De anti-kanker voordelen van selenium

De anti-kanker voordelen van selenium


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Selenium heeft in recente studies aangetoond dat het het risico van ouderen op alle vormen van kanker met de helft kan verminderen met maar liefst 50 procent. Het is aangetoond dat het dagelijks consumeren van voldoende hoeveelheden selenium het risico op prostaat- en darmkanker evenals lever, long, maag, schildklier, slokdarm en blaaskanker vermindert.

Als je onderzoek naar kankerpreventie bijhoudt, weet je misschien al dat het sporenmineraal selenium een ​​superster tegen kanker is. Benadrukt in recent onderzoek om atypische celdeling die betrokken is bij de vorming van kanker, te verminderen, bereikt selenium dit door beschadigd DNA te helpen repareren, de “meester-antioxidant” glutathion te recyclen en cytotoxische cellulaire activiteit te verminderen.

Om te profiteren van deze voordelen, is het de vorm van selenium die het belangrijkst is.

Wat is de beste vorm van selenium voor kankerpreventie?

Hoewel uw zorgverlener selenium heeft voorgesteld, neemt u de drie nuttige vormen als een complex? Elk van de volgende vormen oefent de meest biologische activiteit tegen kanker uit vanwege de biologische beschikbaarheid.

Natriumseleniet: 50 mcg is een ideale dosering. Deze vorm van selenium helpt beschadigd DNA repareren en moduleert de activiteit van het immuunsysteem om de kans op atypische celdeling (vorming van kankercellen) te verminderen.

L-selenomethionine: 50 mcg is een ideale dosering. Door deze vorm aan te vullen, kan het lichaam alle vormen van kanker en mogelijk langzame celdood bestrijden. Je herkent deze vorm misschien omdat het de aandacht heeft van de anti-kanker spotlight in nutraceutisch onderzoek.

Se-methyl L-Selenocysteine: 100 mcg is een ideale dosering. Deze bijzonder belangrijke vorm van selenium helpt bij het verminderen van verstoring van circadiane ritmes geassocieerd met bepaalde vormen van kanker zoals borstkanker.

Van hormonen die de endocriene, immuun- en reproductieve activiteit reguleren, zoals melatonine en oestrogeen, is aangetoond dat ze gunstig reageren op suppletie met Se-Methyl L-Selenocysteine. Se-Methyl L-Selenocysteine ​​voorkomt ook dat nieuwe bloedvaten worden gevormd in tumoren waardoor het vermogen om in omvang te vergroten wordt vertraagd.

Tenzij anders aangegeven, moet u bij het kiezen van een seleniumsupplement eerst op zoek gaan naar een complex dat is samengesteld uit de drie bovenstaande vormen.

De volgende stap: neemt u een geoptimaliseerde dosis?

Gewoonlijk is 200 mcg een ideale dagelijkse onderhoudsdosis voor personen met een hoog risico die dagelijks 500 mcg overwegen. Selenium is gemakkelijk te evalueren om een ​​basislijn te krijgen voordat het wordt aangevuld.

Uw zorgverlener kan deze test voor u bestellen. Zoals bij elke voedingssupplementatie, is het essentieel om je waarden om de zes maanden tot een jaar opnieuw te beoordelen om er zeker van te zijn dat je optimale hoeveelheden binnenkrijgt.

Zorg ervoor dat u deze seleniumrijke biologische voedingsmiddelen in uw dieet opneemt:

1. In het wild gevangen vis: zalm en sardines
2. Biologische noten en zaden: paranoten en zonnebloempitten
3. Biologische champignons: Shitake en crimini
4. Kooi-vrije, natuurlijk geproduceerde eieren
5. Grasgevoerd vlees: niet-GMO zonder hormonen of antibiotica

En tot slot, vergeet de gezondheidsvoordelen van rauwe knoflook en uien niet.

Selenium vertoont veelbelovende voordelen voor reumatoïde artritis, schildkliergezondheid, depressie, ontsteking van de alvleesklier en nog veel meer gezondheidsproblemen – evenals de krachtige eigenschappen tegen kanker. Begin dus vandaag en zorg ervoor dat u voldoende selenium consumeert voor een optimale gezondheid.

Over de auteur: Christine M. Dionese L.Ac, MSTOM is een integrerende gezondheidsexpert, medisch journalist en voedselschrijver. Ze heeft haar carrière gewijd aan het helpen van anderen om de wetenschap van geluk en de krachtige effecten ervan op de menselijke gezondheid te begrijpen. Christine oefent, schrijft en spreekt over functionele omgevingsgeneeskunde, epigenetica, voedseltherapie en duurzaam leven.

Bronnen:

Previous Wombats zijn de helden van de Australische branden, die dieren onderbrengen in hun holen
Next 5 manieren waarop vasten uw levensduur en algehele welzijn kan verbeteren

You might also like

Natuurlijk genezen

Onderzoek: Fruit en groente maakt gelukkig en daarna gezond

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! GELUKKIG is

Natuurlijk genezen

Deze 2 ingrediënten remedie spoelt kilo’s afval uit uw darm!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Groot succes het anti-griep wonder!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar