10 dingen die je kunt doen om het ontstaan van de ziekte van Alzheimer te helpen voorkomen
juli 3, 2019 5410 Views

10 dingen die je kunt doen om het ontstaan van de ziekte van Alzheimer te helpen voorkomen

Luister naar dit artikel

De ziekte van Alzheimer is een vorm van dementie die geleidelijk ons ​​vermogen om te onthouden, na te denken en zelfs om eenvoudige, dagelijkse taken uit te voeren, vernietigt. Volgens het National Institute on Aging is het de meest voorkomende vorm van dementie en in zijn meest ernstige vorm heeft het een verwoestende invloed op de kwaliteit van leven.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Er zijn enkele risicofactoren voor Alzheimer die we niet kunnen controleren – zoals genetica en leeftijd – maar er zijn andere die we wel kunnen controleren. Het is zo simpel als bewust zijn van onze eetgewoonten en onze dagelijkse levensstijl. Hieronder staan ​​tien wetenschappelijk onderbouwde manieren waarop u uw risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer actief kunt verminderen:

1) Wordt actief. De Alzheimer Vereniging beveelt regelmatige lichaamsbeweging aan als een strategie om het risico op Alzheimer en vasculaire dementie te verlagen. Your Brain Matters legt uit dat mensen die regelmatig fysieke activiteit met matige intensiteit uitvoeren, het volume hebben verhoogd in de delen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor geheugen, leren, concentratie en planning. Dit suggereert dat ze meer hersencellen en meer onderlinge verbindingen hebben en minder kans hebben op het ontwikkelen van dementie.

2) Beheer uw geestelijke gezondheid. Als u denkt dat u aan een depressie lijdt, is het belangrijk dat u om hulp vraagt, ongeacht de omstandigheden. Maar wist u dat depressie ook geassocieerd is met een hoger risico op het ontwikkelen van dementie? Volgens Your Brain Matters begint er bewijs te ontstaan ​​over de fysieke effecten die depressie op de hersenen kan hebben, wat leidt tot cognitieve achteruitgang verderop in het proces. Nooit aarzelen om een ​​arts te raadplegen voor advies.

3) Reik uit en maak verbinding. Een aantal studies hebben aangetoond dat sterke sociale connecties het risico op Alzheimer verlagen, aldus de Alzheimer’s Association. Hoewel experts niet precies weten waarom dit het geval is, theoretiseren ze dat het misschien te wijten is aan sociale stimulatie die de verbindingen tussen zenuwcellen in onze hersenen versterkt.

4) Zorg voor je hart. Wist je dat er een sterk verband bestaat tussen de gezondheid van het hart en de gezondheid van de hersenen? Your Brain Matters legt uit dat het verzorgen van je hart de eerste stap is naar het verzorgen van je hersenen, omdat dezelfde omstandigheden die het risico op cardiovasculaire problemen vergroten, ook het risico op dementie verhogen. Dit betekent dat u zich bewust bent van uw bloeddruk, uw cholesterol en uw gewicht.

5) Eet hersenvoedsel. (of hartvoedsel). Het is daarom niet verrassend dat voedsel dat goed is voor je hart ook goed is voor je hersenen. Het draait allemaal om het schoonhouden van je bloedvaten en het aanmoedigen van een goede doorbloeding van je hersencellen. WebMD stelt voor om veel fruit en groenten, vezelrijk voedsel en volle granen, noten en olijfolie, gezonde vetten, veel vis en omega-3-oliën te eten.

6) Vermijd geraffineerde koolhydraten. Psychology Today legt uit dat er een duidelijk verband is tussen diabetes en de ziekte van Alzheimer, en daarom moeten we overwegen hoeveel suiker we consumeren in de vorm van geraffineerde koolhydraten. U kunt hier meer lezen over de gevaren van insulineresistentie. Geraffineerde koolhydraten zijn suikers en zetmelen die niet in de vorm van een natuurlijk heel voedsel komen. Dus hoewel fruit en zoete aardappelen voorbeelden zijn van goede suikers en zetmeel, zijn sappendoosjes en pasta voorbeelden van slechte soorten. U kunt hier een volledige lijst zien, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig als u zich concentreert op het eten van vers fruit en groenten, volle granen en vers vlees en zeevruchten.

7) Word slim. De Alzheimer’s Association benadrukt dat dit simpelweg betekent dat je je hersenen regelmatig moet aanspreken en uitdagen. Dit kan betekenen dat je je inschrijft voor formeel onderwijs, maar het kan ook een puzzel zijn, iets bouwen van IKEA, schilderen of zelfs kaarten spelen. Het uitdagen van je geest heeft zowel korte als lange termijn voordelen voor je hersenen.

8) Volg het MIND-dieet. We hebben het al gehad over het eten van hart-gezond voedsel, maar WebMD suggereert ook een specifiek dieet te proberen, het MIND-dieet. Een studie heeft aangetoond dat mensen die dicht bij het dieet bleven hun risico op Alzheimer met maar liefst 54% verminderden. En geloof het of niet, het is eigenlijk een heel eenvoudig dieet vol met heerlijk voedsel uit tien verschillende voedselgroepen – en je mag zelfs elke dag een glas wijn drinken.

9) Bescherm je hoofd. Hoofdletsel wordt geassocieerd met een hoger risico op dementie, volgens Your Brain Matters. Het verkleinen van dit risico kan net zo eenvoudig zijn als het dragen van een helm bij risicovolle lichamelijke activiteiten en het houden van uw huis zonder valgevaren.

10) Stoppen met roken. Roken is in alle opzichten slecht voor ons. Het verhoogt ons risico op cognitieve achteruitgang, het is slecht voor ons hart en onze longen – de lijst gaat maar door. Er is echter goed nieuws – De Alzheimer’s Association stelt dat zelfs als je een roker bent geweest, stoppen met roken je risico op de ziekte van Alzheimer kan terugdringen tot waar het was voordat je rookte.

Alzheimer is een ziekte die volgens ons alleen bij ouderen voorkomt, maar studies hebben aangetoond dat onze hersenen kunnen beginnen te lijden voordat we merkbare symptomen ervaren. Een gezond brein is zo belangrijk voor een gezond en gelukkig leven, dus laten we allemaal positieve stappen nemen om voor ons belangrijkste bezit te zorgen. Omarm een gezond dieet, veel oefeningen en een actieve geest, en u kunt rustig slapen in de wetenschap dat u het beste doet voor uw hersenen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Gezondheid begint met een goed ontbijt -Spaanse omelet met spinazie, Chia zaden en Spirulina
Next 10 tekenen van een toxische tandinfectie en hoe deze thuis te behandelen

You might also like

Natuurlijk genezen

Boswellia: verbazingwekkende 7 gezondheidsvoordelen

Luister naar dit artikel Boswellia is ook bekend als Indiase wierook. Het is een kruidenextract afkomstig van de Boswellia serrata-boom. Boswellia is inheems in India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Boeren

Natuurlijk genezen

Vermijd deze 25 voedingsmiddelen rijk aan purine om jichtaanvallen te voorkomen

Luister naar dit artikel Jicht, een vorm van inflammatoire artritis, is geassocieerd met pijn, zwelling en gevoeligheid in de gewrichten. De beste manier om aanvallen van jicht te voorkomen, is

Natuurlijk genezen

het drinken van citroen water in de ochtend is goed voor je. Hier Is wat ze u niet vertellen

Luister naar dit artikel We hebben allemaal weleens gehoord dat de consumptie van citroen water in de ochtend gezond is, maar weinigen van ons kennen de precieze voordelen van de procedure. Het