*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De halve wereld leeft van minder dan $ 2,50 per dag

De halve wereld leeft van minder dan $ 2,50 per dag

Bijna de helft van de wereld, meer dan 3 miljard mensen, moet overleven met minder dan $ 2,50 per dag. De huidige gebeurtenissen in Thailand, India en Kirgizië hebben veel meer te maken met de problemen van armoede en sociaal onrecht dan conventionele ideologische kwesties.

In Thailand zijn de rode shirts de armen van het platteland die vechten voor een klein deel van de taart gecontroleerd door de stedelijke elites en het leger. In India heeft de economische bloei de meeste Indiërs achter zich gelaten en de Maoïstenbeweging krijgt hierdoor een populaire impuls. Als we als wereldwijde gemeenschap ons ontwikkelingsmodel niet serieus heroverwegen en dringend de problemen van armoede en sociaal onrecht aanpakken, is het waarschijnlijk dat de sociale onrust zich ontvouwt in Thailand, Kirgizië en India. Als er iets kan worden geleerd van de wereldgeschiedenis, is het dat zodra een samenleving het breekpunt heeft bereikt waar een zeer klein percentage van de bevolking de rijkdom en de meeste hulpbronnen beheerst, de armen zich uiteindelijk zullen organiseren en in opstand komen tegen de bestaande orde. Dit was het geval in Frankrijk in 1789 toen de revolutie de monarchie ten val bracht, en opnieuw in Rusland in 1917 toen de communistische revolutie de tsaar neerhaalde.

Om te zeggen dat de feiten en statistieken over wereldwijde armoede verontrustend zijn, is een understatement, want ze zijn feitelijk overweldigend en worden alleen maar erger op een dagelijkse basis. Bijvoorbeeld, ten minste 80 procent van de mensheid leeft van minder dan $ 10 per dag, en meer dan 80 procent van de wereldbevolking woont in landen waar de inkomensverschillen groter worden. Niet alleen de kloof tussen rijke geïndustrialiseerde landen en arme ontwikkelingslanden groeit, maar de inkomensverschillen nemen toe binnen de grenzen van zowel rijke landen als arme landen. Globalisering heeft een negatieve invloed op de armen in zowel de geïndustrialiseerde wereld als de zich ontwikkelende wereld.

De armste 40 procent van de wereldbevolking is bijvoorbeeld goed voor 5 procent van het wereldinkomen, terwijl de rijkste 20 procent goed is voor 3/4 van het wereldinkomen. Volgens UNICEF sterven 24.000 kinderen elke dag als gevolg van armoede. Onder de 2,2 miljard kinderen wereldwijd leeft naar schatting 1 miljard in armoede. Er zijn momenteel 121 miljoen kinderen zonder toegang tot onderwijs wereldwijd; en voor de 1,9 miljard kinderen uit de ontwikkelingslanden zijn er 640 miljoen zonder voldoende onderdak, 400 miljoen zonder toegang tot veilig water, 270 miljoen zonder gezondheidszorg en 121 miljoen kinderen wereldwijd zonder toegang tot onderwijs.

Ondertussen stijgt de totale rijkdom van de top 8,3 miljoen mensen over de hele wereld dramatisch, waardoor ze effectief controle hebben over bijna een kwart van de financiële activa van de wereld. Met andere woorden, in 2004 had ongeveer 0,13 procent van de wereldbevolking 25 procent van de rijkdom van de wereld in handen. Als we de mondiale bestedingsprioriteiten van 1998 in ogenschouw nemen, waren de trends toen al extreem alarmerend.

In 1998 werd $ 8 miljard uitgegeven om cosmetische producten te kopen in de Verenigde Staten, $ 11 miljard om ijs te kopen in Europa, $ 12 miljard om parfums te kopen in Europa en de Verenigde Staten, $ 17 miljard voor dierenvoeding in Europa en de VS samen, $ 50 miljard om sigaretten in Europa te kopen, $ 105 miljard om alcoholische dranken in Europa te kopen, $ 400 miljard om verdovende middelen wereldwijd te kopen en $ 780 miljard werd besteed aan militaire uitgaven wereldwijd. Ter vergelijking, volgens Anup Shah van Global Issues.org, zouden de kosten voor universele toegang tot sociale basisdiensten in alle ontwikkelingslanden als volgt zijn: $ 6 miljard voor basisonderwijs voor iedereen, $ 9 miljard voor iedereen water en sanitaire voorzieningen, $ 12 miljard voor reproductieve gezondheidszorg voor alle vrouwen en $ 13 miljard voor basisgezondheidszorg en voeding.

Onze huidige vorm van globalisering heeft het sociale speelveld op geen enkele manier geëgaliseerd, maar heeft in plaats daarvan de niet-duurzame kloof tussen arm en rijk vergroot. Volgens de nieuwe economische gegevens geven westerse consumenten weer geld uit, zijn ze terug in de winkelcentra en kopen ze duurzame goederen. Hoewel dit goed is voor Wall Street, dat alle verliezen van de crash van 2008 heeft teruggewonnen, is het geen noodzakelijk goed nieuws voor onze samenleving als geheel. De wereldwijde financiële ineenstorting was een unieke kans in Amerika en elders om onze manier van economische ontwikkeling aan te passen en duurzamer te maken. Helaas, vanwege een algemeen gebrek aan politieke visie en de wil van onze regeringen, heeft het proces van herdenken van het kapitalisme om eindelijk de problemen van armoede en sociale rechtvaardigheid aan te pakken in de context van globalisering nooit echt plaatsgevonden.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 3 niet onderhandelbare redenen om uw partner te verlaten
Next PSILOCYBIN paddenstoelen tonen 80% succespercentage voor stoppen met roken

About author

You might also like

Algemeen

Heb jij thuis ook zo’n last van zilvervisjes? Met deze trucjes heb je daar nooit meer last van!

Ik denk dat iedereen ze wel kent: Zilvervisjes. Jammer genoeg hebben er sommige huishoudens erg veel last van. Ik heb onlangs een ongediertebestrijder gesproken die zei dat het heel lastig

Algemeen

Het voedingsbeleid moet centraal staan in het gesprek

De komende maanden zal er veel worden gesproken over het verminderen van en voorbereiden op pandemieën zoals COVID-19. Als we kijken naar het dodental van deze ziekte, laten rapporten zien

Algemeen

20 gebruikte toepassingen met Coca Cola.. Dit bewijst dat het niet thuis hoort in het menselijk lichaam

Coca-Cola is het bekendste merk ter wereld. Door onophoudelijke reclamecampagnes zijn mensen verslingerd geraakt aan de dorstlesser met een zuurgraad die vrijwel dezelfde is als accuzuur. Als een roestige spijker