Het genezende eiwit: schildklierproblemen aanpakken met collageen

Het genezende eiwit: schildklierproblemen aanpakken met collageen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Collageen is het meest voorkomende eiwit in uw lichaam. Het is een van de bouwstenen van de huid, botten en spieren en ondersteunt de structuur van de organen en slagaders. Collageen staat vooral bekend om zijn huidverzorging en fitnessvoordelen en kan ook helpen bij het behandelen van schildklierproblemen.

Collageen voor schildklierproblemen

De schildklier is een klein orgaan dat de stofwisseling reguleert – het proces waarbij voedsel wordt omgezet in energie. Het scheidt de hormonen trijoodthyronine (T3) en thyroxine (T4) af, die beide de cellen instrueren hoeveel energie ze moeten gebruiken.

Als uw schildklier goed functioneert, houdt hij de juiste hoeveelheid van deze hormonen vast, wat leidt tot een gezond metabolisme. T3 en T4 spelen ook een rol bij hart- en spijsverteringsfuncties, spiercontrole en botonderhoud.

Er doen zich problemen voor wanneer uw schildklier ofwel te veel hormonen aanmaakt, hyperthyreoïdie genaamd, of er niet genoeg van aanmaakt, hypothyreoïdie genaamd. Hyperthyreoïdie versnelt uw metabolisme, wat kan leiden tot angst, prikkelbaarheid, gewichtsverlies en gevoeligheid voor warmte.

Ondertussen vertraagt ​​hypothyreoïdie de processen in het lichaam. Dit kan vermoeidheid, gewichtstoename, droog en stug haar, vergeetachtigheid en intolerantie voor koude temperaturen veroorzaken.

Sommige gezondheidswerkers moedigen het gebruik van collageen aan om schildklierklachten te behandelen, zoals spijsverterings- en botaandoeningen.

Collageen voor spijsverteringsproblemen

Collageen en schildklierhormonen zijn beide belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Collageen is een belangrijk onderdeel van de darmwand, terwijl schildklierhormonen de spijsverteringsfuncties vergemakkelijken, waaronder spiercontractie in het spijsverteringskanaal.

Abnormale niveaus van schildklierhormonen kunnen tal van darmaandoeningen veroorzaken. Hyperthyreoïdie kan leiden tot diarree en u vatbaar maken voor lactose-intolerantie en infectie veroorzaakt door de bacterie Helicobacter pylori. Ondertussen kan hypothyreoïdie leiden tot een laag maagzuur, slechte opname van voedingsstoffen, obstipatie en bacteriële overgroei in de dunne darm.

Als u deze aandoeningen heeft, kan het nemen van collageen mogelijk de darmbarrière versterken en uw darmgezondheid verbeteren. De darmbarrièrefunctie voorkomt dat ongewenste elementen in de darmen, zoals schadelijke pathogenen, in de bloedbaan terechtkomen. Als het gecompromitteerd is, wordt u vatbaarder voor ziekten en infecties.

Collageen kan ook gewichtsverlies bevorderen bij mensen met hypothyreoïdie, omdat het het gevoel van verzadiging verhoogt.

Collageen voor botproblemen

Hyperthyreoïdie is gekoppeld aan osteoporose, het dunner worden van botmassa. Overmatige hoeveelheden T4 versnellen de snelheid waarmee bot verloren gaat, wat betekent dat osteoblasten – de cellen die nodig zijn voor de aanmaak van nieuw botweefsel – het botverlies mogelijk niet kunnen bijhouden. Als uw T4-waarden lange tijd te hoog blijven, loopt u een groter risico op osteoporose.

Gelukkig kan collageen botverlies als gevolg van hyperthyreoïdie helpen voorkomen. Onderzoek toont aan dat het de botmineraaldichtheid met wel zeven procent kan verhogen. Eén studie suggereert ook dat gehydrolyseerd collageen, of collageen dat is afgebroken tot meer oplosbare aminozuren, mogelijk het kraakbeen kan beschermen en osteoporosepijn kan verzachten.

De productie van collageen vertraagt ​​naarmate je ouder wordt, dus het is belangrijk om je collageenspiegel te verhogen door middel van een dieet en suppletie. Collageenrijke voedingsmiddelen omvatten bottenbouillon, orgaanvlees, kip, vis en schaaldieren, eiwitten en gelatine. Voedingsmiddelen die het vermogen van uw lichaam om collageen te synthetiseren kunnen verbeteren, zijn onder meer bladgroenten, bessen, citrusvruchten, pompoenpitten, knoflook, tomaten en paddenstoelen.

Als u supplementen wilt nemen, raden experts gehydrolyseerd collageen aan, omdat het gemakkelijker door uw lichaam wordt opgenomen.

Bronnen: My.ClevelandClinic.org, Blog.PaleoHacks.com, WellAndGood.com, EndoDC.com, PsychologyToday.com, Healthline.com, BTF-Thyroid.org

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Vetrijke of ‘ketogene’ diëten kunnen hartfalen voorkomen of omkeren
Next Hoe zal de zorgverzekering in 2021 gaan veranderen?

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit bad trekt gifstoffen uit het lichaam, verbetert de spier-en zenuwfunctie, vermindert ontsteking en verbetert de doorbloeding

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Dit is wat er gebeurt als je een ijsblokje aanbrengt op dit punt bij je hoofd…

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Kurkuma : Heeft dat echt een positief effect op kanker?

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Kurkuma: Hoe