Man verandert gedegradeerd land in een enorm bos!
maart 6, 2021 1118 Views

Man verandert gedegradeerd land in een enorm bos!


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

De documentaire Man besteedt 30 jaar aan het veranderen van gedegradeerd land in massief bos – Fools & Dreamers laat zien dat toen Hugh Wilson gedegradeerd land kocht in Nieuw-Zeeland dat niemand wilde, buren hem een “Fool and Dreamer” noemden om te denken dat hij het gebied kon herstellen. Wilson voelde zich gevleid omdat hij voelde: “We hebben meer dwazen en dromers nodig”!

Wilson herstelde inheemse bossen

Wilson zorgt nu voor 1.500 hectare in de Hinewai Forest Reserve & Wildlife Sanctuary. Hij loopt twee uur naar zijn werk, werkt acht uur en loopt twee uur terug naar huis, waar hij aan zijn bureau begint! Wilson wijst op het belang van de biodiversiteit die de inheemse bossen bieden. Hij zegt dat in onze hightechwereld veel mensen zijn vergeten hoe afhankelijk we zijn van moeder natuur. Wilson heeft de mensen in het gebied geholpen te beseffen dat landbouw op een duurzamere manier kan.

Wilson is een dromer, maar geen dwaas

Wilson zegt dat alles wat we kunnen doen, ons best is. Hij hoopt dat het succes van het Hinewai Nature Reserve anderen over de hele wereld zal inspireren om het beste te doen in hun gebied. Wilson legt uit dat het inspireren van anderen niet zijn oorspronkelijke bedoeling was, maar “Als dat keer op keer wordt herhaald, zijn de mogelijkheden immens. De problemen zijn enorm, maar de oplossingen ook enorm. ”

“Fools & Dreamers: Regenerating a Native Forest is een gratis documentaire van 30 minuten over het Hinewai Nature Reserve, op het Banks-schiereiland in Nieuw-Zeeland, en de kaitiaki / manager van 30 jaar, botanicus Hugh Wilson. Toen Hugh in 1987 de lokale gemeenschap op de hoogte bracht van zijn plannen om het geïntroduceerde ‘kruid’-gaspeldoorn te laten groeien als een verpleegstersluifel om landbouwgrond te regenereren tot inheems bos, waren de mensen niet alleen sceptisch maar ronduit boos – het plan was het soort om alleen verwacht worden van “dwazen en dromers”.

Nu beschouwd als een held lokaal en in het hele land, houdt Hugh toezicht op 1500 hectare schitterend inheems bos waar vogels en andere dieren in overvloed zijn en 47 bekende watervallen permanent in beweging zijn. Hij heeft zonder twijfel bewezen dat de natuur het het beste weet – en dat hij niet gek is. ”

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Bloedstolsel RISICO: deze unieke verbinding in druivenpitextract helpt uw bloedsomloop te beschermen
Next Moeite met ademhalen? Ontdek 3 natuurlijke manieren om de zuurstofopname te VERHOGEN

You might also like

Algemeen

Gevaarlijke thee: Het onthullen van de gezondheidsrisico’s van conventionele en biologische variëteiten

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Oudere mensen kunnen evenveel nieuwe hersencellen produceren als tieners, zegt onderzoek

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Mengsels van bestrijdingsmiddelen Een groter milieuprobleem dan eerder werd gedacht

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar