Als je tegen je duim aan blaast, heeft dat DIT verrassende effect op je lichaam
juni 11, 2016 71804 Views

Als je tegen je duim aan blaast, heeft dat DIT verrassende effect op je lichaam

Luister naar dit artikel

Het minste wat we kunnen zeggen, is dat een lichaam vreemd in elkaar zit! Wanneer je gewrichten pijn beginnen te doen, is er plotseling een ander kwaaltje opgelost, en vice versa. Als je keelpijn hebt of een loopneus krijgt, of nog andere dagdagelijkse kwaaltjes, probeer dan de onderstaande, behulpzame trucjes eens.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Door druk uit te oefenen op bepaalde plaatsen, je geest af te leiden en door enkele andere nuttige tactieken toe te passen, kan je lichaam de meest frustrerende pijnen en zorgen overwinnen.

Verzacht keelpijn
Een hete thee is lekker en zout water gorgelen kan ook helpen – maar als we echt een prikkel in onze keel hebben, lijkt er niet meteen iets te werken. Scott Schaffer, voorzitter van een oor-, neus- en keelcentrum vertelde Men’s Health het geheim om keelpijn uit de wereld te helpen. Het enige wat je moet doen is aan je oor krabben! “Als de zenuwen in het oor worden gestimuleerd, creëert het een reflex in de keel die een spierkramp kan veroorzaken. De kramp verlicht de pijn” legde Schaffer uit.

“Koel” je zenuwen af
Als je echt boordevol stress zit en je weet niet meteen hoe te ontspannen, sprenkel dan een beetje koud water in je gezicht! De combinatie van je adem inhouden en het gevoel van het ijskoude water zorgt ervoor dat je brein in een “zoogdier duikreflex” gaat. Deze reflex laat je lichaam toe om zuurstof efficiënter te gebruiken, waardoor je rustiger wordt. WebMD verklaart dat de relatie tussen water en stressverlichting al lang gedocumenteerd is – ze leggen uit dat het drinken van een koud glas water al kan helpen om af te koelen. Dit betekent dat je dus niet noodzakelijk je mascara hoeft te ruïneren om deze truc te proberen.

Wees dapper wanneer je bloed geeft
Als je helemaal gek wordt bij de gedachte van een prikje probeer jezelf dan af te leiden! Als de verpleegster de naald net wil prikken, geef je een zacht hoestje. Dit leidt je hersenen af van de procedure en de pijn die de prik zou kunnen veroorzaken. Maar waarschuw de verpleegster wel over je plannetje want je wil uiteraard dat de zaken niet nog meer compliceren!

Laat zelfs de meest verstopte neuzen terug lopen
Als de druk op je sinussen te hoog is, probeer dan afwisselend je tong tegen de bovenkant van je mond te drukken en met je vinger op je wenkbrauwen te drukken. Deze druk zorgt ervoor dat je sinussen terug los komen. Na ongeveer 20 seconden zal je terug van een heerlijke hap verse adem kunnen genieten! Slijmen horen nu definitief tot het verleden.

Littekens van brandwonden verminderen
In plaats van bij een brandwonde naar de keuken te lopen voor wat ijs, houd je beter je vingers op de brandwonde. Dit brengt je huid terug op lichaamstemperatuur en vermindert het risico op blijvende littekens. Je huid zal op een natuurlijke manier helen zonder lelijke littekens achter te laten.

Doe tandpijn in enkele seconden verdwijnen
Als je gevoelige tanden hebt, zal deze truc je leven veranderen! Als je de pijn voelt opkomen, leg dan een beetje ijs op de achterkant van je hand. Je moet het wrijven op de zone tussen je duim en wijsvinger. Deze zone zit vol zenuwen die pijnsignalen naar je gezicht verzenden en door de koude temperatuur zal de boodschap niet aankomen!

Weg met zenuwen!
Klinkt dit bekend? Je bent helemaal opgemaakt en klaar voor de grote date, maar de vlinders in je maag zijn het enige waar je aan kunt denken! Nu kan je de zenuwen in seconden doen verdwijnen door op je duim te blazen. Het klinkt misschien raar, maar zo regel je je ademhaling en controleer je je hartslag.

Verlos jezelf nu van migraine
Je hebt geen dure en verslavende medicatie nodig om je kloppende migraine te bestrijden! Probeer de eeuwenoude techniek van drukpunten om de ergste pijn te verzachten. Volgens LiveStrong gebruik je hiervoor je duim en wijsvinger van de ene hand om op de zone tussen je duim en wijsvinger van de andere hand te drukken. Druk en houd dit zo gedurende twee minuten aan elke kant, terwijl je een roterende beweging met je vingers maakt – dit laat toe dat bloed naar je hoofd en je hals stroomt, en waardoor de “geblokkeerde energie” vrij kan komen.

In de onderstaande video ontdekken we nog andere manieren om hoofdpijn te verlichten aan de hand van drukpunten. Probeer het zelf eens en DEEL deze nuttige tips met iedereen die je kent!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hij verbrand koffiedik in zijn tuin. De reden? Geniaal!
Next WOW! De wonderlijke werking van kardemom is spectaculair!

You might also like

Natuurlijk genezen

Heb je wel eens last van één van deze vier vage symptomen? DIT kan duiden op verstopte aderen!

Luister naar dit artikel Verstopte bloedvaten ontstaan doordat vet en cholesterol zich ophopen in de wanden van je bloedvaten, dit gebeurt vooral op plekken waar beschadigingen zijn ontstaan door bijvoorbeeld

Natuurlijk genezen

Boost Your Chi (Energie) Met behulp van deze 3 Heilige Kruiden waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt…

Luister naar dit artikel Het cultiveren van chi met kruiden wordt al beoefend voor duizenden jaren. Of u nu uw lichamelijke energie, of de ontwikkeling van uzelf geestelijk wilt stimuleren

Natuurlijk genezen

Huid verjonging – Gezonde recepten voor een strakke huid

Luister naar dit artikel Huid verjonging hangt, naast je huidverzorging, in grote mate af van je immuunsysteem en van je natuurlijke weerstand. Hoe hoger je natuurlijke weerstand, hoe meer je