5 voedingsmiddelen die artritispijn helpen verminderen

5 voedingsmiddelen die artritispijn helpen verminderen


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Artritis is geen enkele ziekte, maar een reeks gerelateerde aandoeningen. Het is helaas een veel voorkomende en pijnlijke aandoening en vertegenwoordigt de belangrijkste oorzaak van invaliditeit in de VS Volgens de Centers for Disease Control and Prevention treft het bijna 55 miljoen Amerikaanse volwassenen.

Het kan van meer dan 100 soorten zijn, zoals artrose (OA), reumatoïde artritis (RA), artritis psoriatica (PsA), fibromyalgie en jicht, en ze gaan allemaal gepaard met ernstige gewrichtspijn.

De meeste patiënten met artritis behandelen hun symptomen met voorgeschreven medicijnen, maar ondanks dat ze duur zijn, hebben ze ook verschillende bijwerkingen, variërend van hoofdpijn en duizeligheid tot leverfalen.

Aan de andere kant is voeding waarschijnlijk de meest haalbare manier om artritische pijn te verzachten, omdat het dieet de oorzaak en therapie kan zijn van verschillende soorten artritis.

Allereerst moet u weten welke ‘trigger-voedingsmiddelen’ moeten worden vermeden, omdat ze een allergische of ongunstige lichamelijke reactie veroorzaken, zoals zuivel, rood vlees, tarwe, maïs, rundvlees en nachtschade-groenten.

Aan de andere kant zijn de volgende 5 voedingsmiddelen zeer gunstig in het geval van artritis:

– Appels bevatten twee krachtige bioflavonoïden, quercetine en rutine, die de afgifte van histamine remmen, ontstekingen bestrijden, de bloedcirculatie verbeteren en de cellulaire gezondheid bevorderen

– Eieren zitten vol met eiwitten die het tryptofaangehalte in het bloed verhogen, de bouwsteen van serotonine, die pijn verzacht en de stemming stabiliseert en de endorfinegehalte in de hersenen en het lichaam verhoogt.

– Amandelen zitten vol met vitamine E, die celmembranen stabiliseert en de groei van kraakbeen bevordert

– Lam is een rijke bron van zink en de Arthritis Association meldde dat lagere zinkgehaltes verband houden met reumatoïde artritis.

– Koudwatervissen zoals zalm, tonijn, sardines en makreel, zitten boordevol omega-3-vetzuren, die mariene vetzuren, eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) bevatten, die de ontstekingsreactie van het lichaam onderdrukken door te interfereren met immuuncellen en enzymen die erbij betrokken zijn.

Bovendien kunnen de volgende tips u helpen met artritis om te gaan:

Probeer warme en koude behandelingen die artritis pijn en zwellingen verzachten
Afvallen, omdat extra gewicht meer druk uitoefent op uw gewrichten – vooral de knieën, heupen en voeten.
Begin regelmatig met sporten om de gewrichten soepel te houden. Focus op oefeningen met weinig impact
Voeg kurkuma aan uw dieet toe, omdat het actieve ingrediënt curcumine de artritispijn vermindert en ontstekingen in het lichaam bestrijdt
Probeer kruidensupplementen die gewrichtspijn verlichten, zoals bromelaïne, boswelia, brandnetel, gingko, Devil’s Claw en Thunder god vine
Acupunctuur kan artritis pijn verminderen
Masseren vermindert stijfheid en pijn en verbetert het bewegingsbereik
Meditatie is een geweldige manier om pijn te verzachten, ontstekingen te bestrijden en stress te verlichten

Bronnen: www.powerofpositivity.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Onderzoekers zeggen dat op cannabis gebaseerde drugs resistentie kunnen bieden tegen SARS-CoV-2
Next Knoflook, ACV en honing - de winnende combinatie voor het verslaan van cholesterol, obesitas, indigestie en vele andere kwalen

You might also like

Natuurlijk genezen

Kokosolie is beter dan welke Tandpasta dan ook…

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Genees je knieën en de wederopbouw van uw botten en gewrichten Met dit recept

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Tien manieren om je hart gezond te houden

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar