Beste kruiden en voedingsmiddelen om te eten voor een betere nierfunctie

Beste kruiden en voedingsmiddelen om te eten voor een betere nierfunctie

Luister naar dit artikel

Het is duidelijk dat het van cruciaal belang is om een ​​gezonde nierfunctie te hebben voor het algehele welzijn. Helaas besteden te veel mensen weinig aandacht aan dagelijkse levensstijlgewoonten die de gezondheid van de nieren bedreigen. En als gevolg hiervan lijden miljoenen en miljoenen mensen aan chronische nierziekte (CKD).


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


De waarheid is dat een van de grootste fouten is gemaakt – dat schade aan de nieren (dag in dag uit) uitdroging is. Als u zich zorgen maakt over uw nierfunctie, zijn er twee essentiële tests: bloeddruk plus, urinealbumine en serumcreatinineverhouding.

Waarschuwing voor chronische nierziekte

Onze nieren zijn zo belangrijk, omdat ze verantwoordelijk zijn voor het filteren van liters afval – elke dag. Wat niet nuttig is voor het lichaam, wordt door de nieren omgezet in urine en uit het lichaam gevoerd, waar het geen kwaad kan.

Maar voor veel mensen zijn de waarschuwingssignalen van een probleem vrij duidelijk:

Als je niet veel urine produceert
Als uw nieren een deel of de hele tijd pijn doen
Als u rugpijn heeft
Als uw urine er chronisch vreemd of donker uitziet
Elk van de symptomen (hierboven) duidt op een probleem met uw nieren en mag niet worden genegeerd.

Slechte nierfunctie kan leiden tot allerlei andere gezondheidsproblemen, waaronder hypertensie, leverproblemen, chronische vermoeidheid en huiduitslag – om er maar een paar te noemen. En verwacht niet dat de westerse geneeskunde veel verlichting biedt voor deze symptomen – vooral als u de diagnose chronische nierziekte krijgt.

Geloof het of niet, de westerse geneeskunde gaat zelfs zo ver dat te zeggen is dat dialysepatiënten nog steeds ‘goed kunnen leven’. Wel, ik ben hier om te zeggen, geloof het verhaal van de ‘zorgstandaard’ niet.

Er is een natuurlijke manier om goed voor uw gezondheid te zorgen en nierproblemen te voorkomen.

Wat zijn de beste kruiden (en voedingsmiddelen) om de nierfunctie te stimuleren?

Drink je water: water blijft een van de beste dingen die je kunt doen om de nierfunctie te verbeteren.

Zonder voldoende water zullen uw nieren niet goed functioneren. Veel integrerende artsen hebben de neiging om ongeveer ½ van uw lichaamsgewicht – in gram – zuiver (schoon) water per dag te drinken. En vermijd natuurlijk om voor de hand liggende redenen kraanwater.

Een schone bron van bronwater – dat goed is getest op onzuiverheden – is een geweldige manier om gehydrateerd te blijven. Als je geen bronwater van goede kwaliteit kunt krijgen; dan wilt u misschien investeren in een waterzuiveringssysteem van goede kwaliteit – dat op uw aanrecht in de keuken kan staan ​​of (als u het zich kunt veroorloven) op het punt van binnenkomst in uw huis.

Je kunt ook ongezoete kruidenthee drinken. Zorg er wel voor dat je cafeïne en suikerhoudende dranken vermijdt, want deze kunnen uitdrogen. En drink (of eet) op geen enkele manier producten met kunstmatige zoetstoffen – die uiterst giftig zijn voor het hele lichaam.

Watermeloen is een verstandige keuze: deze heerlijke, hydraterende traktatie is een uitstekend niertonicum.

Het heeft diuretische eigenschappen, dus het helpt je lichaam meer urine te produceren. Hoe meer urine u uitscheidt, hoe meer afvalproducten uit uw lichaam worden verwijderd – wat goed is voor uw algehele gezondheid en welzijn.

Zelfs de National Kidney Foundation beveelt een ‘watermeloen spritzer’ aan voor een betere gezondheid van de nieren. Natuurlijk zou een dieet gevuld met waterrijke groenten (en fruit) ook ideaal zijn – veel beter dan het drinken van spritzers voor een goede gezondheid.

Geef jezelf een scheutje citroen: een half kopje biologisch citroensap per dag helpt voorkomen dat zich nierstenen vormen. Voeg het gewoon toe aan water en laat het verdunnen – zodat je het gemakkelijk kunt drinken zonder dat het te zuur is.

Citroensap is een eenvoudige, goedkope manier om uw gezondheid te beschermen. Dr. Allan Jhagroo, specialist in niergezondheid aan de Universiteit van Wisconsin, beveelt suikervrije limonade aan zijn niersteenpatiënten aan. Nogmaals, zorg er gewoon voor dat geen van je ‘suikervrije’ drankjes aspartaam ​​bevat – wat een neurotoxine is.

Gember is een sterk antioxidant- en ontstekingsremmend kruid dat helpt om gifstoffen effectief door de nieren te verplaatsen. En ja, er is voldoende onderzoek dat suggereert dat gember een positief effect heeft op de nierfunctie.

Je kunt het op verschillende manieren gebruiken, zoals een extract of als dagelijkse thee. Je kunt het ook rauw fijnhakken en in salades en smoothies doen om dezelfde niervoordelen te krijgen.

Het beste van alles is dat, in tegenstelling tot toxische farmaceutische geneesmiddelen, geen van deze suggesties het risico op ziekte of ziektesymptomen verhoogt. Vergeet niet dat een gezonde nierfunctie een must is voor kracht en vitaliteit. Blijf dus goed gehydrateerd.

Je toekomstige gezondheid zal je bedanken voor de moeite.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Het gezicht van de vrouw zwelt drie keer op na het gebruik van organische haarverf
Next 7 redenen om selderij en selderijsap aan uw dieet toe te voegen

You might also like

Natuurlijk genezen

Voedingstips bij wagenziekte

Luister naar dit artikel Wist je dat wagenziekte, net zoals zee- of luchtziekte een vorm is van bewegingsziekte? Wist je ook dat niet enkel aanpassingen in de rijstijl dit onaangenaam

Curcumine

Curcumine kan mogelijk Alzheimer verminderen of voorkomen

Luister naar dit artikel De ziekte van Alzheimer, of kortweg Alzheimer, is één van de meest voorkomende neurodegeneratieve aandoeningen ter wereld en de grootste oorzaak van dementie. Helaas heeft de

Natuurlijk genezen

Epsom-zoutbad trekt giftige stoffen uit je lichaam, vermindert ontstekingen, verbetert de bloedstroom en stijve gewrichten

Luister naar dit artikel Epsom-zoutbaden of voetweken behoren tot de beste manieren om het lichaam te ontspannen, het systeem te ontgiften en alle voordelen van magnesium te benutten. Epsom-zouten zijn