*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Paracetamols zouden je minder empathisch kunnen maken
mei 14, 2016 4281 Views

Paracetamols zouden je minder empathisch kunnen maken

Paracetamols horen je enkel minder fysieke pijn te laten voelen, maar een nieuw onderzoek lijkt aan te tonen dat ook je empatisch vermogen erop achteruitgaat. Het onderzoek, uitgevoerd door de Ohio State University, kwam tot die conclusie door twee vergelijkbare experimenten uit te voeren bij twee groepen studenten, waarbij steeds de ene helft paracetamol innam, en de andere helft een placebo.

Bij het eerste experiment moest een groep van tachtig studenten een verhaaltje lezen waarin een ander mens pijn leed, en vervolgens een cijfer geven aan de sterkte van die pijn. De groep met paracetamol in hun bloed bleek de pijn als minder erg te omschrijven dan de andere groep. Zij waren dus ‘minder empathisch’.

In het tweede experiment werd een vergelijkbare conclusie getrokken. Nadat de participanten een luid geluid hoorden, moesten ze aangeven hoeveel pijn dat geluid bij anderen zou veroorzaken. Bij de groep met paracetamol was die pijn relatief lager.

De onderzoeksresultaten zijn nieuw, en nogal verrassend. De onderzoekers zelf zien een mogelijke verklaring in een ouder onderzoek uit 2004, waarin werd aangetoond dat bij het voelen van pijn hetzelfde hersengebied gebruikt wordt, als bij het meevoelen met iemand anders.

Previous Paardenbloemenwijn, breng met dit recept een eeuwenoude heerlijkheid op tafel
Next HAAR HUIS RUIKT ALTIJD GEWELDIG EN NIEMAND WEET WAAROM. DIT IS HAAR GEHEIM!

You might also like

Algemeen

7 producten die uit de handel worden genomen om de wereld te redden

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Met de constante waterval van slecht nieuws over het klimaat in je achterhoofd, zou je bijna vergeten dat

Algemeen

Roken tijdens de zwangerschap nóg erger dan gedacht

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Je zou zeggen dat het niet in een vrouw opkomt om te blijven roken als ze zwanger is.

Algemeen

Plastic theezakjes geven microscopische deeltjes vrij in thee

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Veel mensen proberen hun plasticgebruik te verminderen, maar sommige theefabrikanten bewegen zich in de tegenovergestelde richting; door traditionele

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply