*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Biden Cancer Initiative betaalde de top royaal en gaf weinig uit aan kanker
juli 2, 2020 477 Views

Biden Cancer Initiative betaalde de top royaal en gaf weinig uit aan kanker

Het Biden Cancer Initiative, een liefdadigheidsinstelling voor kankeronderzoek die is opgezet door de presidentiële hoopvolle Joe Biden, komt onder vuur te liggen voor de manier waarop het zijn geld heeft uitgegeven nadat uit een nieuw rapport bleek dat er veel meer geld ging naar het betalen van zijn topmanagers dan aan het gestelde doel van kanker uitroeien.

Volgens belastingformulieren uit 2017 en 2018 heeft de non-profitorganisatie gedurende twee jaar $ 4,8 miljoen ingezameld en uitgegeven. Daarvan werd iets meer dan $ 3 miljoen uitgegeven aan salarissen, vergoedingen en andere voordelen, meldde de Washington Free Beacon.

De president van het goede doel, Greg Simon, nam in 2017 $ 224.539 en in 2018 $ 429.850 mee naar huis. Hun vice-president, Danielle Carnival, ontving in dezelfde periode van twee jaar $ 391.897. Beide individuen werkten eerder voor het Cancer Moonshot-programma onder de Obama regering.

Ondertussen ontving de communicatiedirecteur Cecilia Arradaza in het tweede jaar van het goede doel $ 171.012, verdiende de directeur van het wetenschapsbeleid Catherine Young $ 170.904 en nam de engagementdirecteur Lisa Simms Booth $ 197.544 mee naar huis.

Alles bij elkaar maakten de salarissen van de liefdadigheidsinstelling bijna 65 procent uit van haar totale uitgaven; dit is veel hoger dan de 25 procent die liefdadigheidswaakhonden aanbevelen dat non-profitorganisaties besteden aan hun administratieve en fondsenwervingskosten samen.

Daarnaast besteedde het initiatief 1,7 miljoen dollar aan al zijn andere uitgaven, waarvan het grootste deel – 740.000 dollar – naar congressen, vergaderingen en conferenties ging. Ze hebben tijdens de liefdadigheidsronde geen subsidies verleend aan andere groepen.

De non-profitorganisatie ontving het grootste deel van haar middelen uit indirecte geldbeloften die zijn ontvangen via 57 partnerschappen, waaronder die met zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven.

Charity Navigator, een groep die liefdadigheidsinstellingen analyseert en hun effectiviteit beoordeelt, ontdekte dat vergelijkbare non-profitorganisaties gemiddeld $ 126.000 per jaar aan topmanagers betaalden. Dat is een stuk minder dan de $ 224.539 die Simon in 2017 ontving en bijna een derde van de $ 429.850 die hij in 2018 verdiende. Het belangrijkste criterium dat Charity Navigator gebruikt bij het beoordelen van goede doelen is of ze al dan niet meer dan driekwart van hun uitgaven rechtstreeks besteden aan hun programma’s, en de kankergroep van Biden haalt simpelweg niet.

Voordat hij aan de presidentiële race deelnam, stapten Biden en zijn vrouw, Jill, weg van het initiatief om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen. Het initiatief is op 11 juli 2019 abrupt afgesloten.

De non-profitorganisatie, die de AP omschreef als “zijn belangrijkste onderneming sinds hij het Witte Huis van Obama verliet”, had naar verluidt moeite om vaart te houden toen de Bidens een einde maakten aan hun betrokkenheid.

Vragen over belangenconflicten hebben Joe Biden al lang omringd

Veel van de organisaties die bij de liefdadigheidsinstelling betrokken waren, hadden bij de federale regering regelgevende of financiële belangen, wat vragen opriep over een ernstig belangenconflict. Arthur Caplan, hoogleraar bio-ethiek aan de New York University, zei dat het vertrouwen van de liefdadigheidsinstelling op partners in de gezondheidszorg de aanhangers van de stichting een gunstige behandeling had kunnen zien als Biden tot president werd gekozen.

Er zijn veel vragen geweest over hoe mensen in de buurt van Biden lijken te profiteren van hun toegang tot hem. De zoon van Biden, Hunter, kreeg maandelijks $ 50.000 als bestuurslid van Burisma, een Oekraïens energiebedrijf, ondanks dat hij niet gekwalificeerd was. Joe’s broer, James Biden, werkte voor een bouwbedrijf dat een contract ter waarde van $ 1,5 miljard kreeg voor het bouwen van huizen in Irak in de tijd dat Biden toezicht hield op het Irak-beleid.

Biden, wiens zoon Beau in 2015 stierf aan hersenkanker, heeft gezegd dat het vinden van genezing voor kanker een van de belangrijkste doelen is waaraan hij als president zou werken. Het Biden Cancer Initiative was oorspronkelijk opgezet om een ​​ongelijkheid in de behandeling van kanker aan te pakken, maar het is duidelijk dat er heel weinig geld werd gebruikt om dat doel te bereiken.

Bronnen:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Welke planten zijn effectief bij de behandeling van nieraandoeningen?
Next Artsen in India herontdekken de 4000-jarige geschiedenis van kokosolie in de natuurlijke geneeskunde, inclusief het vernietigen van virussen

About author

You might also like