Als u aspirine zonder voedsel gebruikt, kunt u last krijgen van deze gevaarlijke bijwerking
juni 28, 2019 3253 Views

Als u aspirine zonder voedsel gebruikt, kunt u last krijgen van deze gevaarlijke bijwerking

Luister naar dit artikel

Heb je ons artikel over gevaarlijke interacties met voedsel en drugs gelezen? Als dat zo is, vraagt ​​u zich misschien af ​​welk voedsel u moet eten met bepaalde medicijnen.

Volgens Medical Daily mag u nooit een antacidum, ibuprofen of paracetamol nemen zonder eerst te eten. Als u dit niet doet, zult u waarschijnlijk last hebben van misselijkheid en andere maagproblemen. Erger nog, het geneesmiddel wordt mogelijk niet goed in het bloed opgenomen. Dit betekent dat het niet zo effectief is dan als het met voedsel is ingenomen. Metformine, een medicijn voor de behandeling van diabetes type 2 en anticonceptie, moet ook met voedsel worden ingenomen.

Niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals aspirine, lijken misschien onschadelijk omdat ze in grote hoeveelheden worden aangetroffen in de meeste westerse huishoudens. Medical Daily waarschuwt echter dat ze moeten worden ingenomen met voedsel om bloedingen in de maag en darmen te voorkomen.

Opioïden, zoals codeïne, oxycodon en morfine, zijn narcotica die alleen moeten worden ingenomen in de exacte hoeveelheden die worden voorgeschreven door een bevoegd arts. Deze medicijnen zijn verslavend en zijn in verband gebracht met een epidemie in de Verenigde Staten, waarbij dagelijks 78 mensen sterven aan een overdosis opioïden, volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services. Als u een opioïde moet nemen, benadrukt Medical Daily het belang van het innemen van het geneesmiddel met voedsel dat rijk is aan vezels om bijwerkingen van misselijkheid, braken en obstipatie te voorkomen.

Prednison wordt vaak voorgeschreven aan mensen die lijden aan inflammatoire aandoeningen, zoals artritis en multiple sclerose. Medical Daily raadt aan het medicijn met melk in te nemen om maagzweren te voorkomen. Als u prednison in vloeibare vorm gebruikt, wordt geadviseerd om het te mengen met vruchtensap of appelmoes.

De National Health Service meldt een studie door de afdeling Geneeskunde van de Universiteit van Chicago, die ontdekte dat het nemen van het kankermedicijn lapatinib met voedsel met een hoog vetgehalte de absorptie van het medicijn met 325 procent verhoogde. Als u lapatinib of andere middelen tegen kanker gebruikt, vraag dan uw arts naar deze studie en specifieke aanbevelingen voor dieet tijdens het gebruik van geneesmiddelen tegen kanker.

Het is even belangrijk om te weten welke medicijnen op een lege maag moeten worden ingenomen. Volgens Safe Medication worden vervangende medicijnen voor de schildklier, zoals levothyroxine, en geneesmiddelen die worden gebruikt om botverlies te behandelen, zoals alendronaat, het best geabsorbeerd op een lege maag. Prilosec, Prevacid, Protonix en Nexium moeten ook zonder voedsel worden ingenomen.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hier is wat een halve theelepel zuiveringszout kan doen voor de gezondheid van uw nieren
Next Worstel je met rusteloze slaap? Hier is waarom je sesamolie naast je bed zou moeten bewaren

You might also like

Algemeen

Het andere zout: Voedsel met veel Potassium

Luister naar dit artikel Volgens “Time Healthland”: “Een recent rapport toont aan dat de consumptie van slechts 4,7 gram van het ” goede zout “(kalium) het equivalent heeft van het

Algemeen

Vind jij het schoonmaken van een blender ook zo’n rot klus? Met deze handige truc is hij weer schoon in een handomdraai!

Luister naar dit artikel Een blender is superhandig. Je maakt er de lekkerste smoothies en soepen mee. Maar dan moet-ie schoon worden gemaakt. Altijd een klusje, maar als je eenmaal

Algemeen

Wat artsen je nooit vertellen: 4 redenen waarom je altijd in de douche moet plassen!

Luister naar dit artikel Er speelt al een eindeloze discussie tussen mannen en vrouwen over het plassen in de douche. Ondanks dat ik er persoonlijk een groot voorstander van ben,