Biden Cancer Initiative betaalde de top royaal en gaf weinig uit aan kanker

Biden Cancer Initiative betaalde de top royaal en gaf weinig uit aan kanker

Luister naar dit artikel

Het Biden Cancer Initiative, een liefdadigheidsinstelling voor kankeronderzoek die is opgezet door de presidentiële hoopvolle Joe Biden, komt onder vuur te liggen voor de manier waarop het zijn geld heeft uitgegeven nadat uit een nieuw rapport bleek dat er veel meer geld ging naar het betalen van zijn topmanagers dan aan het gestelde doel van kanker uitroeien.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Volgens belastingformulieren uit 2017 en 2018 heeft de non-profitorganisatie gedurende twee jaar $ 4,8 miljoen ingezameld en uitgegeven. Daarvan werd iets meer dan $ 3 miljoen uitgegeven aan salarissen, vergoedingen en andere voordelen, meldde de Washington Free Beacon.

De president van het goede doel, Greg Simon, nam in 2017 $ 224.539 en in 2018 $ 429.850 mee naar huis. Hun vice-president, Danielle Carnival, ontving in dezelfde periode van twee jaar $ 391.897. Beide individuen werkten eerder voor het Cancer Moonshot-programma onder de Obama regering.

Ondertussen ontving de communicatiedirecteur Cecilia Arradaza in het tweede jaar van het goede doel $ 171.012, verdiende de directeur van het wetenschapsbeleid Catherine Young $ 170.904 en nam de engagementdirecteur Lisa Simms Booth $ 197.544 mee naar huis.

Alles bij elkaar maakten de salarissen van de liefdadigheidsinstelling bijna 65 procent uit van haar totale uitgaven; dit is veel hoger dan de 25 procent die liefdadigheidswaakhonden aanbevelen dat non-profitorganisaties besteden aan hun administratieve en fondsenwervingskosten samen.

Daarnaast besteedde het initiatief 1,7 miljoen dollar aan al zijn andere uitgaven, waarvan het grootste deel – 740.000 dollar – naar congressen, vergaderingen en conferenties ging. Ze hebben tijdens de liefdadigheidsronde geen subsidies verleend aan andere groepen.

De non-profitorganisatie ontving het grootste deel van haar middelen uit indirecte geldbeloften die zijn ontvangen via 57 partnerschappen, waaronder die met zorgverzekeraars en farmaceutische bedrijven.

Charity Navigator, een groep die liefdadigheidsinstellingen analyseert en hun effectiviteit beoordeelt, ontdekte dat vergelijkbare non-profitorganisaties gemiddeld $ 126.000 per jaar aan topmanagers betaalden. Dat is een stuk minder dan de $ 224.539 die Simon in 2017 ontving en bijna een derde van de $ 429.850 die hij in 2018 verdiende. Het belangrijkste criterium dat Charity Navigator gebruikt bij het beoordelen van goede doelen is of ze al dan niet meer dan driekwart van hun uitgaven rechtstreeks besteden aan hun programma’s, en de kankergroep van Biden haalt simpelweg niet.

Voordat hij aan de presidentiële race deelnam, stapten Biden en zijn vrouw, Jill, weg van het initiatief om mogelijke belangenverstrengeling te voorkomen. Het initiatief is op 11 juli 2019 abrupt afgesloten.

De non-profitorganisatie, die de AP omschreef als “zijn belangrijkste onderneming sinds hij het Witte Huis van Obama verliet”, had naar verluidt moeite om vaart te houden toen de Bidens een einde maakten aan hun betrokkenheid.

Vragen over belangenconflicten hebben Joe Biden al lang omringd

Veel van de organisaties die bij de liefdadigheidsinstelling betrokken waren, hadden bij de federale regering regelgevende of financiële belangen, wat vragen opriep over een ernstig belangenconflict. Arthur Caplan, hoogleraar bio-ethiek aan de New York University, zei dat het vertrouwen van de liefdadigheidsinstelling op partners in de gezondheidszorg de aanhangers van de stichting een gunstige behandeling had kunnen zien als Biden tot president werd gekozen.

Er zijn veel vragen geweest over hoe mensen in de buurt van Biden lijken te profiteren van hun toegang tot hem. De zoon van Biden, Hunter, kreeg maandelijks $ 50.000 als bestuurslid van Burisma, een Oekraïens energiebedrijf, ondanks dat hij niet gekwalificeerd was. Joe’s broer, James Biden, werkte voor een bouwbedrijf dat een contract ter waarde van $ 1,5 miljard kreeg voor het bouwen van huizen in Irak in de tijd dat Biden toezicht hield op het Irak-beleid.

Biden, wiens zoon Beau in 2015 stierf aan hersenkanker, heeft gezegd dat het vinden van genezing voor kanker een van de belangrijkste doelen is waaraan hij als president zou werken. Het Biden Cancer Initiative was oorspronkelijk opgezet om een ​​ongelijkheid in de behandeling van kanker aan te pakken, maar het is duidelijk dat er heel weinig geld werd gebruikt om dat doel te bereiken.

Bronnen:

FreeBeacon.com

APNews.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe zal de zorgverzekering in 2021 gaan veranderen?
Next Dit kan de toekomst zijn van dineren in het Coronavirus-tijdperk

You might also like

Algemeen

Muskin Dit plantaardige leer is gemaakt van paddestoelen en kan dierlijk leer vervangen

Luister naar dit artikel De wereld evolueert nu naar duurzame mode na tientallen jaren van schadelijke modegrillen. Mensen begrijpen langzaam maar zeker de keerzijde van het gebruik van producten gemaakt

Algemeen

WAARSCHUWING: Maak je kind nooit schoon met babydoekjes om DEZE reden!

Luister naar dit artikel Je herkent het vast wel dat je kind een vieze mond heeft omdat hij/zij helaas nog niet een kei is in netjes eten. Babydoekjes zijn dan

Algemeen

Immuniteit bereiken: een privétop van epidemiologen tegen lockdowns (video)

Luister naar dit artikel Op 3 oktober 2020 kwamen in de woonkamer van het Stone House van het American Institute for Economic Research topepidemiologen, economen en journalisten bijeen om de