Wetenschappers bouwen een ‘zwarte doos’ om de ineenstorting van de beschaving vast te leggen

Wetenschappers bouwen een ‘zwarte doos’ om de ineenstorting van de beschaving vast te leggen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Een zwarte doos is iets waar we allemaal bekend mee zijn – waarbij elke commerciële vlucht op het apparaat wordt geregistreerd. Elke ruk aan het juk en elke aanpassing die door de piloot aan het gas wordt gemaakt, wordt plichtsgetrouw vastgelegd door dit kleine opnameapparaat dat in de staart van het vliegtuig is weggestopt. Dit is de beroemde doos die wordt gebruikt voor het zoeken en redden bij een vliegtuigcrash – iets waarmee de bemanningen de crashlocatie scannen op elk moment dat er zich een incident in de luchtvaartsector voordoet. De observaties die deze boxrecord maakt, maken het buitengewoon duidelijk hoe het allemaal is verlopen.

Een zwarte doos om de ondergang van de aarde te documenteren

Interessant is dat onze planeet ook een van deze rampenrecorders zal krijgen. Dit zal de Black Box of the Earth worden genoemd en het project is bedoeld om elke stap op weg naar de ondergang van de planeet vast te leggen. De website voor dit apparaat leest dat, tenzij de mensheid de manier waarop ze leven drastisch verandert, klimaatverandering en andere rampen zeker zullen leiden tot het uitsterven van onze beschaving.

De doos zal worden opgeslagen in een kluis op zonne-energie die de lengte heeft van een schoolbus en de vorm heeft van een omgekeerde stoeprand, waarbij het ding wordt ingepakt in een stalen omhulsel – dat drie centimeter dik zal zijn – allemaal ontworpen om bestand te zijn tegen elke grote ramp, vergelijkbaar met hoe de doos in een vliegtuig functioneert.

Net zoals een zwarte doos meestal in het veiligste deel van een vliegtuig wordt opgeborgen, zal het apparaat van de aarde zich op de meest veilige locatie op aarde bevinden, blijkbaar in Tasmanië. Als de website online gaat, wordt de doos gevuld met opnames van harde schijven, waarin informatie is opgeslagen die klimaatgerelateerd is. Dat meldt ABC News Australia. Dit project is het geesteskind van een samenwerking tussen de Universiteit van Tasmanië, een kunstcollectief dat de Glue Society wordt genoemd, en een communicatiebedrijf genaamd Clemenger BBDO, en het project zal begin 2022 met de bouw beginnen.

Hoe werkt de zwarte doos?

De zwarte doos zal de metingen van temperatuur, de gegevens van oceaanverzuring, gegevens over landgebruik, militaire uitgaven, groei van de menselijke bevolking en energieverbruik verzamelen. Het zou ook berichten op sociale media, nieuwskoppen en informatie uit de belangrijkste conferenties over klimaatverandering die tussen de verschillende staatshoofden hebben plaatsgevonden, naar voren halen. Nu, als gewoon een kunstwerk, is het zeker heel wonderbaarlijk. Het conceptbeeld projecteert een scherpe, hoekige structuur die is bekleed met zonnepanelen en zich bevindt op een rots in de verste uithoek van de Tasmaanse woestijn.

Het belangrijkste doel van de Black Box is om slechts een stille waarnemer te zijn, waar het voortdurend informatie zou bewaren, om een ​​onbevooroordeeld verslag te geven van de gebeurtenissen die hebben geleid tot het einde van deze planeet. Dit zal het voor de mensheid heel gemakkelijk maken om zichzelf verantwoordelijk te houden voor de kosten die elke seconde worden gegenereerd, terwijl het tegelijkertijd aanzet tot dringende actie. De website stelt verder dat het idee is dat als de aarde vergaat als gevolg van klimaatverandering, dit opnameapparaat zal dienen als een memoire voor iedereen die overblijft.

Bronnen: Truth Theory

Previous Pandemische lockdowns schaden het immuunsysteem, vooral voor onze kinderen, suggereren studies
Next 5 manieren om vette lever te bestrijden

You might also like

Algemeen

Wat artsen je nooit vertellen: 4 redenen waarom je altijd in de douche moet plassen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Als je te veel over alles nadenkt, ben je waarschijnlijk een ‘binge thinker’

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Drie sneetjes spek per dag verhoogt risico op dodelijke hartaandoening

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar