*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Bloedstolsel RISICO: deze unieke verbinding in druivenpitextract helpt uw bloedsomloop te beschermen
maart 6, 2021 755 Views

Bloedstolsel RISICO: deze unieke verbinding in druivenpitextract helpt uw bloedsomloop te beschermen

Voor velen is thuiswerken nu het ‘nieuwe normaal’. En voor miljoenen mensen betekent dit lange uren achter een bureau. Geloof het of niet, hoewel overmatig zitten nauwelijks een gevaarlijke activiteit lijkt, vormt het juist een ernstig risico voor de gezondheid. In feite is de dreiging zo ernstig dat gezondheidsdeskundigen langdurig zitten nu karakteriseren als ‘het nieuwe roken’.

Langdurig zitten – of het nu aan een bureau, in een auto of in een vliegtuig is – verhoogt het risico op diepe veneuze trombose, die optreedt wanneer zich een bloedstolsel vormt in een ader diep in het lichaam (meestal in het been) . Bij een levensbedreigende complicatie kan het stolsel losbreken en naar de long gaan, waar het een mogelijk fatale longembolie kan veroorzaken.

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) meldt dat maar liefst 900.000 Amerikanen elk jaar worden getroffen door bloedstolsels, wat resulteert in ongeveer 100.000 doden. (Zitten ziet er toch niet zo veilig meer uit?) Gelukkig ondersteunt een klinische studie het vermogen van proanthocyanidinen in druivenpitten om de doorbloeding te verbeteren en het risico op trombose drastisch te verlagen.

Verminder zwelling van de benen met een enkele portie proanthocyanidinen uit druivenpitten

Onderzoekers hebben zich lang verbaasd over de “Franse paradox” – het feit dat mensen in Frankrijk een 50 procent lager risico op hartaandoeningen hebben in vergelijking met Amerikanen. (En dit ondanks het eten van een vet dieet en over het algemeen een hoger cholesterol en een hogere bloeddruk!)

Velen geloven dat het geheim ligt in de Franse traditie om regelmatig rode wijn te consumeren, die is gemaakt van druiven die rijk zijn aan gezonde polyfenolen (zoals resveratrol en quercetine). En de krachtigste polyfenolen van allemaal zijn de proanthocyanidines, die ongeveer 90 procent van het gehalte aan druivenpitten uitmaken. Natuurlijk eten Europeanen traditioneel gezien voedsel van hogere kwaliteit (minder bewerkt) en in kleinere hoeveelheden… wat best gezond voor je is.

Terug naar ons punt voor vandaag: onderzoek heeft aangetoond dat deze krachtige antioxidanten de doorbloeding kunnen verbeteren, zwelling kunnen verminderen en bloedstolsels kunnen voorkomen – vooral na langdurig zitten. (Precies wat de dokter heeft besteld voor mensen met een zittend beroep!)

In een klinische studie gepubliceerd in de Journal of Science and Food Agriculture, beoordeelden onderzoekers de effecten van een enkele portie van 400 mg proanthocyanidinen uit druivenpitten, ingenomen vóór een sessie van zes uur zitten. Het team ontdekte dat het extract de zwelling van de benen en oedeem met 70 procent verminderde – een indrukwekkend resultaat.

Druivenpitextract ontmoedigt bloedstolsels via meerdere mechanismen

In een dierstudie gepubliceerd in de Journal of Vascular Surgery, ontdekten onderzoekers dat extract van druivenpitextract de grootte van bloedstolsels verminderde terwijl het endotheel, de allerbelangrijkste bekleding van de aderen en slagaders, werd beschermd. Het verlaagde ook aanzienlijk de niveaus van inflammatoire cytokines, verminderde het aantal adhesiemoleculen en ontmoedigde bloedstolsels door de “plakkerigheid” van bloedplaatjes te verminderen.

Met andere woorden, druivenpitextract zorgde ervoor dat het bloed minder snel samenklonterde en zich aan het slijmvlies van de aderen hecht.

Druivenpitextract werd een “veelbelovende kandidaat” voor de behandeling van diepe veneuze trombose genoemd, maar de onder de indruk zijnde onderzoekers gingen nog een stap verder en verklaarden dat “snelle toediening van proanthocyanidine-extract uit druivenpitten een belangrijke rol speelt bij de klaring van trombus (bloedstolsel).”

Het nieuws wordt nog beter: Proanthocyanidinen in druivenpitten VERLAGEN het risico op hartaandoeningen, hartaanvallen en beroertes
Hoewel bloedstolsels in aderen longembolie kunnen veroorzaken, zijn bloedstolsels die zich in slagaders vormen even gevaarlijk – en kunnen ze een levensbedreigende hartaanval of beroerte veroorzaken.

Gelukkig zijn proanthocyanidinen in druivenpitten ook goed voor de cardiovasculaire gezondheid. Naast het helpen verminderen van het vermogen van bloed om stolsels te vormen, is aangetoond dat ze de bloeddruk verlagen, triglyceriden in het bloed verminderen en de systemische ontsteking bestrijden die hartaandoeningen kan veroorzaken. Proanthocyanidinen kunnen ook de schadelijke oxidatie van vetten voorkomen. In een Italiaans onderzoek verminderde 300 mg van een druivenpitproduct, geconsumeerd bij een maaltijd, de oxidatie van LDL-cholesterol aanzienlijk.

Overigens zorgt een extract van Franse maritieme pijnboomschors – soms in combinatie met een kruid dat bekend staat als Gotu kola (Centella asiatica) – ervoor dat onderzoekers rechtop gaan zitten en opmerken dat het opmerkelijk goed werkt tegen aderverkalking.

Wat is het “geheime wapen” van de Franse maritieme pijnboomschors? Onderzoekers zeggen dat het het hoge gehalte aan – je raadt het al – proanthocyanidinen is.

Trouwens, als je langdurig zit, raden natuurlijke gezondheidsdeskundigen aan om minstens één keer per uur op te staan ​​en rond te lopen. Als u in het vliegtuig of de trein zit, kan een korte wandeling door het gangpad een lange weg banen om bloedstolsels te vermijden.

De ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer en dementie vertragen

Druivenpitextract voorkomt geheugenverlies, verbetert de cognitieve vaardigheden en vermindert zelfs specifieke eiwitten die verband houden met de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve aandoeningen.

Met het ouder worden hopen schadelijke bèta-amyloïde-eiwitten zich op in de hersenen, waardoor het vermogen om nieuwe cellen te maken wordt aangetast. Studies hebben aangetoond dat extracten van druivenpitten dit fenomeen niet alleen kunnen voorkomen, maar ook omkeren. In een dierstudie uitgevoerd aan de Universiteit van Alabama, ontdekten wetenschappers dat druivenpitextract meer dan een dozijn verschillende herseneiwitten normaliseerde, waardoor ze weer jeugdig werden.

Hoewel er meer studies nodig zijn, biedt dit onderzoek een opwindende glimp van het potentieel van druivenpitextract om de cognitieve functie te verbeteren en het begin van de ziekte van Alzheimer te vertragen.

En er is meer.

Druivenpitextract heeft ook beschermende, anti-verouderingseffecten op de huid en helpt sterke botten en tanden te behouden. Alsof dit niet voldoende heilzaam is, stabiliseert het druivenpitextract de bloedsuikerspiegel en werkt het tegen obesitas door te helpen vet te metaboliseren en de eetlust te verminderen.

Natuurlijke gezondheidsdeskundigen bevelen over het algemeen hoeveelheden druivenpitextract aan van 300 tot 800 mg per dag gedurende 8 tot 16 weken. Gebruik echter geen druivenpitextract om diepe veneuze trombose – of enige andere aandoening – te behandelen zonder eerst uw integratieve arts te raadplegen.

Hoewel de naam complex is, zijn de effecten van de proanthocyanidines in druivenpitten duidelijk en eenvoudig. Deze gunstige antioxidanten kunnen een gezonde bloedsomloop bevorderen en tegelijkertijd de kwetsbaarheid voor bloedstolsels verminderen – een zeer substantieel gezondheidsvoordeel.

Bronnen: CDC.gov, LifeExtension.com, JournalofVascularSurgery.org, Healthline.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Verbeter uw darmgezondheid en immuunsysteem met dit populaire Koreaanse gerecht
Next Man verandert gedegradeerd land in een enorm bos!

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit is wat er met uw lichaam gebeurd wanneer u een watje weekt in 50% alcohol en het op uw navel plaatst. HET IS ONGELOOFLIJK!

Volksgeneeskunde heeft een effectieve methode om zich te ontdoen van verkoudheid, hoesten, maag en menstruatiepijn. Het is een eenvoudige en nuttige procedure die geen bijzondere inspanning met zich meebrengt. Je

Natuurlijk genezen

Margreet heeft een dwarslaesie, spasmen, pijn en gebruikt wietolie

Margreet heeft een dwarslaesie opgelopen tijdens een zware bevalling enige tientallen jaren geleden. Ze heeft daar veel pijn en spasmen aan overgehouden en belandde in een rolstoel. Omdat de pijn

Natuurlijk genezen

Studie: De kalmerende effecten van de veestokplant kunnen manisch gedrag helpen beheersen

De veestokplant, wetenschappelijk bekend als Carpolobia lutea, is een kleine boom of struik afkomstig uit de tropische regio’s van West-Afrika. Het wordt af en toe gekweekt vanwege zijn eetbare bladeren,