De beste eerste hulp: stop het bloeden in 10 seconden

De beste eerste hulp: stop het bloeden in 10 seconden

Luister naar dit artikel

Alternatieve medicijnen winnen aan populariteit naarmate we ons bewust worden van alle mogelijkheden die inherent zijn aan de kruiden en specerijen die ons omringen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Van de vele gezondheidsvoordelen is cayennepeper ook een geweldig kruid voor de behandeling van wonden of snijwonden.

Dit kan voor velen een verrassing zijn. Cayenne peper is echter een veelzijdige kruid.

Niet alleen blokkeert het de bloedstroom van een snee of scheuring, maar het desinfecteert ook de wond omdat het anti-schimmel- en antibacteriële eigenschappen bezit.

Dit is al tientallen jaren bekend bij medicinale kruidkundigen, maar is recent ook bevestigd in een studie zoals gepubliceerd in Medical Mycology.

In een titelstudie bleek een nieuwe antischimmelverbinding van Cayennepeper, cayennepeper of paprika zoals het soms wordt genoemd, opmerkelijke antischimmelactiviteit of eigenschappen te bezitten.

Een van de samenstellende elementen van Cayenne is CAY-1. Dit saponine bleek de membraanactiviteit in schimmelcellen te verstoren.

Dit komt uit de samenvatting van de studie. Het zegt:

“CAY-1, een nieuwe saponine van Capsicum frutescens (commercieel bekend als cayennepeper), werd onderzocht om de in vitro antischimmelactiviteit, werkingsmechanisme en cytotoxiciteit van zoogdiercellen te bepalen. CAY-1 was actief tegen 16 verschillende schimmelstammen, waaronder Candida spp. en Aspergillus fumigatus [minimale remmende concentraties (MIC) variërend van 4 tot 16 µg ml-1], en was vooral actief tegen Cryptococcus neoformans (90% remming bij 1 µg ml-1). Synergistische activiteit werd ook waargenomen tussen CAY-1 en amfotericine B tegen Candida albicans en A. fumigatus. Er werd geen significante cytotoxiciteit aangetoond wanneer CAY-1 werd getest tegen 55 zoogdiercellijnen bij maximaal 100 µg ml-1. Belangrijk is dat CAY-1 lijkt te werken door de membraanintegriteit van schimmelcellen te verstoren.

We hoeven niet alle microbiologische activiteit te kennen achter het verbazingwekkende kruid van cayennepeper, maar deze studie bevestigt de authenticiteit ervan als een geweldig geneeskrachtig kruid. Veel kruidkundigen en natuurgeneeskundigen hebben cayennepeper ook als goed voor wonden gecertificeerd.

Dr. John R. Christopher schreef erover, net als Jethro Kloss, schrijver van het baanbrekende werk van voeding en gezondheid Back to Eden.

Hoe Cayennepeper te gebruiken bij het behandelen van wonden

Ik heb eigenlijk online gezien waar een kruidenbedrijf afraadde om cayennepeper in een wond te plaatsen vanwege de hitte. Maak je geen zorgen. Ik heb het persoonlijk minstens een dozijn keer gedaan en had op geen enkele manier een negatief effect op mijn wond of gezondheid.

Dus, hoe gebruik je het bij het behandelen van een wond of om het bloeden van een nieuwe wond te stoppen? Plaats eenvoudig het cayennepeperpoeder in de wond. Het stopt het bloeden na 10 tot 12 seconden. Als de wond ernstig is, is het ideaal als de getroffen persoon een 250 ml glas kan drinken.

Dat is echter niet altijd mogelijk, weet ik, maar het zou ideaal zijn.

Waarom zou het zo belangrijk zijn om het te drinken? Want vergeet niet dat Cayenne de bloeddruk onmiddellijk na inname gelijk maakt.

Hoe zit het met iets ernstigers zoals bloedingen? Laat me rechtstreeks uit het boek van Herbalist Dr. John Christopher, School of Natural Healing, citeren: “… neem een ​​theelepel cayennepeper in een glas extra warm water, drink het op en bij de telling van tien stopt het bloeden. In plaats van dat alle druk wordt gecentraliseerd, wordt deze gelijkgemaakt en gaat de stolling sneller. Of het nu gaat om inwendig of uitwendig, een theelepel cayennepeper, oraal ingenomen in een glas heet water, stopt het bloeden snel. ”

(Onnodig te zeggen dat u onmiddellijk uw arts moet raadplegen met een ernstig letsel.)

Ik ben geen arts en als er één ding is, is allopathische of westerse geneeskunde echt uitstekend in de behandeling van medische noodsituaties. Het is natuurlijk niet geweldig in het uitroeien van ziekten, want er zit gewoon teveel winst op ziekte, maar het is geweldig in noodsituaties. Het is echter geen wondermiddel. De tijd heeft dat zeker bewezen.

Het doet natuurlijk geen pijn om een ​​wond met alcohol af te nemen om hem schoon te maken, maar als er geen beschikbaar is, zal onze vriend cayennepeper het werk doen, want zelfs de allopathische medische wetenschap heeft nu zijn anti-schimmelkracht bewezen.

Cayenne zou in ieders koelkast of medicijnkastje moeten liggen, want voor huishoudresten en snijwonden en kneuzingen is het een kant-en-klaar kruid dat zowel de wond reinigt als het bloeden stopt.

Bronnen:

Christopher, John R. (1976). School of Natural Healing. Provo, UT: BiWorld Publications, Inc.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Je vet- en hersenweefsel zit vol met kanker veroorzakende toxines - hier is hoe ze te verwijderen
Next Video: EX-agent verbaasd na inname van medicinale marihuana voor Parkinson

You might also like

Natuurlijk genezen

Veel vitamine D is minder kanker

Vit D en kanker Luister naar dit artikel Onderzoekers van de University of California, San Diego School of Medicine melden dat hogere niveaus van vitamine D , meer specifiek het

Natuurlijk genezen

Deze prachtige bloem heeft kankerbestrijdende eigenschappen

Luister naar dit artikel Het geslacht Passiflora bestaat uit meer dan 500 verschillende plantensoorten, waarvan de meeste als sierplanten worden gebruikt. Gewoonlijk passiebloemen genoemd, staan ​​deze planten erom bekend dat

Natuurlijk genezen

Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag een handje blauwe bessen eet!

Luister naar dit artikel Blauwe bessen zijn heerlijk en hartstikke gezond! Ze zitten vol met anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Maar er zijn veel meer redenen waarom je blauwe bessen zou