Dit algemeen voorkomend oprit (on)kruid is een van de natuur’s meest krachtige survival planten!

Dit algemeen voorkomend oprit (on)kruid is een van de natuur’s meest krachtige survival planten!

Luister naar dit artikel

Weegbree, is een plant die vrijwel overal te vinden is. In feite, als je niet in de stad woont, is het een beetje moeilijk om het niet tegen het lijf te lopen. Weegbree, het is  super voedzaam, gemakkelijk te identificeren, heeft geen giftige lookalikes en wordt gebruikt als medicijn.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Medicinaal Gebruik:

De bladeren bevatten enkele interessante bioactieve verbindingen:

– Allantoïne: Deze chemische stof is een ontstekingsremmer en goed voor wondgenezing en tegen auto-immuunziekten. (Bron) Interessant is dat allantoïne een ingrediënt is in een paar cosmetische crèmes vanwege de celgroei stimulatie eigenschappen en kan ook worden gevonden in crèmes tegen luieruitslag bij baby’s (zie recept verderop in dit artikel).

– Flavonoïden: Studies hebben verschillende medicinale toepassingen van flavonoïden aangetoond, waaronder antimicrobiële (met inbegrip van anti-virus, bacteriën en schimmels) en anti-diarree (Studies).

– Fenolverbindingen: Dit zijn een groep chemische verbindingen die anti-oxidante eigenschappen hebben, die bruikbaar zijn voor diverse aandoeningen (zoals prostatitis).

De verbindingen in weegbree maken het een hoogst bruikbare plant voor medicinale doeleinden wanneer er geen moderne geneeskunde beschikbaar is.

Gerechten en medische recepten met Weegbree:

Een Weegbree kompres

Plantain-PoulticeWeegbree Pappen (Bron: ‘The Herbal Medicine Makers Handbook: A Home Manual’ van James Green) Dit recept gebruikt de anti-inflammatoire en anti-microbiële eigenschappen van weegbree. Het is geweldig voor snijwonden, zweren en insectenbeten, met inbegrip van de beet van de bruine kluizenaar spin.

Neem een handvol Weegbree bladeren Pureer de bladeren (of nog beter door te kauwen, kunnen ons speeksel helpt bij het bevrijden van het actieve ingrediënt voor het kompres. Als je dit doet, het sap niet inslikken omdat je dat nodig hebt voor het kompres) Verwarm de resulterende puree in je hand en leg dit op het getroffen gebied Als alternatief kunt je de blaadjes van een Weegbree thee gebruiken (zie Weegbree thee recept hieronder) en gebruik deze in plaats van het kompres

Weegbree Thee

Plantain-TeaWeegbree thee is niets nieuws en weegbree kan worden gebruikt om een infusie te maken die gebruikt kan worden voor een breed scala van problemen met de spijsvertering zoals diarree. Zoals hierboven vermeld, ook de overgebleven blaadjes van de thee kunnen worden gebruikt als een kompres voor snijwonden, wonden, beten en steken.

Neem een grote handvol weegbree bladeren Hak de blaadjes ruwweg op en plaats in een pan die zeer heet water kan verwerken Kook twee of drie kopjes water en voeg het kokende water (het moet echt koken) bij de bladeren. Laat het brouwen voor zo lang als je voelt dat goed is (neem soms een slokje om de smaak te testen). Zeef de vloeistof door een doek (behoudt de bladeren voor een kompres) Drink de vloeistof.

Als je iets van citrus hebt, zoals een limoen of citroen, voeg dit toe omdat het de meer samentrekkende smaak van de Weegbree compenseert.

Weegbree Rabbit Bake

Rabbit-with-plantainKonijn met weegbree evenals het hebben van bioactieve ingrediënten die ons kunnen helpen bij blessures en ziekte, zoals weegbree en paardenbloem, bevat allerlei vitaminen en mineralen, waaronder ijzer, vitamine A, B6 en C. Deze vitamines zijn essentieel in het helpen om uw immuunsysteem op peil te houden en te zorgen dat ons systeem goed functioneert bij het afweren van infecties.

Weegbree kan worden toegepast op vrijwel dezelfde manier als spinazie, hoewel het rauw wat vezelig is en hard. Dus gebruik het gekookt, maar niet gaar, maar licht geblancheerd; Dit is de ideale manier om ermee te koken, om de mineralen en vitaminen te behouden.

Dit recept is zeer eenvoudig en gebruikt de weegbree blad om een wikkel voor het konijn te creëren.

Bereid het konijn voor om te bakken.
Bedek het konijnen borst, been, enz. met verse weegbree bladeren.
Bak in een oven tot het konijn goed gaar is.
Serveer met diverse andere kruiden zoals wilde sla, wilde knoflook, wilde asperges, wilde uien, klit en cichorei

Weegbree Zalf voor Luieruitslag (en eventuele andere zweren)

plantain-oilWeegbree olie, dit recept gebruikt de cel regeneratie en anti-inflammatoire eigenschappen van de weegbree. Je kunt het gebruiken op baby’s met luieruitslag of volwassenen met een uitslag zoals je die bijvoorbeeld oploopt als je Poison Ivy hebt aangeraakt.

Neem wat Weegbree bladeren Hak ze en droog de blaadjes.
Plaats het blad in een potje of iets dergelijks met deksel.
Giet olie in de pot tot ongeveer ¾ vol.
Schudden en laat zitten voor enkele weken.
Zeef hierna de olie door een doek en plaats de gefilterde olie in een ander vat.

Je kunt als deze olie zo uit de pot gebruiken, of als je over bijenwas beschikt (of soortgelijke organische wax) kunt je de gesmolten was mengen met de olie. Laat het afkoelen voor gebruik.

Een snel middel tegen kiespijn

Kiespijn, oh boy, we haten het en de gedachte van geen tandarts in de buurt en om te moeten gaan met de pijn maakt dat ik een alternatieve oplossing wil leren die ik snel kan maken.

Weegbree, bengt opnieuw de redding. Het kauwen weegbree bladeren kan helpen met kiespijn en als je niet kunt kauwen, want het is gewoon te pijnlijk, dan plet je de Weegbree met een vijzel, of indien niet beschikbaar gebruik je steen op steen en breng de puree aan op de getroffen tand voor ongeveer 30 minuten. Niet alleen zal het helpen de pijn te verzachten, maar de anti-microbiële eigenschappen van de plant zal helpen bij het verwijderen van bacteriën om infectie te voorkomen.

Dus de volgende keer dat je weegbree onkruid ziet groeien uit een betonplaat, of de rand van een zorgvuldig gemaaide tuin, niet trekken, cultiveren en probeer een paar van de recepten hier uit en ontdek zelf wat een krachtig medicijn het kan zijn.

 

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Mudra’s: De genezende kracht van je handen
Next Dit is wat er met uw lichaam gebeurd wanneer u een watje weekt in 50% alcohol en het op uw navel plaatst. HET IS ONGELOOFLIJK!

You might also like

Natuurlijk genezen

10 dingen die je kunt doen om het ontstaan van de ziekte van Alzheimer te helpen voorkomen

Luister naar dit artikel De ziekte van Alzheimer is een vorm van dementie die geleidelijk ons ​​vermogen om te onthouden, na te denken en zelfs om eenvoudige, dagelijkse taken uit

Natuurlijk genezen

Artsen waarschuwen: draag je mobiele telefoon niet op je lichaam. Dit is de reden waarom!

Luister naar dit artikel De mobiele telefoon is een grote rol gaan spelen in ons leven, we kunnen zelfs bijna niet meer zonder. Wanneer hij bijna leeg is sprinten we

Natuurlijk genezen

Oude Japanse-strijders vinger truc om pijn te elimineren zonder medicatie

Luister naar dit artikel Om te helpen bij vechten tegen pijn kunnen we leren van het verleden. Ook al zijn er veel verbazingwekkende ontwikkelingen in de wetenschap geweest, door de