Baking Soda is een favoriet bij het schoonmaken, maar wist je dat dit ook kon?
mei 17, 2019 5066 Views

Baking Soda is een favoriet bij het schoonmaken, maar wist je dat dit ook kon?

Luister naar dit artikel

Met alle doe-het-zelf handleidingen die er op de lijst staan ​​over hoe baking soda als reinigingsmiddel te gebruiken, is het product net zo populair geworden voor zijn hygiënische toepassingen als voor zijn originele culinaire doeleinden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Met zijn volledig betaalbare kosten en eenvoud van gebruik biedt natriumbicarbonaat talloze mogelijkheden om met alledaagse problemen om te gaan zonder toevlucht te nemen tot ingewikkelde chemische producten. Hier zijn enkele ideeën waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

1. Verzacht de bijensteken

Weather Underground zegt baking soda is een totale redder in nood voor bijen- en wespensteken. Hoewel de exacte wetenschap erachter nog niet helemaal bekend is, theoretiseert DataPilot dat de alkalische eigenschappen van zuiveringszout het mierenzuur bevechten dat zich in de wond bevindt terwijl het ook helpt de vreemde verontreinigende stof eruit te halen. Voor het beste resultaat moet er een mengsel van bakpoeder en water op de bijensteek worden aangebracht – na zorgvuldig de angel te hebben verwijderd.

2. Verwijder splinters

Een soortgelijke mix van baksoda en water kan ook als tekenmiddel werken, aldus Mercola: dus het is geweldig in het verwijderen van ongewenste indringers op het oppervlak van je vlees, zoals splinters.

3. Niet meer zweten

Een beetje zuiveringszout en water kunnen ook dienen om transpiratie en onaangename geurtjes weg te houden. Het zal helpen om je oksels droog te houden – zoals gewone deodorantproducten in poedervorm, maar met minder chemicaliën.

4. Trakteer je voeten

Drie eetlepels baking soda toegevoegd aan water kan zowel een ontspannende als stimulerende voetzweet maken, zegt Care2. Zorg ervoor dat u uw voeten zacht in het water masseert voor het beste resultaat. Je kunt het ook op grotere schaal proberen en een baking soda-bad nemen, zodat je hele lichaam van de voordelen kan genieten.

5. Koel je huid

Zonnebrand kan je avond na een middag in de zon verpesten. Om je huid te koelen, probeer je een bad zoals hierboven. Een half kopje baking soda toevoegen aan een vat lauw water doet wonderen. Probeer luchtdroging in plaats van een handdoek te gebruiken als je klaar bent, adviseert Mercola. Het kan langer duren om op te drogen, maar de effecten van de behandeling zullen veel sterker zijn.

6. Ongemak

Deze is iets bekender: baking soda is een geweldige antacidum. Maagzuur en een zure maag kunnen beide meestal worden genezen door een glas koud water te nemen met 1 of 2 theelepels zuiveringszout, volgens de Mayo Clinic. Omdat het hier gaat om het innemen van aanzienlijke hoeveelheden van het product, is het aan te raden om een ​​arts te raadplegen als u deze tot uw dagelijkse gewoonten maakt.

7. Geef je shampoo een hulpje

Zuiveringszout is uitstekend bij gebruik samen met uw shampoo. Meng de twee samen voor een betere reiniging. Je shampoo zal je meer glanzend haar kunnen geven omdat de zuiveringszout het grootste deel van de feitelijke reiniging zal overnemen. Evenzo, dompelt u uw borstels en kammen in een bakpoeder en watermengsel zodat ze wonderen kunnen doen voor uw haar, en het kunnen ontvetten terwijl u kamt. Zorg ervoor dat je daarna afspoelt.

Wist je al deze dingen? Met welke andere baking soda-trucs bent u bekend? Laat het ons weten in de comments sectie en deel dit verhaal op Facebook.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 5 eenvoudige en effectieve manieren om oorsmeer op natuurlijke wijze te verwijderen
Next Hoe je je sinussen schoon te maken met niets anders dan je vingers

You might also like

Algemeen

COVID-19 Strike Teams sluiten boerderijen – Voedseloorlogen worden verhit

Luister naar dit artikel De wereldwijde voedselvoorziening wordt vernietigd, de productie wordt afgebroken, boeren worden gesloten en graanopslagplaatsen staan in brand tijdens de voedseloorlogen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks

Algemeen

Je zal wellicht nooit meer Inktvis eten na het lezen van dit

Luister naar dit artikel Het volgende essay is van Sy Montgomery, overgenomen uit het nieuwe boek Tamed and Untamed van Sy Montgomery en Elizabeth Marshall Thomas: Close Encounters of the

Algemeen

Ze wast haar groenten altijd met azijn! De reden?

Luister naar dit artikel We kopen allemaal dagelijks groenten bij de supermarkt en groenteboer. Eigelijk hebben we geen idee hoeveel chemische stoffen hierop zitten. Denk bijvoorbeeld aan bestrijdingsmiddelen die heel