteren en de bloeddruk te verlagen.

Bestrijdt dorst en uitdroging: selderij bevat niet alleen veel vezels, maar heeft ook een hoog watergehalte met veel geweldige antioxidanten en elektrolyten. Een glas selderijsap kan een uitstekende manier zijn om dorst te lessen en uitdroging te bestrijden.
Dus, zoals je kunt zien, is selderij veel meer dan alleen een lekker crudité-item. Het zit boordevol voedingsstoffen die waardevolle gezondheidsvoordelen bieden.

Zorg er gewoon voor dat je met biologische selder gaat, omdat deze is toegevoegd aan de lijst “Dirty Dozen” vanwege het aantal ongewenste chemicaliën dat wordt aangetroffen in conventioneel geteelde selderij.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Beste kruiden en voedingsmiddelen om te eten voor een betere nierfunctie
Next CBD blijkt een effectieve natuurlijke behandeling voor depressie te zijn

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit huishoudelijk middeltje helpt tegen eczeem!

Luister naar dit artikel Meer dan 30 miljoen Amerikanen hebben een vorm van eczeem , en velen van hen zijn gefrustreerd met de behandeling. Geneesmiddelen en crèmes die artsen voorschrijven

Natuurlijk genezen

De gezondheidsvoordelen van Pompoenpitten

Luister naar dit artikel Pompoenen van verschillende variëteiten worden over de hele wereld verbouwd en samen met het vruchtvlees worden ook andere delen van de plant gebruikt bij het koken.

Natuurlijk genezen

Gooi de volgende keer dat je een avocado eet de pit niet weg: het is geweldig voor de behandeling van ontstekingen

Luister naar dit artikel De avocado wordt beschouwd als een van de gezondste vruchten op aarde. Deze superfruit zit boordevol voedingsstoffen en gezonde vetten die de gezondheid van het hart