*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Hoe zal de zorgverzekering in 2021 gaan veranderen?

Hoe zal de zorgverzekering in 2021 gaan veranderen?

Prinsjesdag is voor veel mensen een spannend moment! Op Prinsjesdag maakt het kabinet bekend hoe de begroting wordt ingevuld voor het nieuwe jaar. Ook dit jaar werden de plannen van het kabinet gepresenteerd. Vast onderdeel hierbij zijn de veranderingen in het zorgstelsel. Welke plannen zijn er gepresenteerd voor de zorgverzekering van 2021? Mogen we een stijging van de zorgpremie verwachten, of daalt deze? In dit artikel zoomen we in op de veranderingen die we voor de zorgverzekering van 2021 mogen verwachten. Dit kan van invloed zijn op de zorgverzekering van 2022 of zelfs de zorgverzekering van 2023. Veranderingen zullen immers niet snel worden teruggedraaid.

De premie voor de basisverzekering neemt toe

Om direct met de deur in huis te vallen: de zorg in Nederland wordt duurder in 2021. De premie die je maandelijks voor de zorgverzekering betaalt stijgt met circa 4,91 euro. Dit betekent dat de zorgpremie op jaarbasis uitkomt op 1.473 euro. Een stijging van in totaal 59 euro! Waar de zorgpremie stijgt, blijft het eigen risico gelijk. De premie voor de zorgverzekeringen van 2021 staat nog niet vast. Vaak publiceren verzekeraars de definitieve premie pas in november. Het is echter wel een goede indicatie!

Tip: maak gebruik van een online tool, die zorgverzekeringen vergelijken heel eenvoudig maakt. Zo hoef je de premies van de verschillende verzekeraars zelf niet op een rijtje te zetten, als je de overstap naar een andere verzekeraar overweegt.

Korting van 5 procent vanuit een collectief

Bespaar op de kosten voor je zorgverzekering, door gebruik te maken van de collectiviteitskorting. Onder meer werkgevers bieden een dergelijke korting vaak aan. Daarbij zijn er ook diverse andere organisaties, waarbij je jezelf kunt aansluiten om te profiteren van deze korting op je premie. Houd er rekening mee, dat de collectiviteitskorting in de komende jaren zeer waarschijnlijk zal worden afgeschaft. Experts noemen deze korting een sigaar uit eigen doos.

Zorgkosten zijn sterk toegenomen door corona

Het is niet gek dat de zorg in Nederland duurder wordt. Medische instellingen hebben het dit jaar veel drukker gekregen door de lopende pandemie. Het aantal mensen dat werd opgenomen in het ziekenhuis was groot. Daar komt bij dat veel behandelingen die reeds waren gepland zijn uitgesteld, wat van invloed is op de kosten die men in 2021 zal maken. Hierbij is het nog de vraag of er een tweede golf komt. Iets wat de zorgkosten verder op zou kunnen drijven voor zorginstellingen.

Previous Het genezende eiwit: schildklierproblemen aanpakken met collageen
Next Biden Cancer Initiative betaalde de top royaal en gaf weinig uit aan kanker

You might also like

Algemeen

Meer diabetes en hart- en vaatziekten door nachtwerk

Werken tijdens nachtelijke uren verhoogt het risico op diabetes type 2 en hart-en vaatziekten en veroorzaakt tevens slaapproblemen op korte termijn. Slaapproblemen komen anderhalf tot tweemaal vaker voor bij nachtwerkers

Algemeen

Dit gebouw is gemaakt van paddestoelen en zuivert de lucht

Een creatieve organisatie genaamd ‘Company New Heroes’ en het biotechnologiebedrijf ‘Krown Design’ hebben samengewerkt om een ​​ongelooflijk gebouw van paddenstoelen te creëren, dat ze ‘The Growing Pavillion’ noemen. De structuur

Algemeen

bewijs – optimisten leven langer!

Ben jij een optimist of meer een pessimist? We hopen ’t eerste, want dan leef je langer, blijkt uit onderzoek. Volgens wetenschappers van de Boston University School of Medicine word