Biologische landbouwpraktijken verslaan conventionele methoden, suggereert een 40-jarig rapport

Biologische landbouwpraktijken verslaan conventionele methoden, suggereert een 40-jarig rapport

Luister naar dit artikel

Het “debat” over biologische versus conventionele landbouw is al jaren aan de gang. Hoewel velen de voordelen van biologisch aanprijzen, beweren sommige zogenaamde experts dat biologische landbouw geen toegevoegde waarde heeft voor de consument. Maar nu worden die argumenten tegen biologisch eindelijk van tafel geveegd.

Een vier decennia durend onderzoek naar biologische graanteelt in de Verenigde Staten heeft uitgewezen dat biologische teelt superieur is aan het gebruik van pesticiden en chemicaliën om voedsel te verbouwen. The Farming Systems Trial – 40-Year Report, uitgegeven door het Rodale Institute, biedt een uitgebreide analyse en vergelijking tussen biologische en conventionele landbouw waarbij gebruik wordt gemaakt van pesticiden en chemicaliën.

Biologische landbouw biedt veel voordelen voor ecosystemen en mensen

In het rapport publiceerden onderzoekers enkele verrassende resultaten:

  • Biologische systemen zijn tot 6 keer winstgevender dan conventionele productie
  • De opbrengsten voor biologisch en gangbaar waren gelijk na een overgangsperiode van vijf jaar voor het biologische systeem
  • Droogte had minder effect op biologische systemen, met organische opbrengsten die 40% hoger waren dan conventionele opbrengsten
  • Conventionele landbouw die veel pesticiden gebruikt, loogt giftige stoffen uit naar nabijgelegen rivieren, meren en andere waterwegen –
  • organische systemen logen geen giftige stoffen uit
  • Organische systemen verbruiken 45% minder energie dan conventionele systemen
  • Biologische systemen verslaan ook conventionele systemen in koolstofemissies met 40%

Andere studies en rapporten, waaronder de Farming Systems Trial (FST), hebben vergelijkbare bevindingen opgeleverd, maar dit is een van de grootste en langste studies en de resultaten zijn moeilijk te weerleggen.

Farming Systems Trial documenteert de effecten van biologische en conventionele graanteeltsystemen

De Farming Systems Trial van het Rodale Institute werd in 1981 gelanceerd om de adoptiebarrières van biologische landbouw door boeren aan te pakken. Het bevat 72 proefpercelen die in drie groepen zijn verdeeld. Elke groep wordt beheerd met behulp van een specifieke landbouwbenadering:

Biologische mest vertegenwoordigt een typisch biologisch rund- of zuivelbedrijf met meerjarige voedergewassen en jaarlijkse voedergraangewassen die worden afgewisseld, periodiek gecomposteerde mest en bemest door middel van peulvruchten. Primaire plaagverdediging is gevarieerde vruchtwisseling.
Biologische peulvruchten vertegenwoordigen een typische cashgrain-operatie met bodembedekkers en graangewassen die jaarlijks halverwege worden geroteerd. Zoolmeststoffen zijn bodembedekkers. Ongediertebestrijding is alleen vruchtwisseling.
Conventional Synthetic vertegenwoordigt een typische graanproducerende onderneming in de VS met synthetische herbiciden om onkruid te bestrijden en synthetische stikstofmeststoffen voor gewassen.
Binnen de drie groepen zijn sommige bewerkt en andere niet. Dit levert in totaal zes verschillende studiesystemen op.

In welke grond wil je je eten laten groeien?

De grond voor het conventionele systeem is beladen met pesticiden en chemicaliën die worden gebruikt om onkruid te bestrijden en gewassen te verbeteren. Die stoffen kunnen echter in het voedsel sijpelen en worden ingenomen door dieren en mensen. Dieren die het besmette voedsel consumeren zijn vaak dieren zoals vlees- en melkvee.

De grond die wordt gebruikt voor organische systemen is een heel ander verhaal. Het is een gezonde bodem met een aantal nuttige organismen zoals nematoden, algen, bacteriën, protozoa, schimmels en meer. Elk van deze draagt bij aan de gezondheid van zowel de bodem als de plant, waardoor voedsel van betere kwaliteit voor mens en dier wordt verkregen. Dit resulteert in een betere kwaliteit, gezonder rundvlees en zuivel. Gezonde grond houdt ook water vast, waardoor het effectiever is om planten te helpen bij het overleven van droogte.

Steun de organische beweging

De beste manier om biologische landbouw te ondersteunen, is door biologisch te kopen. Hoe meer mensen biologische producten kopen, hoe meer vraag ze zullen creëren. Lokaal winkelen minimaliseert ook de processen tussen boerderij en tafel, waar geïmporteerde producten vaak maandenlang in een magazijn worden opgeslagen, en sommige worden chemisch gerijpt bij het klaarmaken voor verkoop.

Zoek naar het biologische zegel van USDA, waar u ook uw eten koopt, en maak er een punt van om lokaal en biologisch te kopen wanneer u kunt. Het is gezonder voor u en u kunt de lokale economie steunen door lokale telers en boeren in uw omgeving te steunen.

Bronnen:

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Is een aanvullende zorgverzekering handig?
Next Nieuwe studie toont aan dat hibiscusthee de ziekte van Alzheimer kan helpen bestrijden

You might also like

Algemeen

Wees gewaarschuwd: E621(MSG) is een sluipmoordenaar

Luister naar dit artikel Het E-nummer E621 is waarschijnlijk het meest omstreden en gevaarlijke E-nummer wat er is. Er is behoorlijk wat negatieve berichtgeving over en op basis daarvan denken

Algemeen

ZO PEL JE MAKKELIJK TOMATEN EN PERZIKEN

Luister naar dit artikel Op deze manier pel je heel makkelijk tomaten en perziken. Als je deze zomer een taart van perzik wil bakken; perziken wil inmaken in glazen potten;

Algemeen

Deze Japanse Gezichtsmassage zal je verjongen en je 10 jaar jonger laten lijken (Video)

Luister naar dit artikel Wist u dat de Japanners een geheim hebben dat je zal helpen er 10 jaar jonger uit te zien? Nou, ja, ze hebben het. Het heet