Boswellia: verbazingwekkende 7 gezondheidsvoordelen
juni 5, 2021 1708 Views

Boswellia: verbazingwekkende 7 gezondheidsvoordelen

Luister naar dit artikel

Boswellia is ook bekend als Indiase wierook. Het is een kruidenextract afkomstig van de Boswellia serrata-boom. Boswellia is inheems in India, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Boeren tikken op de boom om de hars te verzamelen, die Boswellia wordt genoemd. De Boswellia-hars heeft een rijke geur en smaak. Het is erg populair als wierook en veel mensen kennen het als wierook. Boswellia heeft Boswellia-zuren. Deze zuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Dit huismiddeltje heeft het verbazingwekkende vermogen om systematische ontstekingen in het lichaam te bestrijden. De Boswellia wordt gebruikt in essentiële oliën.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ook wordt Boswellia-olie gebruikt in dranken, zepen, cosmetica en voedingsmiddelen. Je kunt Boswellia vinden in crème-, pil- of harsvorm. De Boswellia heeft enkele bijwerkingen. De Boswellia kan de doorbloeding in de baarmoeder en het bekken stimuleren. Het kan ook de menstruatie versnellen en een miskraam veroorzaken bij zwangere vrouwen. Het heeft ook andere bijwerkingen, zoals huiduitslag, diarree, zure oprispingen en misselijkheid. Hier zijn enkele gezondheidsvoordelen van Boswellia:

Ziekte van Parkinson

Er is in 2019 één onderzoek gedaan waaruit bleek dat Boswellia een nuttig hulpmiddel kan zijn bij medische inspanningen om de ziekte van Parkinson te behandelen. In sommige dierstudies werd aangetoond dat Boswellia ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft, die kunnen helpen om neuronen in de hersenen te beschermen en de motorische functie te verbeteren in een ratmodel van de ziekte van Parkinson. Maar er moeten nog veel meer onderzoeken worden gedaan om het effect van Boswellia bij de behandeling van de ziekte van Parkinson goed te keuren.

Astma

De Boswellia heeft boswellinezuur, dat een rol kan spelen bij de behandeling van astma. In sommige onderzoeken is gevonden dat boswelliumzuur de ontsteking in de luchtwegen kan onderdrukken en de afscheiding van cytokines kan remmen, dit zijn markers die tot ontsteking leiden. Ook kan het boswellinezuur de allergische reactie blokkeren die in de eerste plaats astmareactie veroorzaakt. Maar voordat u Boswellia gebruikt bij uw astmabehandeling.

Inflammatoire darmziekte

Boswellia heeft ontstekingsremmende eigenschappen, wat gunstig kan zijn voor mensen met inflammatoire darmaandoeningen, zoals de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. In sommige dierstudies is aangetoond dat de boswellic zuren kunnen helpen om de markers van IBD te verbeteren zonder nadelige effecten op de omliggende organen te veroorzaken. Dit is een bewijs dat het een ondersteunende behandeling kan zijn voor deze chronische aandoeningen.

Kanker

In een onderzoek uit 2016 werd gezegd dat boswellinezuur antitumor eigenschappen zou kunnen hebben en giftig kan zijn voor kankercellen. De auteurs van deze studie hebben geconcludeerd dat dit Boswellia nuttig maakt bij toekomstige kankerbehandelingen, maar er moeten nog veel meer wetenschappelijke studies worden gedaan om het goed te keuren. In een andere studie werd gevonden dat de essentiële olie van Boswellia agressieve huidkankercellen aantast zonder gezonde huidcellen aan te tasten. Maar in deze studie werden cellen en diermodellen gebruikt. De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar als u aan kanker lijdt en u ondergaat kankertherapieën, overleg dan met uw arts voordat u Boswellia als uw natuurlijke behandeling gebruikt.

Pijnbeheersing

In de traditionele geneeskunde werd de Boswellia-crème gebruikt als een analgeticum om pijn geassocieerd met snijwonden, brandwonden, enz. te verlichten. Het heeft het vermogen om ontstekingen te stoppen en dit maakt het een krachtige concurrent voor pijnbestrijding van binnen en van buiten.

Wond genezen

De Boswellia heeft antimicrobiële eigenschappen waardoor het een van de beste huismiddeltjes is die je op je wonden kunt aanbrengen en het genezingsproces kunt bevorderen.

Anti-angst effecten

In de traditionele Ayurvedische geneeskunde werd gezegd dat Boswellia positieve effecten heeft op de hersenen. Ook werd opgemerkt dat het kan helpen hoge niveaus van stress en angst te voorkomen. Het kan helpen om de stresshormonen weer in balans te brengen, zodat het een kalmerend en ontspannend effect kan hebben.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Dr. Farella of America's Frontline Doctors: Geen Covid-prikken voor kinderen - kinderen hebben een robuust immuunsysteem en verlenen immuniteit aan volwassenen
Next Koffie kan je lever een boost geven

You might also like

Natuurlijk genezen

Reinig je bloedvaten en voorkom een hartaanval en beroerte, met één glaasje van deze krachtige drank!

Luister naar dit artikel Naast het gebruik voor het vervaardigen van zelfgemaakte vinaigrette en voor de vis, kan de combinatie van citroenen en knoflook worden gebruikt voor het verbeteren van

Natuurlijk genezen

Je gezicht kan je vertellen waarom je ziek bent

Luister naar dit artikel Dit is een oude Chinese praktijk die genezers lang geleden gebruiken om te bepalen wat er met hun patiënten gebeurt. Ze ontwikkelden deze techniek zo ver

Natuurlijk genezen

Word je ’s ochtend hier mee wakker? Dan kan je er DIT tegen doen!

Luister naar dit artikel Dit kan erg vervelend en lastig zijn. Wakker worden met een strontje in je oog is niet fijn en kan aardig zeer doen. Steun Naturotheek: Alleen