*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Mobiele apparaten veranderen je hersenen, waardoor je een verslaafde  wordt die naar meer voedsel hunkert

Mobiele apparaten veranderen je hersenen, waardoor je een verslaafde wordt die naar meer voedsel hunkert

Er is een nieuwe risicofactor voor obesitas en het gaat niet om diëten, genetica, voedselconsumptie, hormoonontregelaars of inactiviteit. De nieuwste risicofactor voor obesitas is van psychologische oorsprong en het begint allemaal met de manier waarop we elektronica en sociale media gebruiken.

Wetenschappers waarschuwen nu voor ‘multitasking in de media’. Niet alleen leidt overmatig elektronisch gebruik tot fysieke inactiviteit, maar het gedurende de dag schakelen tussen digitale media schaadt ook uw zelfbeheersing. Overmatig gebruik van elektronica bedraadt de hersenen om beloning te verkiezen boven zelfbeheersing. Deze psychologische verslaving aan elektronische stimulatie beïnvloedt de manier waarop je eet en met mensen omgaat.

Digitale verslaving bedraadt de hersenen om beloning te zoeken over zelfbeheersing, die de gewoonten van voedselconsumptie beïnvloedt

De hele dag door sociale media controleren verslaaft de hersenen aan korte uitbarstingen van dopamine. Gevangen in dit patroon, beginnen de hersenen korte uitbarstingen van plezier te zoeken naar alles in het leven, inclusief zoete snoepjes. In de westerse wereld is er geen tekort aan zoete snoepjes en fastfood, dus het is gemakkelijk voor de hersenen om toe te geven aan dit patroon. De smaakpapillen zijn een gemakkelijke manier om korte uitbarstingen van dopamine pulserend naar de hersenen te houden.

Bovendien brengen degenen die een hectisch digitaal-intensief leven leiden ook meer tijd door in restaurants en fastfoodketens, waarbij ze overtollige calorieën, gehydrogeneerde oliën en voedselchemicaliën consumeren die het metabolisme verwoesten. Om over de rest nog maar te zwijgen, besteden dezelfde mensen onbewust meer tijd aan gesponsorde advertenties op hun sociale media-feed. Deze gerichte advertenties wenken onbewust de hersenen om meer junkfood te eten en meer uit te geven aan fastfoodrestaurants. Mensen worden op grote schaal gemanipuleerd via nieuwsfeeds, promotie-e-mails en gerichte advertenties om meer te consumeren.

Als u constant de drang voelt om uw telefoon, tablet of smartwatch te controleren, kunnen uw hersenen lijden. Als je deze drang niet kunt beheersen, hebben je hersenen de neiging om op korte termijn te stimuleren. Deze plezierzoekende verslaving infiltreert in andere delen van je leven, waardoor je meer geneigd bent om de goedkeuring van mensen te zoeken of je smaakpapillen tevreden te houden. Nieuw onderzoek van Rice University toont aan dat degenen die gedachteloos schakelen tussen digitale apparaten en sociale media-accounts tijdelijk plezier zoeken; dit gebrek aan zelfbeheersing wordt ook geassocieerd met een verhoogde vatbaarheid voor junkfood.

“De toegenomen blootstelling aan telefoons, tablets en andere draagbare apparaten is de afgelopen decennia een van de belangrijkste veranderingen in onze omgevingen geweest, en dit gebeurde in een periode waarin obesitas ook op veel plaatsen steeg”, zei hoofdauteur Richard Lopez , een postdoctoraal onderzoeker aan de Rice University. “Dus wilden we dit onderzoek uitvoeren om te bepalen of er koppelingen bestaan ​​tussen zwaarlijvigheid en misbruik van digitale apparaten – zoals vastgelegd door de neiging van mensen om deel te nemen aan multitasking via de media.”

De onderzoekers begonnen met het bestuderen van 132 jonge mensen in de leeftijd van 18 tot 23. De deelnemers werden gevraagd naar hun mediagewoonten – hoeveel ze gedurende de dag worden afgeleid door elektronica. De onderzoekers gebruikten een 18-item Media Multitasking Revised-schaal (MMR-R) om te bepalen wanneer mensen dwangmatig en ongepast hun telefoon gebruiken in gesprekken. Het meet ook wanneer mensen passief worden afgeleid door hun apparaten terwijl ze midden in een werkgerelateerde taak zitten. De hoogste MMR-R-scores werden geassocieerd met een hogere body mass index en een groter percentage lichaamsvet.

De correlatie werd opgevolgd met MRI-scans van tweeënzeventig deelnemers. De onderzoekers toonden de deelnemers een reeks afbeeldingen en maten hun bijbehorende hersenactiviteit. Sommige afbeeldingen bevatten vetmakend voedsel. Hetzelfde deel van de hersenen dat wordt gestimuleerd door digitale verslaving, wordt ook gestimuleerd door verleiding van voedsel. Bij blootstelling aan afbeeldingen van vetmakende voedingsmiddelen, toonden de deelnemers aan de studie verhoogde activiteit in de regio van de hersenen die te maken heeft met verleiding van voedsel. De onderzoekers concludeerden dat gebrek aan zelfbeheersing met digitale apparaten uitmondt in gebrek aan zelfbeheersing met echte voedingssignalen.

Bronnen:

Dailymail.co.uk

Eurekalert.org

Previous Moerbei bladeren kunnen worden gebruikt om diabetes symptomen op afstand te houden
Next Een vette maaltijd kan invloed hebben op hoe u CBD opneemt

You might also like

Algemeen

Gin met een anti-verouderingseffect

Wie een glaasje teveel op heeft, gaat wazig zien en is minder kritisch. Als je in de spiegel kijkt, zie je er beter uit en heb je minder rimpels (denk

Algemeen

Gaaf: Je kunt in deze nieuwe Hillside Hobbit-themahuizen bij Calgary verblijven

Voor fans van de epische fantasyavonturen van JRR Tolkien, zoals The Hobbit en The Lord Of The Rings, wordt 2019 een goed jaar. Good Knights Entertainment bevindt zich in het

Algemeen

Haarverzorging zonder chemische stoffen!

Steeds meer mensen gaan gezonder leven en daar hoort ook een goede verzorging bij. Die verzorging begint (of eindigt) al onder de douche. Shampoo’s zonder SLS, siliconen en parabenen. Ook